Задачите на Кунева: Законът, екипът, сигурността на децата…

"В образованието трябва да се сложи ред"
83
Задачите на Кунева: Законът, екипът, сигурността на децата…
Снимка: Булфото

В образованието трябва да се сложи ред със Закона за предучилищното и училищното образование, както и с готвения Закон за висшето образование. Това обяви в първия си ден като министър на образованието Меглена Кунева.

"Трябва да направим така, че да стане ясно кога ще се приложи законът в цялата му пълнота", каза тя пред "Фокус".

Кунева обясни, че законите са приоритет и тя ще концентрира усилията си върху нормативните актове, които следват закона.

"Има и въпроси, свързани с реда и опазването на сигурността на децата, които също са належащи", каза новата министърка.

Меглена Кунева обяви още, че ще състави бързо екипа си в министерството.
 


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стария министър й го подал,тя го взела,приповдигнала го и го разклатила пред възторгналите се журналисти!А сърДчицето й радостно потупквало:"И това го мога,и това го мога"...
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 дни вече, откакто Кунка Пръмова коландри българското образование, а мълчи като пукъл. Ами така е, когато трябва да започне от първи клас. И тя ли три-четири месеца след назначаването си ще "проучва нормативната уредба" на образованието? Да не би пък и тя да се кандидатира за овакантяващото се (бурна радост вкъщи) президентско местенце? Май вече няколко "видни" и "известни", а най-вече "компетентни" и "честни" жени се ритат по кокалчетата и си подливат вода в борбата!
44
0
 
2
 
! Отговори
????????? преди 2 години
Крайно време е да се вкара ред в образованието и да се прекрати с непрекъснатите експерименти. Закриване на всички новоизлюпени след 1989 год. висши учебни заведения, и да се върне старото финансиране, а не на калпак студент. В икономическите ВУз само икономически специалности, в технически-само технически, в селскостопански - само селскостопански. А какво е в момента- в УНСС-право, социология и какво ли не? В технически- Русе-право, икономика и какво ли не. В СУ-икономика, медицина и ????
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"готвения Закон за висшето образование"?!
Че досега нямаше ли Закон за висшето образованоие, бе госпожо Пръмова?
Да не би да искате да кажете "с новия Закон за висшето образование"?
А освен това нима считате, че досега, по време на "царското правителство" и на двата мандата на ГЕРБ в образованието не е имало "ред"?
Внимавайте повече в "политическите" си, НЕЕКСПЕРТНИ изказвания, да не стане така, че ще откривате топлата вода. Както с проекта на закон срещу корупцията! Закон АНТИКУНЕВА-ПРЪМОВА.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИЯ БУКВАЛНО СЕ ГЪБАРКАТ С НАРОДА И ДЪРЖАВАТА. ПРЕВЪРНАЛИ СА ГИ В ТЕРЕН ЗА ИНФАНТИЛНИ ЗАБАВЛЕНИЯ НА НЕКАДЪРНИ ВЛАСТОЛЮБЦИ. ЦИРКАДЖИИ! ВИЖТЕ ГИ САМО КАК СЕ ХИЛЯТ, КАКВИ СЦЕНКИ РАЗИГРАВАТ! ИМАЛА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ В ИСТОРИЯТА СИ ПО-НЕДОСТОЙНИ УПРАВЛЕНЦИ?
41
0
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Тая жаба от където мине и трева не никне.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да казвам добро утро и добър ден, защото народът отдавна е заспал и наченки на събуждане няма. За това пък наще управляващи са отдавна събудени и са на път по целия свят. Бойко и двама /Митов и Захариева/ заминал за Лондон надявайки се и кралицата да го погали по бахура. Наш Цецко заедно със семейството на Лилето Павлова отишли на разходка до САЩ да получат напътствия . И не щеш ли наш Роско пък отишъл до Аржентина. Да не сме взели и Фалкони от Турция под наем , защото единия не стига.
39
0
 
14
 
! Отговори
вие питате преди 2 години
Вие питате: Защо избраха Кунева за министърка?
Ние отговаряме: Защото тя няма нито идея, нито план, нито концепция, нито визия.
38
0
 
8
 
! Отговори
Езекиил 23:19-20 преди 2 години
И тя умножи блудствата си, като си спомняше дните на младостта си, когато блудствуваше в египетската земя. И се разпали по своите любовници, чиято плът е като плът на магарета, и семеизливането им - като семеизливане на коне.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само главен мюфтия не е била досега ,но има време.
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна некадърница, с голяма уста и претенции за компетентност.
35
0
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 2 години
"Бижуто"* е като Мидас,ама с обратен знак-резилтосва всичко,до което се докосне!
*Кунева-според Танев
34
0
 
3
 
! Отговори
Gost преди 2 години
Бтв са за сем тоя кво да го гледам бре с водката ба пияниците за пример ли да гледам дее сем бре
33
0
 
12
 
! Отговори
Симо преди 2 години
Кога да чакаме за подпише за закриване на училищата?!
Нали така направи с АЕЦ Козлодуй тая крадла нещастна!
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клишета и празни приказки колкото щеш. А случайно да разбрахте, че имало 1.5млрд. пари за усвояване (крадене) за образование?? Виж в това Кунева-Пръмова е доказан експерт. Що седите и гледате как ограбиха бащите и майките ви?? А що седите и гледате как предстои да ограбят децата ви и техните деца?? Защо бе, НАРОДЕ??
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек ще помисли че тези са избрани в парламента, но всички са там с купени гласове и пасивната подкрепа на негласуващите. Кой би я избрал тази например, има ли такива *** в тази държава?
30
0
 
11
 
! Отговори
:( преди 2 години
Каквото си посеем - това ще жънем.Да ни е яко д-то с такЪва министър
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази където е "сложила ред" трева не е поникнала след това.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей тия какви са мошенници.. кой бил опозиция, кой бил партньор. Само кьор фишеци, всички са там за да крадът пари и си преразпределят порциите. Вече не им останаха и читави хора, които да знаят какво правят. То бива бива алчност.. Скапаха националната сигурност, години наред скапват и образованието. Аз не знам друга такава държава в света, която да се опитва сама да си заличи народа. Изгони кадърните хора, тия които останаха ги направи да живеят като кучета.. е гати държавата!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с ей тоя звънец където го размахва, трябва да я хакне някой в тиквата и после шут отзад. Тая кокошка не е за такъв пост.