Семейството на Тодор няма пари да погребе детето си

Ударите причинили болка на момчето, но не са го убили, твърдят експертите
16 яну 2016 10:25,
464
Семейството на Тодор няма пари да погребе детето си
Снимка: bTV

Семейството на 18-годишния Тодор, който бе убит в центъра на Враца, няма пари за погребението му.

За да се подпомогнат родителите на загиналото момче е разкрита дарителска сметка. Семейството е финансово затруднено и те трудно могат да посрещнат разходите около погребението на убития си син, пише bTV.

Сметката е отворена от българско семейство, живеещо във Франция. 

Още по темата

Семейството на ученика иска да наеме адвокат от София, а не местен, за да продължи битката в съдебна зала за смъртта на детето си.

Вчера стана ясно, че Врачанският окръжен съд пусна под домашен арест двамата братя, обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди.

Близки на Тодор обсадиха Съдебната палата и не искаха да пуснат Десислав и Иван Дамянови да напуснат съда. След дълго чакане обаче хората изместиха протеста си.

Междувременно случаят с убийството на младото момче се заплита все повече. 

По информация на Нова тв е имало над 20 удари върху тялото и лицето на Тодор. Но според заключението на експертите, тези удари са му причинили само болка и страдание, но не са довели до неговата смърт.

Вече има втора аутопсия от екипи от ВМА. Но към този час няма информация каква е причината за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца.

Припомняме, че резултатите от аутопсията бяха засекретени. От прокурата твърдят, че нямат информация от патоанатомите за причината за смъртта на Тодор.

Предстои хистологична експертиза, която да докаже дали проблеми със сърцето не са причина за смъртта на момчето.

Според съдия Снежана Наумова, която е говорител на Окръжния съд във Враца, в делото има документи, които показват, че Тодор е имал сърдечни проблеми, сърдечно заболяване. 

Десислав Дамянов, един от братята, нападнали Тодор в злополучния ден, има криминална регистрация – за шофиране в нетрезво състояние.

Прокуратурата обаче е категорична – в ръцете на Тодор е имало бокс. Това твърди и неговата приятелка Грета. Боксът пада, когато Тодор се свлича на земята. Негов приятел прибира бокса и го изхвърля впоследствие.

Въпреки услията на криминалистите, този бокс още не е открит.

Всички, които биха искали да помогнат на майката и на бащата на Тодор, могат да използват следната сметка в "Прокредит банк България" ЕАД: BG41PRCB92301039643716

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
0
 
! Отговори
Бай Оня преди 8 години
... Не и съмнявам във възможностите на Българската Темида, превърнала се в най-долна и продажна ***! Един ден ако в България има революция, първо трябва да почнем с разстрелите на прокурорите, съдиите и адвокатите, цялата тая правистка ***, трябва да си получи заслуженото, Белене, Скравена и дожиовотна каторга!
331
0
 
0
 
! Отговори
Бай Оня преди 8 години
Вижте и другия случай, съдия, прокурор, бивш кмет, изнасилил 15 год. момиче..., и никой прокурор в Пазарджик не иска да се занимава със случая, "гарван, гарвану око не вади". И искате от тия хора справедливост! Каква справедливост, просто бащата на момичето трябва да си купи един пистолет на черно, да причака тоя *** и да му изпразни един пълнител! Лошото е че после него ще вкарат в затвора, а сега *** ще го оправдаят или ще го осъдят условно...
330
0
 
0
 
! Отговори
Бай Оня преди 8 години
До АнонименАко мислиш че на тях им пука, това са неандерталци, за които думата съвест е непозната! Утре ще пребият някой друг, ей така без причина, за кеф!
329
0
 
0
 
! Отговори
Бай Оня преди 8 години
Предвид факта, че убийците имат връзки в прокуратурата, всичко е възможно! Най-лесно се измисля съдебно-лекарската експертиза, съдебния лекар или се подкупва, или се заплашва и ще ви напише това което искате! Престъпниците са навсякъде, най-вече в съда и прокуратурата, там е бандит, до бандита, майка им ***!
328
1
 
1
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Виновен или не - убит е. И които са го убили виновни или не,трябва да си платят...
327
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на бай Тодор нямаше такива неща.Живееше се спокойно.Имаше ред и някаква справедливост.Недосегаеми бяха само хората от едноличната власт на БКП.Тогава и за богати и бедни закона бе еднакъв.Сега ако съм милионер и да убия някой ще ме осъдят на 36ти.Мангизите решават всичко,защото те са закона.
326
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иначе в БГ.според управляващите всичко е наред.
325
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ex *** тия братята горките, залиняли са направо.Сигурно Господ е бил с тях, че са оцелели.Стига глупости бе, хора.Тия двама св*не ще си получат заслуженото от Господ след време.Не знам как ще спят спокойно от тук нататък.
324
2
 
2
 
! Отговори
Д-то преди 8 години
Горките хорица... Моите съболезнования към родителите :(
323
1
 
24
 
! Отговори
Така не става. преди 8 години
Болно поколение. Не справедливост, а мъст иска тълпата. И медиите пригласят, квалифицират, издават присъди сякаш са съдия. Манипулират, нагнетяват напрежението вместо да информират.В държавата на лъжците никой на никого няма доверие...Глутница, а не общество.
322
5
 
0
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Евреите са за братята, те си имат свои сметки във всеки бой. Също така, понеже бокса не може да се открие, те предлагат да се води за пистолет.
321
9
 
14
 
! Отговори
Читател преди 8 години
А да му купят джип имат...
320
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Priatelkata mu e nevinna, no moje bez da iska da e doprinesla za sluchkata. Iskal da be se sramuva pred neia, ako ne se bie s tiah. Ako beshe bez jena moje bi shteshe da e po-smiren.
319
5
 
25
 
! Отговори
Парадокс преди 8 години
Нямали пари, а да кара кола и да си купи бокс - е имал!?
318
5
 
23
 
! Отговори
8 преди 8 години
ЯВНО МЛАДЕЖЪТ Е ИСКАЛ ДА ПОКАЖЕ НА ГАДЖЕТО СИ КАКЪВ МЪЖКАР Е/НЕНАВИЖДАМ ТАЗИ ДУМА!/,НО ТОВА НЕ ДАВА ПРАВО НА БРАТЯТА ДА ГО УБИЯТ.ДА МИ ПРОСТИ БОГ НО ТОВА С ЛИПСАТА НА ПАРИ ЗА ПОГРЕБЕНИЕ ,МИ ИДВА В ПОВЕЧЕ.ИДВА МИ В ПОВЕЧЕ И ТОВА ДА ПОЗВОЛИШ НА 17 ГОДИШНОТО СИ ДЕТЕ ДА КАРА КОЛА,БЕЗ ДА СИ ДО НЕГО.
317
3
 
38
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Нападател и бияч се оказва Тодор. Младежът е предизвикал конфликта, след което е спрял автомобила, сам е излязъл от него с цел да се саморазправя. Като е излязъл от автомобила с бокс в ръка с какви намерения е бил. С какви намерения е побеснял младеж с бокс в ръката. Казаха, че боксът е смъртоносно оръжие! Ами ако е и нападнал пръв? За мен е недопустимо който и да е съд да съди и определя съдбата на който и да е под уличен натиск. Лично като човек изключително мразя нагли шофьори...
316
0
 
33
 
! Отговори
Nektariy преди 8 години
Виновни са и младежа и братята...... ;не знам защо се търси жертва в случая... Ясно е младеж с безпардонно поведение и агресивен характер попада в ситуация на агресивни мъже... Присъда за братята, с оглед и съобразена със ситуацията..... Това е урок за всички които се правят на велики по пътищата....... ;няма печеливши от такава ситуация.... Помислете преди да предизвикваъе непознат на дуел..... Или в затвора или в гроба..... Трябва да се работи с възпитанието на младите а и на по възрастните
315
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българското общество така и не се състоя. За огромно съжаление.
314
4
 
52
 
! Отговори
12 преди 8 години
Реплика на родител на родителска среща: Аз може да няма какво да ям, но детето ми ще има най-хубавия телефон! Не изкарал 1 лев, ученик в малък град, таекуондист с бокс, руса овца и кола- кой ще му каже нещо! Брат му и той с бокс, защото всички носели. Аз за пръв път чух че всички носели, до сега такъв предмет не съм виждал в никого. Пренапомпването на самочувствието и гордостта го доведоха до тук. Оказва се че май имал и аритмия, която не са лекували за да има за кола. Сееееляне сеееляне.....
313
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предвид колко са агресивни родителите, не се учудвам и на агресията на сина им. Не пожелавам на никой да надживее детето си, но аз виждам алчни и агресивни родители, които дори за миг не потърсиха вината в себе си. И май, че основната им цел е да изкарат някой лев. Не може човек, който има пари за шофьорски курсове, кола и поддръжката й, да реве, че няма пари за погребение.