С около 350 лв. скачат заплатите на митничарите

Ваньо Танов: Искаме да намалим корупцията
Обновена: 9 фев 2016 14:36 | 9 фев 2016 13:46, Анисия Иванова
21
С около 350 лв. скачат заплатите на митничарите
Архив: Булфото

Средно с около 350 лв. ще бъдат повишени заплатите на митническите служители. Точната сума ще бъде определена в зависимост от представянето им, но минимално тя ще е 200 лв.

"Това е част от системата от мерки за намаляването на корупцията в сектора“, коментира директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов в предаването "Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Ако бъдат постигнати заложените стъпки, в рамките на две години ръстът на приходите ще бъде 17%, което не е постигано в нито една европейска страна, мотивира се Танов.

Той коментира още, че няма контрабанда при вноса на горива и в обществото изкуствено се насажда това усещане, а целта е с административни средства да се създадат прегради пред вноса.

Структурните реформи в митниците не се държат само на борбата с корупцията. Трябва да сме адекватни на съвременните условия и да променяме структурата на агенцията, мотивира се Танов. В подкрепа на думите си той обясни, че тази година на границата при Капитан Андреево ще бъде разположена рентгенова система по отношение на влаковете. За това трябва да се подготви персонал. До 2020 г. трябва да заработят и електронните митници, което ще наложи намаляване на администрацията.

"Не е изключено закриването на друго териториално митническо учреждение след това в Свиленград“, съобщи той, без да посочва за кое точно става дума. Той обясни, че процесът е свързан със закриване на звена, в които има основно администрация, а освободеният персонал ще бъде "използван и преквалифициран за предизвикателствата, които ни очакват през следващите години“.

"Не е нормалпно един отдел от 200 души да обработва 3 декларации, а в столична митница да обработват 2500", каза Танов.

Той коментира и ниската цена на петрола и горивата. "Знам със сигурност, че цените на горивата могат да бъдат много по-ниски от тези, които са в момента". Според него могат да бъдат по-ниски и от тези на Веселин Марешки във Варна.

Целият разговор чуйте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха, ще откажат едни 10000 лв месечно, заради 300 лв!!?? Намалете им заплатите, те и без пари ще работят! Вдигнете на учителите и мед.сестрите! *** такива, долни!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А как да се преборим с корупцията по високите етажи на властта?Забравихте ли "Ало Ваньо,тук има едно момче митничарче с което ритаме топка,виж там погрижи се за него"-Бойко Борисов.
13
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
НА КАКВО Е КОРУПЦИЯТАПОКАЗЗА В .АХ4ИЕВА ПРИ ПРОВЕРКА НА ДОСТАВКА НА ПЕТРОЛ ОТ ..ГЬРЦИЯ; ОКАЗА СЕ ПЕТРОЛ ОТ ---ТУРЦИЯ А ТУРЦИЯ ГО ВЗИМА ОТ---ИД Е ДРУГАРЮ ТАНОВ РЕПОРТАЖА Е ПОКАЗАН ПО БНТ
12
2
 
10
 
! Отговори
az tam преди 8 години
Огън с бензин гасят :))Евала
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре стига бе! Корупция се бори не с увеличаване на заплатата, а със ЗАТВОР, ЗАБРАНА ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЪРЖАВНА ПОЗИЦИЯ, с ГЛОБИ, ОТНЕМАНЕ НА ИМУЩЕСТВО и т.н. Увеличаването на заплатата е второстепенна мярка и нещо НОРМАЛНО.
10
4
 
16
 
! Отговори
Джумейра преди 8 години
С българския митничар и полицай не може да се преборите!Още от школата ги тренират как да взимат рушвет и да купуват имоти от Гърция и Европа.Така че другаря Танов да не се прави на учител.Народа знае много добре за положението в митниците и държавата.
9
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето за това младите бягат!Тук е направо ад!Пълна порнаграфия!
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само роботизирана техника трябва да замени граничните ***,нито заплати нито корупция
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОКАТО ХРАНИМ МВР..МО..НСО ...ПАРИ ЗА ДРУГИ НЯМА ДА ИМА. И ВЕНИТКИТЕ И ГРАЖДАНСКА И ДАНЪЦИ ЩЕ ПОСКЪПВАТ
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже горките,ако ще трябва да живеят с тези пари ще умрат от глад бре хора!
5
2
 
23
 
! Отговори
tabakov преди 8 години
Поредната глупост на това безумно правителство!!!
4
2
 
32
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Мисля, че това не просто е несериозно а пълна *** ?!
3
1
 
33
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Мисля ,че трябва да се обвържат заплатите и с количеството и качеството на извършената работа от всеки един служител,а не този който е обработил 10 единици и този който е обработил 2 единици да получават еднакво.Чак тогава ще се бият за работа и ще гледат да я свършат бързо и навреме.Вервайте ми!
2
1
 
47
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Няма да се намали корупцията, пример ДЕПУТАТИТЕ.
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие си назначавайте ***,пък после ги борете.