Жена съди Здравната каса за отказ на финансиране

Кампания събра пари за операция на Моника, НЗОК нехае
Обновена: 28 яну 2016 10:53 | 28 яну 2016 10:44, Красимир Ангелов
23
Жена съди Здравната каса за отказ на финансиране
Снимка: Facebook

Състав на Старозагорския административен съд даде ход на дело срещу НЗОК. Искът е отправен от 33-годишната старозагорка Моника Михайлова, която страда от рядко заболяване.

Младата жена, която присъства на делото в инвалидна количка, се жали от мълчаливия отказ на НЗОК да й бъде платено част от лечението в чужбина, което тя проведе наскоро.

Моника страда от рядкото заболяването "Кисти на Таров", което може да бъде лекувано по оперативен път. В България подобно лечение няма, затова с помощта на приятели и Facebook кампания младата жена успя да събере част от парите за операцията си в Кипър. След операцията Моника се чувства по-добре, но се нуждае от още 12 500 евро, за да се разплати с клиниката. 

И до момента обаче няма решение от Комисията за лечение в чужбина към НЗОК дали да й отпуснат средства за лечението. От ТЕЛК пък още не са приели Моника за освидетелстване, а без подобно решение болничните й са спрени, защото на практика за държавата тя е здрава.

Моника, която има 11-годишна дъщеря, е категорична, че след като оздравее ще започне кампания за подпомагане на други болни. Само за броени дни младата жена успя да обедини стотици жители на Стара Загора и цялата страна, които дариха пари за лечението й.

"За много кратко време трябваше да събера 37 500 евро. Аз съм с дете, живея на квартира и няма откъде да ми паднат някакви пари, с които да си спася живота. Аз не можех да прегърна детето си", каза пред събралите се журналистите Моника, която само преди 2 дни навърши 33 години.

Още за съдбата на Моника и как може да й помогнем вижте тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Това, което си написал е само глyпав начин да насъскваш срещу Бойко! Много глyпав и прозрачен!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕНОЦИД!
15
0
 
10
 
! Отговори
D-r Zax преди 8 години
1.Не се нарича "кисти на Таров", а Тарлов.Не е вярно че не се лекува в Б-я.Всеки средни кадърен неврохирург може да се справи с епиневрална киста, каквото всъшност представлява състоянието.Друг е проблемът, че за да се стигне до това дередже, някой колега не си е свършил работата.А именно-невролог-искане до РЗОК за МРТ-разрешаване от РЗОК-извършване-консултация от неврохирург и операция.Това е!
14
2
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
До Анонимен 5"DARGAVATA NE E DLAGNA DA HARCI PARI ZA SHTIALO I NESHTIALO--HAIDE DE--ZATOVA SME NA TAKOVA DEREDGE--PRASKAT SE PARI NEOSNOVATELNO." - ей, изпий си хапчетата и си лягай!!!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С коментара си 5 потвърди диагнозата на 3.
12
0
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Да беше чел закона по-внимателно. Там има цяла една глава за лечение в чужбина и специални разпоредби за случаите, в които дадено лечение или процедура не се извършва на територията на България, както и условията за възстановяване на разходи, свързани с лечение извън страната ни.
11
0
 
12
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Ти определено си с мозъчна недостатъчност. Явно дори не знаеш как функционира една държава и как функционират здравни каси и застрахователни фондове. Съжелявам, че ще ти го кажа, но ти пожелавам да се разболееш и да се сблъскаш със здравната ни каса. Да видим тогава какво ще кажеш.
10
0
 
18
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Защо да си продава къщата, след като си е плащала здравните осигуровки на държавата и тези пари са за лечението й, бе? За какво да харчи спестявания, след като е плащала на държавата за здравето си в продължение на години?Ти малoyмeн ли си, че не го разбираш и продължаваш да се пънеш?
9
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AMI PRODAI SI KASHTATA ZA ZDRAVE PARI SEHARCAT,A I KAK TAKA NIAMA SPESTENI PARI--ILI ZIAL GIVOT KAFETA,BAROVE A POSLE BOIKO E VINOVEN,SLED BOIKO SHTE IMA DRUG I ZA ZLE POTGOTVENITE TOI SHTE BADE VINOVEN.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Здравеопазването работи така: Плащаш здравни. Ако се разболееш от нещо дребно, не ти обръщат внимание. Тивкат ти НЯКАКЪВ СИ антибиотик и се надяват да са улучили, че не им се дават пари за биограми. Ако се разболееш от нещо сериозно, НЯМА ЛЕКАРСТВА, но ПЪТЕКИ ВИНАГИ ИМА! Резултатът нулев, молиш се на Господ. Ако имаш рядко заболяване или животозастрасяващо правип кампания за събиране на пари и се надяваш да ги събереш и да отидеш в Германия! А ако си от малцинството, не плащаш и биеш!
7
1
 
18
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Защо ли? Ами защото си е плащала здравните осигуровки и защото здравните осигуровки (които, пак подчертавам, си е плащала) са за лечение в случай на нужда. Така че държавата в случая няма да плаща за щяло и нещяло и не е неоснователно. Не знам защо се налага да ти обяснявам всичко това, явно не си никак умен, по-лошото е, че няма и да разбереш какво ти обяснявам.Интересно, как щеше да бъде ако ти изпаднеш в такава ситуация.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля оня радикален елемент министър Москов да се заеме да провери случая и да каже защо това се е случило.
5
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен DO 3.DARGAVATA NE E DLAGNA DA HARCI PARI ZA SHTIALO I NESHTIALO--HAIDE DE--ZATOVA SME NA TAKOVA DEREDGE--PRASKAT SE PARI NEOSNOVATELNO.
4
1
 
36
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Не знам защо, но винаги се удивлявам на съществуването на индивиди като теб. В статията ясно пише, че такива операции не се правят в България. Остави това, че не си чел, но защо с такава дива злоба към една болна жена, която е и сама с дете на всичкото отгоре?
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 1Прочете ли статията, бе Д Е Б И Л? Ясно пише, че такива операции не се правят в България.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нзок е един тумор който трябва да се изреже
1
38
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
HAIDE,HAIDE VOPERAZIA V KIPAR,A NE MOGE LI V BALGARIA--ILI V TURSKATA CAST NA KIPAR LEKARITE SA PO-DOBRI?VSICKO E DALAVERA.