Български адвокат ще съди гръцките фермери

Жалбата е срещу гръцката държава, която бездейства
21 фев 2016 09:30, Петя Славова
113
Български адвокат ще съди гръцките фермери
Снимка: БТА

 Български адвокат от Сандански ще съди гръцките фермери, затворили българо-гръцката граница. Борис Харизанов е подадал жалба в съда в Серес, с която настоява виновните за тази криза да бъдат осъдени, съобщава Нова тв.

 
Той решава да съди виновниците за кризата по българската граница след 4 седмици блокада и големи загуби за фирмите му. Има адвокатска кантора и счетоводна къща, а клиентите му са предимно гръцки фирми, които в момента са в патова ситуацията. Загубите за тях и са негови загуби. 
Още по темата
 
"Тази жалба представлява израз на моето недоволство като гражданин на Европа срещу това, което наблюдаваме последния месец на българо-гръцката граница. Жалбата не трябва да се тълкува като обвинение към тези фермери, които са зад нас. Тя е срещу всеки орган на гръцката държава, който в случая и бездейства. Редно е да се отбележи, че не само действието е наказуемо, а също така и бездействието, което в момента наблюдаваме от гръцката полиция, жандармерия, прокуратура най-вече , като цяло гръцката власт", изтъква Харизанов.  
 
Както и Dnes.bg писа, блокадата на границата е водеща новина и за медиите в Гърция. Премиерът Ципрас обеща да се срещне в Атина с част от протестиращите фермери.
 
Междувременно шофьорите, бедстващи на границата заявиха категорично, че гърците се подиграват зловещо с тях.
 
"Просто съм възмутен от дъното на душата си. Такава подигравка с България не съм виждал никога. От гръцка страна дойдоха двама овчари. Не се разбрахме нищо. Просто нямаше с кого да отговаряме. Хората от стачния комитет, които обещаха, ги нямаше", обясни български превозвач.
 
След като бяха спомената евентуални преговори за отмяна на блокадата, вчера Атина не изпрати легитимен представител, който да вземе крайното решение. Българската държава в лицето на транспортния ни министър и метната власт получи силна плесница от гръцките си съседи. Това ядоса и превозвачите ни, които освен, че няма да отстъпят, са решени да търсят правата си в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Овце такива, какво са ви виновни гръцките фермери, че се борят и отстояват правата си.Те се борят и против правителството си. Престанете да представяте борбата им, като някаква организирана акция на гръцката държава срещу България.Или и вие се хванахте на подклаждането на омразата от плевенския ***$н$гал Москов.Така е по лесно - да пренасочат омразата ви от некадърното правителство към хората в Гърция.
41
2
 
4
 
! Отговори
Lange преди 8 години
Ohaaa, pred europeiskia sad ima ogromna opashka ot bg jalbi protiv gr nezakonnoto spirane...
40
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво трябва да направи гръцкото правителство да иде да арестува фермерите и да им вземе мандрите да бе, да. А кой ще работи и какво ще ядат ако не са фермерите на адвоката куфарчето ли ще ядат айде у лево.
39
10
 
5
 
! Отговори
Продажен българин преди 8 години
Въпреки всичко ще празнувам трети март в Елада!
38
7
 
6
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Явно адвоката не е в ред. Това че на нас не ни изнася не означава хората в Гърция не трябва да се борят за правата си. Така трябва да правим и ние когато корумпираните ни управници и политици ни натикват в дупката.
37
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега, ако сме истински потомци на Левски и Ботев, ако искаме да ни уважават и да се съобразяват с нас, трябва веднага да покажем на византийците, че няма да търпим повече! Някакви прости, пияни, разпасани типове ни правят на маймуни поредна година. Но не и в туристическия сезон, нали? Нашето правителство да не се моли на Брюксел, а само да предприеме най-ефективните, най-болезнените за гърците мерки. Истинските българи да изберат други туристически дестинации! Достойнство, драги сънародници!
36
3
 
10
 
! Отговори
кой ще плаща преди 8 години
Как мислите, че ще върнат милиардите гърците, като са свикнали да взимат и да им опрощават?!Няма връщане, но Бойко услужливо ще предложи в ЕС българите да помогнат с пари!
35
8
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До 49Не си съвсем прав! Тези твари не са българи в смисъла който се влага като народност. Те само ползват българския език и писменост... Ако имат деца(щото е противно тям да зачеват и раждат българи), то дават мило и драго да ги отродят от дядо и баба, пък да не споменаваме за прадеди!
34
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли държава в Гърция ? -- има защото правителството подкрепя фермерите които търсят правата си.Има ли държава в България ? -- ако ние така блокираме границата полицията ще ни спука от бой и ако трябва ще докарат танкове и ще изтеглят и трактори и камиони и дотам.Абсолютно сигурно !-- е къде има повече държава ?
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекалено сме послушни, прекалено разчитаме на чуждата добра воля.Това явно се приема за слабост. Вижте Англия какво прави. Иска да играе по свои правила и толкова. Може да е силна, но има международни правила, тя не желае да ги спазва, защото така й харесва. И й отстъпват. Същото прави и Гърция. Пълно неуважение към България, към правителството ни и хората тук. Да спрем да им слугуваме по къщите и да зависим от тези лицемери! Мазни, когато имат полза, безскрупулни, когато търсят изгода. Стига!
32
6
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Пък като се сетя, как Бареков ходеше от село на село с едни адвокати и завеждаха едни дела, няма да се учудя, ако и този адвокат направи кариера на ползу роду!
31
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо българите толкова силно мразите гърците и руснаците и толкова силно обичате турците ?
30
5
 
8
 
! Отговори
Абвг преди 8 години
много сме жалки щом даже министрите не могат да изритат наглите византийци от границата ни. Плевнели, пускай танковете и да превземем Беломорска Тракия, тогава нищо повече от гърчилята не ни трябва:)
29
4
 
7
 
! Отговори
До 43 от 32 преди 8 години
Приятелю не си чупи нервите със продажници прочети коментарите и ще разбереш че хората който найстина ни боли за България се броим на пръсти във тази статия....но иначе сме били жалки комплексирани и тем подобни....статията е за български адвокат завел дело....но нашите щастливи не комплексирани събеседници слагат минуси
28
3
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Иначе днес те, утре всеки, на когото му хрумне, ще се подиграват с нас .С нас може да се подиграе всеки който може да извади 1000 човека(без да им плаща) на площада!Векове сме търпели гаври от тях.Не сме търпели щото тогава сме имали мъже с топки и национално самосъзнание... Днес ще търпите, щото позволихте българската политика и икономика да се планира и осъществява извън България!Пример как е реагирала някогашна България е спорът за тържището в Солун!!!
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не отделни адвокати, държавата трябва спешно и твърдо да реагира, без да се съобразява с ЕС и др. инстанции, както гърците не се съобразяват и всички им играят по свирката. Иначе днес те, утре всеки, на когото му хрумне, ще се подиграват с нас . Правителството да не чака повече. Веднага ответни мерки. Както руснаците спряха туризма в Турция, така и ние трябва да се откажем от Гърция, ако сме патриоти. Никакви плодове и зеленчуци от тях, нищо!Векове сме търпели гаври от тях.Да затворим границата!
26
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-жалки са българите, които подкрепят гърците в това безобразие.Явно има много неразвити хора.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то хубаво да съди, ама има ли държава там въобще.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо само един адвокат намери сили да заведе дело....защо други негови колеги не последват неговият пример.....нима само една българска фирма претърпява финансови загуби във момента......една птичка пролет не прави.....къде са мишките от парламента....всички разбраха че се подиграват със нас.....а ние какво правим....след месец половин България ще се засили на почивка....толкова ли нямаме замеделие че трябва да си вкарваме зарзавата от Гърция....никоя друга държава не би търпяла такава подигравк
23
2
 
5
 
! Отговори
и кой преди 8 години
До Анонимен31ти пречи и като сме в ес да изнасяме за русия ??? никой не ни забранява просто земята е раздробена, или едрите земевладелци мятат житните култури . че е лесно а руснаците жито не им прябва . няма как малките стопани да се организират за да гарантират стабилни доставки за русия понеже сме единаци . и как би сключил договор без да можеш да гарантираш количества ? ааа ти би ли се върнал на село??