Борисов от Израел: Всички обичат България!

Премиерът смята, че страната ни е чудесно място за правене на бизнес
Обновена: 25 фев 2016 08:32 | 25 фев 2016 08:26, Боряна Павлова
139
Борисов от Израел: Всички обичат България!
Снимка: Facebook

Ще предложим Българската православна църква да получи Нобелова награда за мир за спасяването на българските евреи от Холокоста, съобщиха представители на българската общност в Израел на среща в Ерусалим с премиера Бойко Борисов.

"Отношенията ни с Израел са повече от приятелски, с Бенямин Нетаняху сме добри приятели, имаме много общи политики и идеи", каза по време на срещата късно снощи премиерът Бойко Борисов. Българският министър-председател е на двудневно работно посещение в Израел, предава БТА. По-рано в сряда той посети Палестина и в град Рамала се срещна с министър-председателя Рами Хамдала и с президента Махмуд Абас.

"България е уникална, защото години наред работи добре с палестинската общност, и същевременно е в братски отношения с Израел и с българската общност. Израел е може би единствената страна, където отношението на всички към нашата страна е еднакво, без значение дали са десни, леви или от други партии - България я обичат всички", каза Борисов.

Той препоръча на българската общност да прави представителства в България, защото в страната има много възможности за бизнес - в селското стопанство, във военната промишленост, телекомуникациите, електрониката и във високите технологии.

"Със своите млади, талантливи хора България е чудесно място за правене на бизнес и за развитие на логистични центрове", каза българският министър-председател.

"Ако в България направим такава лоша магистрала като тази от Тел Авив до Рамала, "медиите ще ме изядат", каза Борисов по повод строителството на инфраструктурни проекти в Израел, на които работят и наши работници.

На въпрос дали не може правителството да защити от грабеж старите, самотни хора в селата, Борисов посочи, че в момента се прави реформа в МВР. "Сега по документи има хиляди полицаи, но от тях поне шест - седем хиляди не са на улицата, а са в администрацията", каза той.

"Решението е тези хора да са в патрули по улицата. Този проблем е неприятен, защото всичките престъпници се разкриват, но това става след 15-та или 16-та кражба. Полагаме огромни усилия за реформа и мисля, че превенцията е по-важна", каза Борисов. "Тези които завчера направиха обира (в търговски център в столицата в понеделник от инкасо автомобил, бяха откраднати над 400 хиляди лева - бел. ред.) също ще ги хванем - това мога да ви го гарантирам, от това което службите правят, но тези неща не трябва да се случват и хората да бъдат спокойни", увери още Борисов.

"България остава в нашите сърца, защото тя спаси нашите майки и бащи през Втората световна война", посочи Мони Бар, почетен консул на България в Израел. "Споменът минава от поколение в поколение. Българската общност е с голямо влияние в Израел - имаме представители в икономиката, литературата и медицината. Тези хора имат успехи, защото България ги научи на честност, трудолюбие и скромност, посочи почетният български консул. България и Израел са обречени да бъдат близки приятели, за да решават сложните проблеми на сигурността и на икономическото сътрудничество и обмен на идеи", каза той.


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после, чак сега израелските вестници отразиха посещението на нашата делагация! Обаче само като вметнаха в новината за трупа на палестинеца в двора на палестинското послоство в София, че това станало след визитата на българския премиер. В новината също е казано, че българските власти последните 22 години отказвали да им предатат палестинеца, за което Израел много пъти бил молил!

9tv.co.il/news/2016/02/26/222197.html

ТА ТОВА Е "ОБИЧ" ИЗРАЕЛСКА!
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Отношенията ни с Израел са повече от приятелски" :)
---
Значи - любовни, сексуални ... Какви ги дрънкаш, бе тикво-о-о!
79
0
 
0
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Направо рапона да наградят с Нобелова награда за спасяването на евреите, той така обича да си приписва чужди заслуги, защо не и това.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От много любов много срамни болести.
77
0
 
4
 
! Отговори
Дане преди 2 години
Обичаме я и затова искаме час по-скоро тиквата да се махне от властта за да тръгне страната ни напред.
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма нищо по долно от бг депутат уплашени от референдума решиха да напаравят задължителни зимните гуменяци гръм да ги удари изедниците,земетресение да им бутне заграбеното и да попоаднат в епицентър на всички нещастия
75
1
 
0
 
! Отговори
Ммммммм преди 2 години
До този е изключил...

Борисов и да се продава на Талмуда, няма кой да го купи. Нещата не стават така както си ги мислите. Не е въпроса само да се продаваш. Нали някой трябва да те купи ? Талмуда това е учение, за едни добро, за други лошо. Борисов няма право да го учи
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов провери ли каква е цената на тази обич ? Безплатна любов няма.
Кака е истинската причина за тази среща в Израел.? Търсят се земи за преселниците мюсюлмани от Сирия и Ирак ...Нещо по този въпрос няма ли да ни каже ?
73
0
 
5
 
! Отговори
еделвайс преди 2 години
От статията така и не разбрах защо премиерът е на двудневно посещение в Израел? А иначе - да- всички обичат България извън докладите си обаче. В докладите е истината, Бойкооооо, в докладите! За мен е по- важно какво пише в тях. В тях е истината ( освен във виното).
72
0
 
3
 
! Отговори
този е изключил... преди 2 години
от всякъде! така се получава, когато си се продал на Талмуда !!! Жална ви майка !!!
71
0
 
20
 
! Отговори
факт преди 2 години
A a a , спор няма -всички обичат България-така както вълка обича агнето..
70
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та ще се намери ли кой да ми отговори на въпроса - защо в израелските вестници не е отразено посещението на българската делегация?
69
5
 
2
 
! Отговори
позитано 20 преди 2 години
А кой обича Русия?
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па дървен ***, тука в в България посред бял ден излизат 3-4 мутри с палки и пистолети да налитат на бой на обикновените хора, тиквеника обяснява къде по света ни обичали, ало палячо оправи си кочината първо, после говори врели некипели, кой, къде и защо!!! е..и. наглата и безочлива мутра!
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че не само заради конкуренцията в туризма в израелските вестници не е отразено посещението на БГ делегацията в Израел. Те се борят колкото може повече хора с еврейски произход да се заселва в държавата им - в медиите им непрекъснато се изтъква колко много хора от Украйна и Русия се преселват при тях. В същото време има една тенденция за изселване на техни граждани към Канада и ЕС. България като място за заселване за тях е много привлекателна и тук имаме пак конкуренция за човешки ресурс.
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички без русофилите!
65
1
 
9
 
! Отговори
Е - Ник преди 2 години
Всички обичат Рейманд...ама това май беше комедия... Не ли?
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
г-н Палячо премиеръ
63
3
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Лъжец N 1 на България намерил кого да баламосва!
62
2
 
0
 
! Отговори
ivan преди 2 години
*** !