Чалга до дупка от мощни коли – ученическо придвижване

Дванайсетокласници си делят бензина, за да ходят на школо с коли
6 яну 2016 08:52,
88
Чалга до дупка от мощни коли – ученическо придвижване
Снимка: flickr

Дванайсетокласниците в София масово ходят на училище с коли. Повечето току-що са изкарали книжка и сядат зад волана, защото училището им е далеч.

Дива чалга се чува от идващото към 66-о СОУ "Рено Клио". 18-годишният Кирил е надул популярен хит. Ученикът е в 11-и клас и музиката в колата му е атракция в гимназията.

Съучениците му разбират, че идва на училище отдалеч. Младежът е инвестирал близо 1000 лв. в сулбуфер и колони за колата.

19-годишният Петър пък паркира мерцедеса си точно срещу входа на столичния техникум "Киров". Не носи раница, а eдна тетрадка в задния си джоб.

"Идвам с колата, защото живея в "Дружба", иначе трябва да пътувам над час и половина", казва той пред "24 часа".

Ученик е в 12-и клас, книжката изкарал през лятото. Старият му Мерцедес е подарък от баща му. Колата е комби и не е много мощна. За бензин Петър пести от джобните си.

Точно до него паркира стара бяла Корса. От нея слизат 3-ма младежи. Шофьор е 19-годишният Слави. Той е "ветеран" в карането - има книжка от 2014 г. колата получил от дядо си, след като изкарал курсовете.

Има късмет, че в неговия квартал - "Младост", живеят още двама негови съученици - взема ги и тримата си делят бензина. Твърдят, че така им излизало по-евтино, отколкото с градския транспорт.

Съученикът им Димитър Плачков също пристига на колела. За разлика от приятелите си обаче той е с велосипед. Идва от центъра и казва, че така пътят е много по-забавен, а и по бул. "Цар Борис III" има велоалея, така че пристига безопасно. На входа на училището има рамка за велосипеди, но нея са спрени само два.

В столичното 2-ро СОУ ситуацията не е по-различна. Там учениците от горните класове са втора смяна. В 13:25 ч пред портите на гимназията се заковава старо, но мощно BMW. Даниел слиза и грабва една тетрадка.

Оказва се, че младежът сам си е купил колата. Работил две лета като барман, за да спести пари за нея. Признава обаче, че майка му и баща му са му дали пари за книжката и му помагат за бензина.

Мощен джип BMW X5 се отличава и на паркинга до Нов български университет. Той обаче не е собственост на някоя чалга певица, която следва висше по психология във ВУЗ-а, а на 19-годишната ученичка Петя.

Мощното возило е подарък от баща ѝ за рождения ден. Момичето обаче стеснително паркира при НБУ, за да не разберат съучениците й с каква кола идва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
7
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Няма драма, да. Това, че за учениците е по-важно кой с каква кола и кой модел телефон е, си е съвсем нормално. Родителите са сто процентов контингент на днес.бе.ге
8
3
 
7
 
! Отговори
оная преди 8 години
До Анонимен #6това не е хамър ... щом те кефя хващай с ръка и започвай :)
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това не е хамър, а wrangler, иначе кефи мадамата. А темата е пълна боза, да не кажа отврат. за съжаление отражение на простотията на народа....
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а за тая с хамъра нещо да кажете?че много ме кефи
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Мощното возило е подарък от баща ѝ за рождения ден. Момичето обаче стеснително паркира при НБУ, за да не разберат съучениците й с каква кола идва."Невероятно, но тая е по-умна от баща си.
4
5
 
34
 
! Отговори
Христо Ботев преди 8 години
За сведение на редактора - днес се навършват 168 години от раждането на Христо Ботев!
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И? Каква е новината? Каква е драмата? Защо изобщо съществува тази статия?
2
10
 
9
 
! Отговори
Turkish Power.. преди 8 години
....Chalga...boza...dneshna Bulhariya!! Svobodata vi e dar.....pomnete go!@
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И каква е новината тук? Нищо не се е променило само колите са по-различни. Навремето и аз като изкарах книжка ходих на училище със стария Запорожец от кеф да карам кола. Мой приятел пък ходеше със стария Москвич на баща си. Просто сега колите са други.