Превръщат бедни отличнички в проститутки

Цената им била по-висока, заради владеене на западен език
28 яну 2016 08:08, Петя Славова
54
Превръщат бедни отличнички в проститутки
Снимка: архив, Reuters
Отличнички са вербувани за проститутки от трафиканти на жива плът за чужбина, които им обещават безплатно образование. Повечето предложения са замаскирани зад измислени фондации, които подсигуряват обучение зад граница.
 
За това алармираха пред "Монитор" представители на неправителствени организации, които работят с тези момичета, след като те бъдат спасени и върнати у нас.Прокуратурата също работи по случаите.
 
Разследванията, образувани от държавното обвинение за непълнолетни ученички, са 20, като половината от тях са по такива схеми. Само за последната година има над 10 случая с такива девойки предимно от по-бедните региони на страната.
 
Идеята на този тип трафик е, че тези момичета владеят поне по един западен език добре, което означава, че цената им е по-висока. Те са заминали за европейски страни, където са очаквали да бъдат посрещнати и настанени в някой университет или колеж, но вместо това са заключвани и изнасилвани многократно, докато по собствена воля не стават проститутки.
 
Такъв е и случаят с момиче, което условно ще наречем Ивон, тъй като е станала жертва на трафик още на 17 години. Ивон е родом от Монтана и е била една от отличничките във випуска си. Ученичката имала дълга руса коса, сини очи и красиво тяло, което се виждало дори под скромното й облекло.
 
Тя веднага била забелязана от местните сутеньори, които на няколко пъти се опитали да й предложат работа, но Ивон отказвала всеки път и ги заплашвала, че ще се обади в полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отлично пеят " джилем джелем"Ами с тия знания само за магистралата ставатУчебните програми подготвят ***- ски ценности
33
0
 
1
 
! Отговори
Терънс преди 8 години
Това е ужасно! Бих искал да изтезавам по средновековни методи сутеньорите, но знам че не е християнско. Затова по милост трябва да бъдат наказани само със смъртна присъда!
32
20
 
12
 
! Отговори
lesnite bg jeni преди 8 години
nai-lesni v celiq svqt sa balgarkite. Oshte v 10 klas pravqt grupov
31
2
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
Кьде да се уреди?
30
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка ***, в която и страна на Европа да работи, вижда поне по три пъти патрулка по време на смяната си. Така, че не ми обяснявайте, че работели насила.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sofiq...studentski grad,4algotekite...palno s.otli4ni4ki:))))
28
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаем ги тия отличнички. Дали ще дойдат в София да учат, дали "на Запад" все с едно и също се захващат. Или пък младите са на същото интелектуално ниво като бабичките, които си хвърлят хилядарките през прозореца на "лекари" и "полицаи"? Уж умна нация, пък все измамена. И все някой злодей виновен. Пък тоя злодей пак избран повсеместно. После Господ, Аллах и Яхве наказвали. Комунистите, капиталистите и ционистите са виновни, както и мафията, феминизма, ГМО-то...
27
15
 
29
 
! Отговори
12 преди 8 години
Аз пък мисля, че няма умно момиче, което да не знае, че образованието навън е платено и че никой няма да дойде да и го предложи защото е красивата принцеса. И че когато някой ти плаща всичко, нещо не е наред. Повечето са отишли доброволно, само че се е оказало, че ги използват повече от очакваното , а парите не са колкото са си мислели. Защото като нямаш в джоба 5 лева 1000 лв на месец ти изглежда приказно. Ама като почнат да ги яздят мазни чички а друг прибира парите искат да избягат.
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MONTANA-BEDEN REGION-A KOI E BOGATIAT REGION V BALGARIA?NIE PO-VAZRASTNITE MAGE IMAME PARI,A VIE MLADITE GENI IMATE MLADOST,KRASIVI TELA.BHODIMI SME SI EDNI NA DRUGI.NEO
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 23Ех, мечти. Де да работеха според законите, писани в НС... Те диктуват решения според закона на ... интереса! Всичко друго е без значение за тях. Те са недосегаемите! Истинските престъпници, но облечени в тоги!
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И така и не е така, от написаното в статията. Много млади жени, разбират, че това е лесния начин да изкарат пари, понякога, като отивам на работа, направо ми се реве, принудих се след като ме съкратиха да започна работа, която не ми харесва, за малко заплащане...но няма друг начин, но съм сигурна, че много жени не биха работили цял месец, като мен за жълти стотинки. Много жени в БГ, са с доста леко поведение, безспорен факт и за пари са готови на много неща.
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези трябва да ги изпратят на електрическият стол! И_з_р_о_д_и !!!Господи, защо ги търпиш още, защо..
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да добре,нали съм си говорил с такива.На въпросът защо не имат някакъв нормалрн живот с деца семейство,порядъчна работа и тн с презрителна усмивка ти казват,че за две седмици изкарват една годишна заплата. Хах,бедни били.Бедни на ес класи и мезонети.Само по 1-2 бр.имат
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да си обясня, защо тия ***,действат в такъв изумителен комфорт в страната ни и унищожават хиляди човешки съдби. Няма проблем ако е лично решение на жените да се занимават с това. Но приноута е отвратително деяние. Реално е съчетано не само със сводничесто, но и с отвличане, принуда и т.н. Доста неща, който по наказателния кодекс би трябвало да осигури на *** комфортен нар в затвора за дълго, но те си вилнеят и парадират с парите натрупани от мръсния им бизнес
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хора, братя ..!!! тия които се считаме за българи, които ни пука..ПРИЗОВАВАМ ДА НАПРАВИМ НЕЩО.. МОЛЯ СЕ.. НЕКА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ и ДА СПРЕМ ТАЯ БЕЗСМИСЛИЦА ... НЕКА ВКАРАМЕ 240 *** В ПАРЛАМЕНТА... Не става така. Всеки ден убийства, изнасилвания а хора които са откраднали един хляб лежат 3 години.. Това нормално ли е ?
19
6
 
24
 
! Отговори
от 26 продължение преди 8 години
И колкото повече човек подпита за тези условия, толквоа повече ще се усети, че нещо не е наред. Освен това има и едно невероятно отркитие от десетки години насам. Говоря за интернет. Ми влезте и погледнете каква е тази фондация, къв е този изобщо. Пишете имейл на фондацията за повече информация В ПИСМЕН ОФИЦИАЛЕН ВИД!!! Не, в тази селска държава НЯМА МИСЪЛ! Никой не мисли! За това и отличничките стават ***, защото толкова са и отличнички!
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виже какво, всеки си има глава на раменете. При някои тя е просто тиква! Ще дойде някой насреща ми и ще ми обяснява как щял да ме изучи безплатно в чужбина?!?! Сериозно. И никой не си задава въпроса на каква цена? Ще работя после 5 години за фондацията ли? Ще връщам 5 години после 10% от заплатата си н а фондацията като вид дарение ли? Не, в Бъглария всички закърмени с комунистическо мислене чакат всичко да им падне от небето. Някой да мине, да им даде пари и образование и по живо по здраво!
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички знаят, че доста жени и момичета ги подлъгват с някаква работа извън България, а там ги заставят да проституират, т.е. това не е нещо ново. Пикантният момент е, че тези дето знаят и западен език били оценявани по-високо. Не виждам някакъв особен смисъл да се дискутира по тази тема, след като всички знаем, че в мутри, политици и полиция са заедно и нещата няма да се променят.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трафик на момичета.Ами така е в бедните държави с демокрация и пазарна икономика. Вие нещо друго ли очаквахте? От 26 години в България бухалката е на власт, но и това е вариант на демокрацията.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже всички плюете само по съдебната система, май трябва да ви напомня, че съдебната система работи според законите приети от парламента и ако съдебната система изпълнява точно законите, но резултат според нас няма, кой е виновника? Не, че и съдебната система е по-добра, но не е само тя. Примерно по-голямата част от ВСС се назначава от политиците, а останалата част се назначава от хора превзели съдебната система след 1989-та година с помощта на тогавашните политици.