Даваме 200 бона за кафе и вода на депутатите

Кафето обаче не било хубаво, та не го и пили
3 фев 2016 10:44,
44
Даваме 200 бона за кафе и вода на депутатите
Снимка: Reuters. архив

80 хиляди лева за кафе и 120 хиляди лева за минерална вода. С толкова ще разполагат депутатите ни за следващите две години. С тези напитки ще черпят и себе си, и гости, съобщи Нова тв.

Едно безплатно кафе за депутата ще струва 26 стотинки на парламентарния бюджет. Грубите сметки показват, че кафе и вода за депутат струват по 500 лв. на година.

Кафе машините обаче са закупени с лични средства на депутатите.

Оказва се, че депутатите и не пият твърде много от безплатните кафета. Не им харесват особено, а и невинаги им се пие, когато им се дава. И така - те на практика пестят. 

"Ние имаме светъл пример - имаме премиер, който от пестене на кафе после не слизаше от хеликоптера. Виждате ли колко е добре, нека и ние да пестим и после с хеликоптера", коментира Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичния фронт.

Депутатите обаче нямат право да се глезят с предпочитания. Сорт "Робуста" и сорт "Арабика" са двата им варианта, при това те никога не знаят какво има в чашите им. Единственото, което могат да добавят, е захар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Такава аванта. Чух, че щели да им дадът и карти за безплатен превоз в градския транспорт. Хубаво е било да си ДЕПУТАТ а !!
32
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Вяпно ли, че пият без пари бе? Никога не съм бил депутат.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората не могат да пият едно свястно кафе сутрин не могат да се разсънят , а вие искате после читави закони.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедните са такива, защото са глупави и мързеливи.Защо трябва да им подаряват пари?Ще ги изпият и пак ще реват за пари.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И къде е проблема?!Като не се изпие, парите минават за следващия бюджет.Защо изкуствено се създава проблем ?
28
0
 
1
 
! Отговори
Komunist преди 8 години
Da puqt cheshmqna voda i dadat 120 000 na bednite!
27
0
 
3
 
! Отговори
Хриси преди 8 години
Тоз наш народ е подложен на какви ли не изтезания и мизерии.Чудим се как да си плащаме разходите,лечението,учението на децата тез се гевезят ,кафето не било хубаво,като не е хубаво тези пари ще свършат много хубава работа за някоя детска градина или здравно заведение там имат нужда децата от хубава храна,интериор,отопление,хигиена и др.
26
0
 
5
 
! Отговори
Веси преди 8 години
Като не го пият защо харчат толкова пари за ненужни покупки,да се пренасочат парите за по полезни и неотложни работи.Къде отиват парите като не се пие кафе и за какво,не искаме да даваме грешни пари на вятъра.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е луд този, който яде баницата.
24
1
 
2
 
! Отговори
Депутат преди 8 години
Ами трябва си кафето - за да ни държи будни и да ви редим хубави закони!
23
1
 
2
 
! Отговори
az преди 8 години
Сумата за кафе е 80 000. Сложете , че броят на депутатите е 240 , после разделете и на броя работни дни и прави по лев и нещо на ден за кафе на човек. Това да им е кусурът - че пият 1 или 2 кафета. По-важното е да си вършат работата по-качествено!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tap bG narode sabudi se sa pensionerite do 300 lv Po 40 lv a sa bednite deputati 200 lv sa kafe i vida da im pressende ne gi e sram a i da u4at esizi nie tapia narod schte im plaschtame kade go ima Tova v koja eu strana go ima nikade
21
0
 
12
 
! Отговори
фг преди 8 години
Милите депутатчета, нямат 40 стотинки да си вземат кафенце от вендинга :(
20
0
 
4
 
! Отговори
овеч преди 8 години
По важно е да следваме ЕС и САЩ.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ми върнат ДДС-то, като си платят данък уикенд.Ще го подаря на финансовия министър Горанов, че го е закъсал човека, има апартамент да обзавежда.
18
0
 
21
 
! Отговори
Време е за тоягата преди 8 години
Депутатите трябва да бъдат лишени от всички привилегии и да бъдат поне 3 пъти по-малко. Служебни коли само когато има ВАЖЕН за България гост. Иначе.. рейсове и влакове колкото искаш. Ако искат, да си ползват личните коли. В държава, която не може да плаща нормални пенсии и събира пари за лечение на деца със СМС, е идиотщина да се дават пари за прищевките на 240 тунеядеца с по 10 грама мозък в празните тикви.
17
0
 
13
 
! Отговори
спрете преди 8 години
С една дума и без парламент все тая но поне няма да ядат парите на данъкоплатеца.Спрете се .Нямате наядка.То бива цоцане ама ще уморите кравата България.
16
0
 
11
 
! Отговори
тя преди 8 години
Защо трябва да издържаме нар. събрание, за което народа плаща на месец милиони? Всеки да си е на работа по професията и само при насрочени сесии да се събират за няколко дена за решение! какво е това всеки ден нар. събрание , което нищо не прави , а само *** от бедните българи!
15
0
 
9
 
! Отговори
тя преди 8 години
Какви са тези привилегии на тъпите депутати? С най- веисоки доходи ,сами си определят заплатите и върху тях хилядеи привилегии , а народа да мре с пенсия от 200 лева!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо с всеки един откраднат лев,на бедния българин да си купят свещи за ониа свят.Там ще ги посрещнат подобаващо.Да се пържат в вечния огън,тези убийци.