Ще се справи ли Кунева като министър? Повечето не вярват

Едва 5% от читателите на Dnes.bg одобряват избора й
10 фев 2016 19:30, Красимир Ангелов
72
Ще се справи ли Кунева като министър? Повечето не вярват
Снимка: Булфото

С тържествено биене на училищен звънец новият министър на образованието Меглена Кунева пое МОН преди седмица. Избирането й мина на косъм, след като вицепремиерът получи подкрепата на 104 депутати, 66 бяха против, а 33 гласуваха въздържали се. Така при 37 отсъстващи депутата в парламентарната зала, повечето от които срещу номинацията на Кунева, само с 5 гласа тя бе избрана за образователен министър.

Още по темата

Хаос, объркване и неясноти в новините учебни програми и планове, видя БСП при подготовката на поднормативните актове, които трябва да се изработят във връзка с приетите промени в Закона за предучилищното и училищното образование. Изобщо новият министър го чака много работа в дебрите на образованието.

Веднага след избирането на Меглена Кунева, екипът на Dnes.bg реши да попита своите читатели: Ще се справи ли Кунева като министър на образованието? В анкетата участваха над 3320 души.

Оказа се, че болшинството от отговорилите на запитването не одобряват избора на бившия еврокомисар. За 73% от анкетираните новият министър няма хал хабер от образование и затова изборът е недопустим. Други 12% изразяват надежда, че Кунева ще се справи с новите си задачи, въпреки че "хаосът в сектора е голям".

Едва 5% се оказаха тези, които подкрепят новия министър, защото според тях Меглена Кунева е опитен политик и за нея няма да има проблем да се справи с новите си задачи.

Други 4% пък добавят, че няма особено значение кой ще е министър, а по-важно е управляващата коалиция да е стабилна.

Всеки 20-ти от участвалите в анкетата (5%) пък смята, че цялата драма около учебните програми и смяната на министъра на образованието е опит за отклоняване на вниманието от по-сериозни теми, като например високите цени на горивата у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се че ще се справиТя два блока на цял АЕЦ затвори та едно образование ли ще и се опъне
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мpъcнa циoниcкa лecбoвиднa тop.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПИСНА МИ БЕ!!!!ПИСНА МИ ОТ ПАРТИЙЦИ -ТЕОРЕТИЦИ!!!ЦЯЛ ЖИВОТ ТРА..ЛАЛ..АЛАЛ!!СТАНАХА МИЛИОНЕРИ ОТ ДРЪНКАНЕТО НА ГЛУПОСТИТЕ СИ КОИТО НИКОЙ НЕ СЛУША!АБСУРДНА ДЪРЖАВА С КОМУНИСТОКАПИТАЛИСТИ ОТГОРЕ И ТЕХНИТЕ ДИНАСТИИ!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стогодишната к....а пак се уреди!
14
0
 
16
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 8 години
НЕЕЕЕ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ КУНЕВИЦА,,,,, ЗАТРИ ЧАСТ ОТ АЕЦ-КОЗОЛДУЙ... СЕГА И ОБРАЗОВАНИЕТО ЩЕ Е ПЪЛЕН ХАУС..... ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ПОНЕ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГА ОЩЕ......
13
0
 
15
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Е те на това му викат турците- Кьорфишек!...
12
1
 
16
 
! Отговори
До интелектуалния №8 преди 8 години
Нито е млада, нито интелигентна, нито красива! Колкото до комунистическото й минало - направи справка за Габонското дело/преди 10-ти/! Що пари прибра тогава Пръмэва с дружки от бкп - нямаш си идея! *** толкова ти стига интелекта!!!!
11
0
 
21
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
Защо се вълнувате толкова? Нима някой вярва,яе тя ще се втурне да оправя образованиет?Това е поредният пост в политическото и оцеляване и паричен поток по европейски програми за нейната партия? Тъй като сме *** и страхливи ще продължаваме да гледаме този фарс
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KOMUNIST I OBRAZOVANIE-OT LUNATA DO NEBETO E RAZLIKATA.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лупни го със звънеца по тимберицата!
8
0
 
24
 
! Отговори
Вън преди 8 години
Колкото по-скоро бъде натирена от МО, толкова по-добре за образованието. Изключително голяма политическа грешка на самозабравилия се Борисов, който мести пешки само и само да се държи на власт и подкрепя голямотл си Его ! Но рано или късно всичко ще свърши !
7
0
 
5
 
! Отговори
софия преди 8 години
това само доказва.че сайта се чете от 95% *** ;)
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"реформаторите" е доста силно казано за тази сбирщина от дребни кариеристи ,чийто джобове се пълнят от чичо Sam
5
35
 
1
 
! Отговори
Интелектуалец преди 8 години
Няма съмнение. Ще се справи. Млада, красива и интелигентна жена която няма комунистическо наследство. България има нужда от Кунева. Народът я обича. Тук разни комунисти цъкат минуси но когато фактите говорят е така..
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се справи, разбира се. Ако има нещо да се закрива, много успешно ще го закрие!
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комунистка Пръмова, не е сложена за да се справи с каквото и да е. Тя е уредена да краде.
2
1
 
44
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
До сега,г-жа Кунева е сменила много...постове и всичко що е поела,го е...закрила.Така че,ще се справи и като миниСАТЪРКА на българското образование.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TAZI E KUHA PO TZQLATA GLAVA,