За първи път: Роди се бебе на бездомници в Бургас

Двамата искат да го гледат, кметът помага с общинско жилище
14 яну 2016 11:07,
14
За първи път: Роди се бебе на бездомници в Бургас
Снимка: Архив Булфото

За пръв път се роди бебе на родители от Приюта за бездомни в Бургас, съобщиха от Община Бургас.

Бащата е Димитър на 45 г, а майката – Ангелина е на 25 г. И двамата са на улицата, но не са клошари. Всяко лято успяват да си намерят сезонна работа, през зимата обаче е по-трудно.

Те са настанени в общинския приют за бездомни в Бургас, където се влюбват. Ангелина забременява и през ноември миналата година ражда хубаво и здраво бебе – Никола.

Двамата с Митко излизат на квартира със спестеното през лятото, но парите скоро свършват. Принудени са да оставят Никола в Дом за медико-социални дейности и услуги "Вяра, Надежда, Любов". Детето е там и в момента.

Родителите отново нощуват в приюта за бездомни. Почти всеки ден Ангелина ходи в майчиния дом, за да се среща с детето, а Митко търси работа. Те имат желанието да отгледат Никола сами, а не държавата или осиновители. Но имат нужда от помощ.

И кметът Димитър Николов е запознат с историята на бездомните родители и обяви, че ще им съдейства да кандидатстват за общинско жилище.

От няколко дни Ангелина вече е назначена в сметосъбираща фирма, която работи с Община Бургас. Търсят се възможности за назначението и на Димитър.

"Така ще помогнем на семейството да отгледа детето си. Решението за връщането му при биологичните родители е на държавните социални служби. Ако единствената пречка за това е липсата на дом и доход, ще се опитаме да помогнем за разрешаването на проблема", каза кметът Николов.

Всеки, който желае да помогне на семейството, може да се свърже с директора на Приюта за бездомни – Димитринка Колева (0879 656 684) или с пресцентъра на Община Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Една жена преди 8 години
Всяка община има общински жилища, вкл. и фонд "резервен" - за най-спешните случаи. Този е точно такъв. Само че обикновено ги променят във "ведомствени" - т. е. за връзкарчетата, назначени в общината.
12
7
 
0
 
! Отговори
Квартирантка за 100 преди 8 години
И не съжалявам по никакъв начин здрави, прави, в трудоспособна възраст хора, които освен да се множат и да се оплакват, че работа нямало, нищо друго не правят.
11
3
 
6
 
! Отговори
Квартирантка за 100 преди 8 години
Аз живея в квартира за сто лева. Да, пригодено за живеене мазе е, но всеки според възможностите си. И това за адреса и работата е пълна глупост. Никой не проверява дали реално живееш на адреса, който си посочил. Подкрепям напълно 3, аз също плащам на същата скапана банка, плащам наем, плащам си сметките за ток, вода и телефон. И на мен не ми стигат парите, като на всички. И умишлено не създавам деца, защото не мога да им осигуря адекватни условия за живот.
10
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До Анонимен 3Най-евтината ми квартира в Бургас беше 250 лв. и едвам намерих за под 300 лв.
9
2
 
15
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
"Има квартири по 100лв" ... Моля те, намери ми такава квартира! И аз искам да живея за 100 лв :D
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 3Няма адрес без работа, няма работа без адрес... Толкоз по въпроса как мъж на 45 не може да си намери работа. Или работодателите се избиват да назначават бездомни? В някоя сапунка може би, в реалния свят - назначават го на някаква временна работа, приключи по нея и после "ай по живо, по здраво", като има огромна вероятност да не му заплатят труда (все пак в България живеем).
7
4
 
15
 
! Отговори
баща ми.. преди 8 години
баща ми ена 57 години, от 15 години той не бачка пълноценно... алкохола го провали.. не се задържа на ния работа, защото на втория ден като вземе 10 лв и се напива като ***.. НО, ако го слушаш без да го познаваш как нямало работа, как нямал пари за хляб, за болната ми майка, как разпродаде половината партамент, за да си купи цигари и пиячка, ЩЕ ГО СЪЖАЛИШ!!! но истината е друга..., така че не на мене тия, че няма работа... всяка история си има две лица...
6
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кметът на Бургас да му намери работа, а не да се обяснява, няма как да няма работа в някоя общинска структура. Дай Боже да им потръгне на хорицата и да си отгледат детенцето. Да им е живо и здраво!
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименама как не те е срам! не е лесно да си намериш работа, особено ако нямаш работна биография, не си специалист, нали като пишеш автобиографията трябва да дадеш телефон, адрес- този човек какво да напише? И много хора ли ще го наемат, като разберат че е бездомник. По-скоро, ако са като тебе, ще си кажат: а мързелив бездомник, не го искам.
4
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за какво ми биете минуси ? Защото аз плащам 800 лв / месец вноска на КРАДЦИТЕ ОТ ПОЩЕНСКА БАНКА , а хората ги мързи да бачкат ...
3
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера, как мъж на 45 години не може да си намери НИКАКВА работа, за да може да си гледа детето ? И трябва да му дават общинско жилище за да жиеят. А аз като изплащам на КРАДЦИТЕ ОТ ПОЩЕНСКА БАНКА 800 лв сега, при първоначални 600 някой помага ли ми., Ама се скъсвам да бачкам, за преживявам.Много е лесно да седиш вкъщи и да ревеш - няма работа. Който иска - намира.Има квартири по 100лв, мъжа да се хване за 500лв все ще преживяват някак си. А сега - зачукали детето в дом ...
2
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много мъка има в България. Нито да си млад, нито да си стар. Дано помогнат на хората да си отгледат детето.
1
1
 
68
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Браво, една положителна статия.