Бежанци купуват BG книжки, а нашенците – за подарък

Родители подарявали книжката за 18-ия рожден ден на детето
17 фев 2016 19:31,
31
Бежанци купуват BG книжки, а нашенците – за подарък
Снимка: Булфото, ахрив

Бежанци, които не знаят български, си купуват шофьорски книжки в България. И не само бежанците - родители подаряват книжки на децата си за рождения им ден.

Цените са различни - от 1000 до 3000 лева, в зависимост от това дали си купуваш само теория или практика, или и двете заедно.

В страната годишно се купуват около 40 000 книжки. "Това е държавна организирана престъпна група", казва Митко Трайков, собственик на автошкола в Стара Загора.

"Схемата е държавна организирана престъпна група под покровителството на някои партии и личности на високи нива. Тръгва всичко от инструкторите, те свързват кандидат-купувачите с изпитвачите, те си взимат процент и пращат нагоре по схемата до партийните каси", добави той пред "Дарик".

"Сезирахме главния прокурор за съмнения за манипулация на софтуера за провеждане на теоретичните изпити. Махнаха книжните листовки и изпитът се провежда на таблет. Който е неграмотен, трябваше преди да си напише името на листовката, а на таблета не се пише никакво име. На таблета може да се влиза от външно устройство и да му се помогне да вземе изпита. Казаха ми, щом се съмнявам в софтуера, да финансирам проверка от външна институция. Ето това е борбата с корупцията", каза още Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
40
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 8 години
Дори и в Африка няма такава корупция каквато има в страната на Бойко!
2
0
 
0
 
! Отговори
suni преди 8 години
ми то понеже има разни де нямат късани де прославени били нам какви си с перце да са кво ли няма
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОПАДНАЛА СКАПАНА АБСУРДНА ДЪРЖАВА!ТО НЕ Е И ДЪРЖАВА ДЕ!А Е ВЛАДЕНИЕ НА ВСЯКАКВИ ТАРИКАТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ!КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ОНЯ ОТ БАНКЯ И НАДОЛУ!