Втората кабинка на Банско – въпроси и отговори

Еколози: Територията на втория лифт не може да е държавна собственост!
15 фев 2016 17:07, Анисия Иванова
18
Втората кабинка на Банско – въпроси и отговори
Снимка: Bulgaria On Air

Втори кабинков лифт на Банско е възможено да бъде изграден, само ако инвеститорът изяви желание територията, върху която бъде направен, да се изключи от Национален парк "Пирин“. Това заявиха от Коалиция от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България".

Още по темата

Миналата седмица партиите от управляващата коалиция одобриха строителството на втори лифт в Банско. Единствено от Реформаторския блок се въздържаха, за да могат да съгласуват положителната си позиция със своите политически партньори.

Според еколозите обаче, концесията за стопанисването трябва да бъде прекратена и да се потърси нов инвеститор.

"Втора кабинка към настоящия момент не можем да коментираме, докато не изчистим първата. Защото ако това продължава с прехвърлянето на държавната собственост на трети лица и никой не се интересува, ние ще се обявим срещу изобщо даването на изключително държавна собственост на частни фирми", коментира Тома Белев от Асоциация на парковете в България.

Коментарът по темата чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Един селянин преди 8 години
До 9Ами един си отсече ореха двора на заведението, някой го наклепа и дойдоха архангелите да го одрусат. Той се направи като тебе на бабаит и ония доведоха полиция, сложиха му сейковците и го откараха. После плаща два акта - един за ореха и един за хулиганство. Можеше и да полежи, ако беше продължил да се репчи...
10
1
 
3
 
! Отговори
:( преди 8 години
Дано разни алчни гадове, да не унищожат гората.Като строиха безумните хотели , дали са мислили за природата.Ще търсим страхотния Пирински въздух,но ще дишаме пръдните на Миневци, Каролевци и др. хубостници
9
2
 
4
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Ей, този Тома Белев няма да се наяде!Сега пак рие напред-назад само и само да има нещо и за него!!!Некадърници!Не могат сами да си изкарат парите, а се чудят как да рекетират този или онзи...
8
0
 
0
 
! Отговори
e преди 8 години
Награда за главата на *** Петко Сертов-Голяма!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо като има необходимост да се строи лифт в национален парк да не го построи държавата и част от приходите да отиват за озеленяване, подръжка и рехабилитация на парка? Държавните средства все пак са доста по-прозрачни и контролируеми.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешка,до 9
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 7Глобата е до 3 бона
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факт е, че сезона в Банско става все по-къс
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човек може да е собственик на гора, но това не му дава право да изсече дърветата. Също така, ако имате в двора орех, незаконно е да го унищожите.
2
8
 
7
 
! Отговори
зелен оракул преди 8 години
Оставете ги да строят лифтове и писти, след това ще дойдат безснежните зими и сушата
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Есетествено е сайтовете на Борисов и Пеевски да защитават Мафията и да убеждават материала колко неотложно е да се бетонира и планината. След като разкатаха фамилията на Бетономорието.