Тъмнина в душата! Към майце си... изповедта на Павлин

18-годишен със сълзи на очи споделя болката от живота у нас
Обновена: 8 фев 2016 09:44 | 8 фев 2016 09:07,
108
Тъмнина в душата! Към майце си... изповедта на Павлин
Павлин с майка му. Снимка: Facebook

Септември 2105-а, в 3 през нощта. Тъмнина и един глас, който говори със сълзи на очи за майка си, която е далеч от него.

18-годишният Павлин Иванов от лясковското село Добри дял предизвика фурор в социалните мрежи и YouTube с клип, в който остро критикува властта у нас за мизерията и безпаричието тук и призовава депутатите да си направят равносметка.

Бащата на момчето починал през 2010 г., а майка му вече 10 години е на гурбет в Италия, за да осигури препитание на двамата си сина, които живеят при баба им.

"С този клип искам да изразя мнението си за хората в чужбина и за нашата България! Искам да си изкажа мнението, каквото ми е на душата, каквото ми е на езика, искам да покажа какво представляваме ние хората! Нямам думи да изразя болката за тия хора, които са напуснали родината си, семействата си, за да се заробят на друго далечно непознато място, дали те не искат да са по празници със семействата си? Дали не искаме да живеем вашия живот?", говори Павлин.

Младежът атакува 240-те депутати в парламента, че всеки ден се карат за по-големи заплати, а пенсионерите вземат по 180 лв., с които да си платят тока, водата, лекарствата, без които не могат да живеят.

"Това за вас е просто една вечеря, а пенсионерите трябва да изкарат с нея цял месец", казва той и призовава народните представители да осигурят повече работни места за младите хора, да увеличат пенсиите и заплатите, а не да манипулират и да отпускат само нищожни бонуси за Коледа и Великден.

"Искам да се срещна очи в очи с депутатите, ако ме поканят, ще отида на разговор, но те няма да имат смелост да признаят собствените си грешки", допълва Павлин.

Момчето натъртва, че след като завърши училище, смята да замине в чужбина да следва там и да се занимава с фотография.

"Не виждам бъдеще за младите хора тук, колкото и да ми е болно да го кажа", казва още дванадесетокласникът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
26
 
! Отговори
pz преди 8 години
Право е момчето но все още се залъгваме че ще се оправят нещата и че живеем,но затъваме все повече и повече.
11
0
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До здрастиТочно!Това е проблема, че до микрофоните и камерите, достъп или желание за достъп, имат хора егоцентрични, жадни за популярност... Даже един успяват да стигнат до Абсолютната власт в България
10
5
 
37
 
! Отговори
художника преди 8 години
Евала на момчето! Колко от нас ще застанат с лицето си и ще изрекат това, което мислят?Воеводи сме само на масата и зад клавиатурата с "анонимния" си пост!
9
25
 
20
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
преиграваш момче.. то клипове, то музикален фонние българите си знаем проблемите и недостатъците, но да го играеш някакъв нов Христос - мъченик.. много ми се иска да попитам стотиците хиляди млади хора.. на колко от вас нощем им прииска да направят драматична изповед за политическата обстановка у нас на музикален фон😊.. не, това момче не е по-глупаво или по-умно от останалите.. просто иска да бъде забелязано(разбира се сега ще следва плеяда от имитатори-позьори със сълзи от чешмата в кухнята)
8
9
 
8
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Те, щото депутатите са дошли от Марс сигурно.Управниците са лицето ни, но за средностатистическият днес.бг читател е трудно да си признае, че мечтата му е да бъде точно там, където са и те.Незнам за какво оправяне ревете, след като "оправянето" включва смяната на мозъците на поне 2/3 от населението...
7
7
 
74
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Глупости говори това момче ! Аз гледам редовно БиТиВи и НОВА и от там всеки ден ми казват, че се оправяме. Живеем все по-добре. Има икономически растеж !Народът благоденства !Думи като "стабилност" се повтарят по 1 000 пъти като мантра...Нещо повече. България не е вече някакви си скучна еднонационална държава. Ние вече сме космополитна, глобалистична мултиетническадържава, в която редом до всеки българин има по двама турци, трима бежанци и четирима роми.Какъв е този лъжлив и сълзлив младеж?
6
20
 
13
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
монетата има две страни.. той е напълно прав за властта .. това е първото, но второто е, че момчето търси популярност.. айде да не стои със сълзи на очи нощем, заради престъпниците депутати..в това преиграването му е в повече.. да преповтаряш проблемите на хората сякаш си открил топлата вода..доста лицемерно
5
27
 
20
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Евелата за думите срещу депутатите, но като смята да заминава в чужбина какво мнение изразява този бъдещ фотограф за живота тук.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2105?
3
3
 
88
 
! Отговори
Арнолд преди 8 години
Прав е, обаче от затъмнените джамове на държавните джипове тия неща не се виждат. Ако питаш Пеевски ще ти каже, че той е умен и кадърен, затова е богат, а ти си беден щото си *** и необразован. А дали е така? Мантрата, че богатите са богати щото са умни е насаждана от самите тях, за да те карат да се чувстваш унизен, и сами да оправдават себе си.А всъщност те са само 1% от населението. Ако народът се вдигне буквално може да ги смачка. Но ние си мълчим..
2
4
 
67
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Проблемът на България е в манталитета на българите.
1
43
 
26
 
! Отговори
Апостола преди 8 години
Разбирам и подкрепям написаното но от него мога да си извадя един извод !Г-жа Кунева трябва незабавно да направи образованието платено от 1-ви клас до завършването му ! Трябва незабавно да спрем дотирането на ЕС чрез нископлатена и безплатно образована работна ръка. Ето и този младеж смятал да замина както е наравила майка му, задължително да си плати образованието получено даром тук в България пък да върви където му видят очите.