За първи път: Роди се бебе на бездомници в Бургас

Двамата искат да го гледат, кметът помага с общинско жилище
14 яну 2016 11:07, Василия Пейчева
14
За първи път: Роди се бебе на бездомници в Бургас
Снимка: Архив Булфото

За пръв път се роди бебе на родители от Приюта за бездомни в Бургас, съобщиха от Община Бургас.

Бащата е Димитър на 45 г, а майката – Ангелина е на 25 г. И двамата са на улицата, но не са клошари. Всяко лято успяват да си намерят сезонна работа, през зимата обаче е по-трудно.

Те са настанени в общинския приют за бездомни в Бургас, където се влюбват. Ангелина забременява и през ноември миналата година ражда хубаво и здраво бебе – Никола.

Двамата с Митко излизат на квартира със спестеното през лятото, но парите скоро свършват. Принудени са да оставят Никола в Дом за медико-социални дейности и услуги "Вяра, Надежда, Любов". Детето е там и в момента.

Родителите отново нощуват в приюта за бездомни. Почти всеки ден Ангелина ходи в майчиния дом, за да се среща с детето, а Митко търси работа. Те имат желанието да отгледат Никола сами, а не държавата или осиновители. Но имат нужда от помощ.

И кметът Димитър Николов е запознат с историята на бездомните родители и обяви, че ще им съдейства да кандидатстват за общинско жилище.

От няколко дни Ангелина вече е назначена в сметосъбираща фирма, която работи с Община Бургас. Търсят се възможности за назначението и на Димитър.

"Така ще помогнем на семейството да отгледа детето си. Решението за връщането му при биологичните родители е на държавните социални служби. Ако единствената пречка за това е липсата на дом и доход, ще се опитаме да помогнем за разрешаването на проблема", каза кметът Николов.

Всеки, който желае да помогне на семейството, може да се свърже с директора на Приюта за бездомни – Димитринка Колева (0879 656 684) или с пресцентъра на Община Бургас.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Една жена преди 2 години
Всяка община има общински жилища, вкл. и фонд "резервен" - за най-спешните случаи. Този е точно такъв. Само че обикновено ги променят във "ведомствени" - т. е. за връзкарчетата, назначени в общината.
12
7
 
0
 
! Отговори
Квартирантка за 100 преди 2 години
И не съжалявам по никакъв начин здрави, прави, в трудоспособна възраст хора, които освен да се множат и да се оплакват, че работа нямало, нищо друго не правят.
11
3
 
6
 
! Отговори
Квартирантка за 100 преди 2 години
Аз живея в квартира за сто лева. Да, пригодено за живеене мазе е, но всеки според възможностите си. И това за адреса и работата е пълна глупост. Никой не проверява дали реално живееш на адреса, който си посочил. Подкрепям напълно №3, аз също плащам на същата скапана банка, плащам наем, плащам си сметките за ток, вода и телефон. И на мен не ми стигат парите, като на всички. И умишлено не създавам деца, защото не мога да им осигуря адекватни условия за живот.
10
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До Анонимен 3

Най-евтината ми квартира в Бургас беше 250 лв. и едвам намерих за под 300 лв.
9
2
 
15
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
"Има квартири по 100лв" ... Моля те, намери ми такава квартира! И аз искам да живея за 100 лв :D
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3

Няма адрес без работа, няма работа без адрес...

Толкоз по въпроса как мъж на 45 не може да си намери работа. Или работодателите се избиват да назначават бездомни? В някоя сапунка може би, в реалния свят - назначават го на някаква временна работа, приключи по нея и после "ай по живо, по здраво", като има огромна вероятност да не му заплатят труда (все пак в България живеем).
7
4
 
15
 
! Отговори
баща ми.. преди 2 години
баща ми ена 57 години, от 15 години той не бачка пълноценно... алкохола го провали.. не се задържа на ния работа, защото на втория ден като вземе 10 лв и се напива като ***.. НО, ако го слушаш без да го познаваш как нямало работа, как нямал пари за хляб, за болната ми майка, как разпродаде половината партамент, за да си купи цигари и пиячка, ЩЕ ГО СЪЖАЛИШ!!! но истината е друга..., така че не на мене тия, че няма работа... всяка история си има две лица...
6
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кметът на Бургас да му намери работа, а не да се обяснява, няма как да няма работа в някоя общинска структура. Дай Боже да им потръгне на хорицата и да си отгледат детенцето. Да им е живо и здраво!
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен

ама как не те е срам! не е лесно да си намериш работа, особено ако нямаш работна биография, не си специалист, нали като пишеш автобиографията трябва да дадеш телефон, адрес- този човек какво да напише? И много хора ли ще го наемат, като разберат че е бездомник. По-скоро, ако са като тебе, ще си кажат: а мързелив бездомник, не го искам.
4
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво ми биете минуси ? Защото аз плащам 800 лв / месец вноска на КРАДЦИТЕ ОТ ПОЩЕНСКА БАНКА , а хората ги мързи да бачкат ...
3
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера, как мъж на 45 години не може да си намери НИКАКВА работа, за да може да си гледа детето ? И трябва да му дават общинско жилище за да жиеят.
А аз като изплащам на КРАДЦИТЕ ОТ ПОЩЕНСКА БАНКА 800 лв сега, при първоначални 600 някой помага ли ми., Ама се скъсвам да бачкам, за преживявам.
Много е лесно да седиш вкъщи и да ревеш - няма работа. Който иска - намира.
Има квартири по 100лв, мъжа да се хване за 500лв все ще преживяват някак си. А сега - зачукали детето в дом ...
2
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мъка има в България. Нито да си млад, нито да си стар. Дано помогнат на хората да си отгледат детето.
1
1
 
68
 
! Отговори
Невен преди 2 години
Браво, една положителна статия.