Старата винетка била опасна! За нея – 20 лева фиш

Несвалената винетка затруднявала видимостта на водача. А новата?
17 фев 2016 16:00,
167
Старата винетка била опасна! За нея – 20 лева фиш
Снимка: Dnes.bg

Санкцията за несвалена изтекла винетка е издаване на фиш в размер на 20 лв., обяви Николай Крушарски, инспектор от СДВР, във връзка със започналите полицейски акции в страната.

По думите му, несвалената изтекла винетка се формулира в закона като вид нарушение, тъй като затруднявала видимостта на водача.

По отношение на валидността на винетните стикери Крушарски уточни, че за да бъдат изрядни, водачите трябва да имат самия винетен стикер, залепен на десния долен ъгъл на предното стъкло, запазения касов бон от обекта, откъдето е закупен стикерът, а също и вторият отрязък от винетката, където се намира баркодът.

"Това са задължителните документи, които един водач трябва да носи в себе си", поясни той. 

Още по темата

От 300 до 3000 лева пък е санкцията, която предвижда закона за водач без винетка, като за физическите лица е 300 лева.

Във връзка със зачестилите напоследък регистрирани случаи на счупени стъкла и откраднати винетки Крушарски заяви, че това е криминално престъпление.

"То трябва да бъде регистрирано от потърпевшите на тел 112, съответно след което оперативната група е необходимо да извърши оглед на автомобила, за да се задейства процедурата по издирване на крадеца", каза още инспекторът от СДВР пред "Фокус".

Николай Крушарски поясни, че акцията, която се провежда през последните дни не е насочена само към проверка за винетки, но и за цялостни нарушения на Закона за движение по пътищата.

"В момента следим за наличие на застраховка "Гражданска отговорност", правоспособност на водачите - като цяло за всяко едно регистрирано и извършвано нарушение на Закона за движение по пътищата", поясни той.

По думите му към момента проверените водачи на леки автомобили, физически лица, са много на брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 103а тебе не те знам къде си шофирал, ама погледни на сайта на oeamtc.at как е в австия примерно и после говори за подготвен или не
89
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи миналата година не пречеше на видимоста тази взе да пречиТо сляп трябва да си да разбереш че е ИзтяклаПЪК И МИ ХАРЕСВА КАК ДЕКОРИРА ПРЕДНОТО МИ СТЪКЛО И АЗ НЯМА ДА Я СВАЛЯ
88
0
 
24
 
! Отговори
? преди 8 години
Касовия бон, не трябваше ли да се пази до напускането на обекта в който си купувал.Няма да им играя на лотарията.
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 112никъде, просто питам колко винетки ще пречат? и толкова ли те мързи да я махнеш?
86
0
 
9
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
винетка или винету корупционери.само мислите как да обирате бедният народ .няма да карам тази зима неми трябва винетка в лятото ще си карам колата ще плащам винетка
85
0
 
4
 
! Отговори
112 преди 8 години
До АнонименКакво ми се чудиш, аз имам една винетка стара, не излизам от града, ще си взема нов чаршав (винетка) като тръгна да излизам, нямам повече от една. И къде прочете че имам повече от 1.
84
1
 
14
 
! Отговори
До 103 преди 8 години
Не се изказвай неподготвен.Никъде няма такава забрана.Шофьор на бус съм и на стъклото си имам точно 4 годишни винетки за държавите през които пътувам.
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 112ма ако искаш я махай, ако искаш недей, твоя си работа. аз на менталитета ти се чудя. колко винетки по стъклото ще започнат да ти пречат?! може би трябваше да напишат до 3-4 винетки е разрешено?
82
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 102Ама като дойдат избори идете пак за гъби и тоз път да са отровни, *** !!!
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 90Това което казвам, е че една винетка дава право на една кола. Не могат да се карат едновременно две коли с една винетка26930. И не е нужно да е нещо специално. И да се лепи на стъклото. Може да си я държиш в портфейла.Освен това най-справедливия вид облагане е през цената на горивото. Караш повече - плащаш повече. Мисля, че за обикновените коли е така.
80
2
 
7
 
! Отговори
112 преди 8 години
До АнонименНе съм седнал да рева уе, няма да я махна докато не си взема нова лепенка за стъклото ми, и не ми пука колко пъти по 20 лв ще дам за глоби до тогава. А отностно греда, скрива ми видимоста и затова питам, да я махна ли и нея, защото глобава от 20 лв е скриване на видимоста, а не защото е стара
79
0
 
13
 
! Отговори
До Бойко преди 8 години
Какво ще ми вземеш бе? Ела в Испания да ми вземеш нещо...чакам те!!! С бухалка ли ще дойдеш? И с бухалката няма да ме принудиш да ти плащам винетка...
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 112ми защото е изтекла бе, затова. какво общо имат гредите?! па вземете направете нещо като хората, какшо само си намирате причини да ревете?!
77
2
 
9
 
! Отговори
112 преди 8 години
До Анонименне съм си взел нова, защо да махам старатада махнем и гредите на колите
76
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И после се чудят защо хората бягали от България и емигрирали. Ами не е само безпаричието. Подобни изстпления просто те карат да плюеш на всичките тея безумия и да си намериш някъде място, където ще паснеш по-добре.
75
0
 
11
 
! Отговори
112 преди 8 години
До БойкоЩе вземеш ако има какво :)
74
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз не мога да разбера за какво ревете?! добре че не ви боли толкова колкото ви мързи. па махнете си старата бе, тупани. И второ, в много европейски страни е забранено да имаш пошече от една винетка на стъклото.
73
4
 
6
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
Всичко ще ви взема !
72
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен по опасен е Борисов... Твърде опасен диктатор! Да го махнем от предното стъкло на държавата завинаги!
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ченгенетата са най добре не плащат данъци , застраховки , винетка е имат застраховка за сметка на дружеството