Турция очаква 40% по-малко нашенци за Великден

Криза: Продават 1500 хотели 4 и 5 звезди
15 мар 2016 08:37,
65
Турция очаква 40% по-малко нашенци за Великден
Снимка: архив, Reuters

40% е спадът на български туристи за Турция по Великден, обяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Само за първите 2 месеца на годината българите, пътували за Турция, са били с 18% по-малко от предната година, а заради последните атентати спадът за лятото се очаква да е над 50%, каза Драганов, цитиран от вестник 24 часа.

Още по темата

Причината е, че терористите се целят в полицаи, военни и туристи, коментира той.

До края на годината отливът към Турция в световен мащаб ще е 19 млн. души, 4 млн. от тях са руснаци. Това довежда до безпрецедентен срив в туристическата индустрия при съседите ни.

1500 хотела с 4 и 5 звезди в много добро състояние са обявени за продан още през първите два месеца на годината. Очаква се за Турция да се развие ефектът на доминото, тъй като внезапен отказ на групи туристи ще доведе до анулиране на цели чартъри, коментират експертите.

Български туроператори също декларират, че за последните 4-5 месеца 30-40% от заявките им за Турция са отпаднали. Това включва както екскурзии до Истанбул и Анкара с автобус или самолет, така и море в Анталия, Кушадасъ и др. За сметка на това се засилвал интересът към Кипър, Гърция, Хърватия, Черна гора и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
10
 
! Отговори
тя преди 8 години
Навсякъде , но не и в Турция! Не ми се мре без време!
19
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PUTIN panicheski bqga ot SIRIA ha ha ha i rusnacite bqgat ot TURCIA prodavat si hotelite i apartamentite
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За кво въобще коментирате уахабитската *** Турция, в която всеки ден има атентати и насилие?
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия 40 % , дето няма да ходят в Турция ,нашенци ли са ? Не са българи !
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
37.Арабина трябва да си " пренесе апартаментите " в арабско , че в Турция има туристически спад от Европа , САЩ , Азия !
15
23
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 8 години
Скоро един арабски шейх е купил 432 луксозни апартамента от турския строител милярдер Али Агаоглу на стойност близо 1 милярд лири арабите инвестират яко в Турция и тя ще продължава да върви на горе. Тези атентати ги има от 30 години и ще продължава да ги има защото европа русия и сащ скрито подкрепят курдите за да му спрат възхода но за тяхно разочарование иконпмиката на Турция изпреварва половината европейски страни
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
37.Стига се пеняви бе смрад !Нали си щастлив при фесовете,какво те интересуват българите ?Живей си при турския рай , Ердогановица ще ви направи и хареми !
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Табела в зоопарка: "Не хранете турския екземпляр с фъстъци"
12
5
 
21
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
До Turkish Power : Не знам, колко ти е "турската енергия", ама като си в този форум пиши на български, ако си толкова силен...И не забравяй умнико битката при Одрин, не забравяй случките от Балканската война ! Щото не всичко е до оръжие...това, което нямате е дух !
11
1
 
6
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
До софиянец : Много ми се ще да си прав и наистина Суверена - народът ни да се държи достойно, със свободен дух и сърце. А не, като слугини - както са някои пишман-партийци...
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално, хората избягват да посещават терористичните държави.
9
17
 
7
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 8 години
ТОВА НЕ ОТГОВАРЯ НА РЕАЛНОСТТА,ЗАЩОТО ИМА БУМ НА ТУРИСТИ ОТ ИРАН И АРБСКИТЕ ДЪРЖАВИ,КАКТО И НА КИАЙЦИ, КОРЕЙЦИ И ЯПОНЦИ,А ПОВЕЧЕТО ОТ ПРОДАВАНИТЕ ХОТЕЛИ СА СОБСТВЕНОСТ НА РУСНАЦИ,ХУБАВОТО ЗА ТУРЦИЯ Е,ЧЕ АРАБИТЕ И АЗИАТСИТЕ СА ПО БОГАТИ,И ХАРЧАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ РУСНАКА
8
15
 
6
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
Bulharia....kradlivi..zavistlivi..murzelivi..mirizlivi...bolni ot byas kucheta! Ostanete si tam..v balkanskoto blato...s duhovnata si nemosht i kir!
7
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОДЪЛЖАВАЙ ТАКА ЕРДОГАНЧО И САМО СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ТУРЦИЯ КЕ ПАДНЕ. КАКТО Е ПРЕДРЕКЛА БАБА ВАНГА. АКО МОЖЕШЕ ДА ТЕ ВИДИ АТАТЮРК ЩЕШЕ ДА ТИ ОБРЪСНЕ КУЧЕШКИЯТ МУСТАК НА СУХО И ДА ТЕ ПРАТИ В ДИАРБЕКИР ДА ЯДЕШ КАМЪНЯЦИ. АТАТЮРК ОТ МЮСЮЛМАНСКА ДЪРЖАВА ПРЕЗ 20-те ГОДИНИ НА 20-ти ВЕК Я НАПРАВИ СВЕТСКА А ТОЗИ УМНИК Я ВЪРНА СЪС 100 ГОДИНИ НАЗАД.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
читаците са едно нищооо. един балон. пук пук пук
5
4
 
5
 
! Отговори
ах Морето преди 8 години
До Анонимен15.Родните олигарси с хотели перат и препират милиони!Ти недей да се притесняваш за тях!
4
4
 
34
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Момченцето Ердоган е уникално...Трябва голям майсторлък за да успееш да оградиш държавата си отвсякъде с врагове. на север море и Русия, на изток Армения и Иран, на юг - Сирия, на запад Гърция и какво виждам - единствената приятелска държава е на северозапад...сигурно щото 500 години са клатили жените /и мъжете/ на тоя народ. Такива ми ти работи...
3
3
 
28
 
! Отговори
i'm преди 8 години
А какво правят нашенците на Велик ден в християнска Турция? На този празник, *** кратуни в Турция отиват да празнуват, най-подходящото място за празника!
2
3
 
33
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо няма санкции срещу Турция? Заради бруталната окупация на Северен Кипър? Заради грубите нарушения на човешките права в Турция, за липсата на демокрация, за липсата на свобода на словото и за войната, която режима на диктатора Ердоган води и срещу опозицията и срещу кюрдите?
1
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
lajite kto CNN, BBC