Задачите на Кунева: Законът, екипът, сигурността на децата…

"В образованието трябва да се сложи ред"
4 фев 2016 22:41,
83
Задачите на Кунева: Законът, екипът, сигурността на децата…
Снимка: Булфото

В образованието трябва да се сложи ред със Закона за предучилищното и училищното образование, както и с готвения Закон за висшето образование. Това обяви в първия си ден като министър на образованието Меглена Кунева.

"Трябва да направим така, че да стане ясно кога ще се приложи законът в цялата му пълнота", каза тя пред "Фокус".

Кунева обясни, че законите са приоритет и тя ще концентрира усилията си върху нормативните актове, които следват закона.

"Има и въпроси, свързани с реда и опазването на сигурността на децата, които също са належащи", каза новата министърка.

Меглена Кунева обяви още, че ще състави бързо екипа си в министерството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стария министър й го подал,тя го взела,приповдигнала го и го разклатила пред възторгналите се журналисти!А сърДчицето й радостно потупквало:"И това го мога,и това го мога"...
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5 дни вече, откакто Кунка Пръмова коландри българското образование, а мълчи като пукъл. Ами така е, когато трябва да започне от първи клас. И тя ли три-четири месеца след назначаването си ще "проучва нормативната уредба" на образованието? Да не би пък и тя да се кандидатира за овакантяващото се (бурна радост вкъщи) президентско местенце? Май вече няколко "видни" и "известни", а най-вече "компетентни" и "честни" жени се ритат по кокалчетата и си подливат вода в борбата!
44
0
 
2
 
! Отговори
????????? преди 8 години
Крайно време е да се вкара ред в образованието и да се прекрати с непрекъснатите експерименти. Закриване на всички новоизлюпени след 1989 год. висши учебни заведения, и да се върне старото финансиране, а не на калпак студент. В икономическите ВУз само икономически специалности, в технически-само технически, в селскостопански - само селскостопански. А какво е в момента- в УНСС-право, социология и какво ли не? В технически- Русе-право, икономика и какво ли не. В СУ-икономика, медицина и ????
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"готвения Закон за висшето образование"?! Че досега нямаше ли Закон за висшето образованоие, бе госпожо Пръмова? Да не би да искате да кажете "с новия Закон за висшето образование"?А освен това нима считате, че досега, по време на "царското правителство" и на двата мандата на ГЕРБ в образованието не е имало "ред"? Внимавайте повече в "политическите" си, НЕЕКСПЕРТНИ изказвания, да не стане така, че ще откривате топлата вода. Както с проекта на закон срещу корупцията! Закон АНТИКУНЕВА-ПРЪМОВА.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИЯ БУКВАЛНО СЕ ГЪБАРКАТ С НАРОДА И ДЪРЖАВАТА. ПРЕВЪРНАЛИ СА ГИ В ТЕРЕН ЗА ИНФАНТИЛНИ ЗАБАВЛЕНИЯ НА НЕКАДЪРНИ ВЛАСТОЛЮБЦИ. ЦИРКАДЖИИ! ВИЖТЕ ГИ САМО КАК СЕ ХИЛЯТ, КАКВИ СЦЕНКИ РАЗИГРАВАТ! ИМАЛА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ В ИСТОРИЯТА СИ ПО-НЕДОСТОЙНИ УПРАВЛЕНЦИ?
41
0
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Тая жаба от където мине и трева не никне.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да казвам добро утро и добър ден, защото народът отдавна е заспал и наченки на събуждане няма. За това пък наще управляващи са отдавна събудени и са на път по целия свят. Бойко и двама /Митов и Захариева/ заминал за Лондон надявайки се и кралицата да го погали по бахура. Наш Цецко заедно със семейството на Лилето Павлова отишли на разходка до САЩ да получат напътствия . И не щеш ли наш Роско пък отишъл до Аржентина. Да не сме взели и Фалкони от Турция под наем , защото единия не стига.
39
0
 
14
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Защо избраха Кунева за министърка?Ние отговаряме: Защото тя няма нито идея, нито план, нито концепция, нито визия.
38
0
 
8
 
! Отговори
Езекиил 23:19-20 преди 8 години
И тя умножи блудствата си, като си спомняше дните на младостта си, когато блудствуваше в египетската земя. И се разпали по своите любовници, чиято плът е като плът на магарета, и семеизливането им - като семеизливане на коне.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само главен мюфтия не е била досега ,но има време.
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълна некадърница, с голяма уста и претенции за компетентност.
35
0
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
"Бижуто"* е като Мидас,ама с обратен знак-резилтосва всичко,до което се докосне!*Кунева-според Танев
34
0
 
3
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Бтв са за сем тоя кво да го гледам бре с водката ба пияниците за пример ли да гледам дее сем бре
33
0
 
12
 
! Отговори
Симо преди 8 години
Кога да чакаме за подпише за закриване на училищата?!Нали така направи с АЕЦ Козлодуй тая крадла нещастна!
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клишета и празни приказки колкото щеш. А случайно да разбрахте, че имало 1.5млрд. пари за усвояване (крадене) за образование?? Виж в това Кунева-Пръмова е доказан експерт. Що седите и гледате как ограбиха бащите и майките ви?? А що седите и гледате как предстои да ограбят децата ви и техните деца?? Защо бе, НАРОДЕ??
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човек ще помисли че тези са избрани в парламента, но всички са там с купени гласове и пасивната подкрепа на негласуващите. Кой би я избрал тази например, има ли такива *** в тази държава?
30
0
 
11
 
! Отговори
:( преди 8 години
Каквото си посеем - това ще жънем.Да ни е яко д-то с такЪва министър
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази където е "сложила ред" трева не е поникнала след това.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей тия какви са мошенници.. кой бил опозиция, кой бил партньор. Само кьор фишеци, всички са там за да крадът пари и си преразпределят порциите. Вече не им останаха и читави хора, които да знаят какво правят. То бива бива алчност.. Скапаха националната сигурност, години наред скапват и образованието. Аз не знам друга такава държава в света, която да се опитва сама да си заличи народа. Изгони кадърните хора, тия които останаха ги направи да живеят като кучета.. е гати държавата!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с ей тоя звънец където го размахва, трябва да я хакне някой в тиквата и после шут отзад. Тая кокошка не е за такъв пост.