Символ, личност, българин... Петко Бочаров

България се прости днес с големия журналист
Обновена: 7 мар 2016 19:27 | 7 мар 2016 19:05,
33

Снимка: БТА

България се прости с големия журналист Петко Бочаров.

Той е символ на българската журналистика, достоен човек, личност, каквато рядко се среща, “натурален“ българин. Така го описаха колегите и приятелите му, които го изпратиха днес в столичния храм "Св.Седмочисленици".

Петко Бочаров почина на 2 март на 97 години.

"Отиде си достоен човек, който беше много ценен за всички нас. Всичко, което казваше до последно, беше много важно", каза композиторът Стефан Димитров, цитиран от БТА. "Беше живял в различни периоди на България и даваше много обективна оценка на случващото се в държавата. Това беше един достоен живот", допълни Димитров.

Още по темата

"Петко Бочаров беше любимият ми чичо - прекрасен човек, много интересен, изключително ерудиран", каза музикантът Кирил Маричков. "Той е с една година по-възрастен от баща ми, който отдавна не е на този свят. Надявам се, че сега са заедно някъде, на по-добро място", обясни още Маричков.

Според актьора Светослав Пеев Бочаров е бил личност, каквато рядко се среща. „Прогресивен човек, който върви с времето, дори преди времето, с точна оценка и позиция за случващото се около него и в света“, каза той и допълни, че журналистът е бил запален почитател на Сатиричния театър.

“Весел и усмихнат човек, прагматичен, но с голямо чувство за хумор, с огромни познания и постоянен интерес към процесите в обществото, изключително силен, "натурален" българин“. Така описа Петко Бочаров за режисьора проф. Любомир Халачев.

Според шефа на БТА Максим Минчев пък Петко Бочаров е сред символите на журналистиката ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Американ преди 8 години
До 25:За кои народи говнориш бе, ръп0н?
22
2
 
15
 
! Отговори
любозар преди 8 години
страхотно общество сме щом определяме за символ и личност и голям българин един подъл доносник и *** с 10 псевдонима в ДС
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 Имаш предвид ако това е българина - Петко Бочаров? Той ако беше стока и голям журналист, за какъвто ни го пробутват и тук пишещите щяха да го признаят. Ако имаш предвид нещо друго, то извини ни че имаме мнение и не величаем двуличния дядка, само защото някой по телевизията ни е казал. На душманите на България не мисля да им цепя басма. Те нито за мене нито за държавата ще се притеснят ако си заминем. Такива двуличници и под турско и под руско все ще изплуват - като л***йн***та.
20
2
 
16
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Рядко интересен плазмодий. За тоя за тоя думата могат да имат единствено микробиолози.
19
2
 
14
 
! Отговори
ХИПОТЕЗА преди 8 години
Ако се роди такъв нагаждач- слагач -мижитурка , то няма да може да се отгледа !
18
2
 
18
 
! Отговори
Дядо Иван преди 8 години
Какъв по-голям подарък за Българския народ навръх 3-ти март.
17
2
 
27
 
! Отговори
Цитат преди 8 години
"г-н бУчаров съжалявате ли че сте сътрудничел с тайните служби през комунизма?-Никога не съм съжалявал ,ако не бях аз щеше да бъде някой друг...........ама как няма да напиша какво съм чул ,какво съм видял ? Нали ако НЕ докладвам друг ще докладва и после ще ме питат мен -Ти ,защо не докладваш?.....И какво съм виновен аз , че някой *** разказва вицове против Тодор Живков или властта ,като няма акъл нека си носи последствията " интервюто беше излъчено преди 3 години мисля по БНТ1 или БТВ
16
3
 
27
 
! Отговори
Мръсник при три режи преди 8 години
Лично за мен този е ЗАВЪРШЕН *** !
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още един добър ден за българската демокрация.
14
6
 
22
 
! Отговори
ъх преди 8 години
Все съм си мислел, че плюенето по соца му дава някаква свръхестествена сила и ще живее вовеки, но уви. Какъв журналист може да е този с вечната си тема "Антикомунизъм" и повтаряне на едни и същи заучени фрази. Всъщност поредния захлебил и станал човек през комунизма, а след това пръв борец за демокрация и правдини. Молим.
13
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко хора могат да се похвалят, че са били хамелеони и доносници в три Българии - в Царска, в Комунистическа и в Герберастка.Поклон Бай Петко - мекотели като тебе не се срещат често. Затова и живя почти 100 години.Хората с идеали и тези, които са се борили за нещо, не изкараха и половината ...
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО ЛИ ОБИКНОВЕННИЯТ НАРОД ПЛЮВА ПО ЕДИН "ХУБАВ"ЧОВЕК? ЗАДАВАМ СИ ТОЗИ ВЪПРОС ОТ МНОГО ВРЕМЕ И НЕМОГА ДА НАМЕРЯ ОТГОВОРА! МОЖЕ БИ ЗАЩОТО Е ЖИВЕЛ ПО ПРАВИЛАТА? ИЛИ ПЪК Е ПОМАГАЛ НА НЕОПРАВДАНИТЕ ПА МАКАР И НЕ ФИНАНСОВО А С ДУХОВНА ПОДКРЕПА? В ЕДНО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МУ ЯВЯВАНИЯ ПО ЕДНА ТВ ДРУГАРЯТ БОЧАРОВ ПОДКРЕПЯШЕ БОСТАНСКАТА ТИКВА ОТ БАНКЯ. МОЖЕ БИ ТОВА ДА Е ПОВЛИЯЛО НА МНОГО ХОРА ДА ГО "ЗАОБИЧАТ" ОТ ВСЕ СЪРЦЕ! ЗАТОВА СИ ВАДЯ ИЗВОДА ЧЕ ТАКИВА ХОРА КАТО НЕГО СЕ НАГАЖДАТ СРОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ СИ!
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така тоя "репресирания" заемаше високи ръководни постове в Комунистическа България, вместо да копа камъни в Белена, както истинските демократи.И за информация, фразата ДА, АМА НЕ не е негова, а е от българското народно творчество (приказките).Нека герберастката пропаганда да престане да промива мозъците на хората и най-вече на по-младите.
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А снимката дето се беше сгънал на две като дюлгерски метър да целува ръка на Тодор Живков имаше ли я ?
9
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом толкова те мразят Петко, значи перфектно си си свършил работата. Почивай в мир.
8
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма работа. Цяла седмица ще говорим че някакъв доносник, нагаждач и *** е гушнал букета. Добрата новина е че за две седмици, три парчета се прегърнаха със здравеца.
7
3
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До до предходнитеОт къде си сигурен кога един доносник говори истината!???
6
3
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До 7Тези глупости ги разрправяйте след 20-30 години, като умрат последните свидетели на онова време... Можеше да се оцелее и без да следваш примера на Петко Бучаров, и да останеш достоен българин!
5
6
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Нагаждач!!!
4
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отвратителен подлизурко, родоначалник на проститутската журналистика!