По 40 лева за пенсионерите за Великден

Допълнителната сума ще получат 1,2 млн. възрастни
16 мар 2016 12:22, Красимир Ангелов
38
По 40 лева за пенсионерите за Великден
Ивайло Калфин. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

По 40 лева добавки към пенсиите си ще получат за Великден 1 262 000 пенсионери с доход до 300 лева.

Новината съобщи в МС вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин. Сумите ще бъдат получени с пенсиите през април.

Още по темата

Днес правителството е одобрило допълнителен трансфер от 50,5 млн. лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване за добавките към пенсиите.

"Няма опасност от застрашаване на бюджета и бюджетната стабилност, защото за първите месеци на годината преизпълнението на приходите по осигуровки е около 61 млн. лева", аргументира решението Калфин.

"Тази мярка ще обхване около 1 262 000 души от общо 2 187 000 пенсионери, което е някъде около 60% от българските пенсионери", уточни социалният министър.

По думите му, няма опасност за застрашаване на бюджетната стабилност след това решение на кабинета.

По време на днешното заседание правителството е одобрило и допълнителен трасфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване на лечение и рехабилитация военноинвалидите и военнопострадалите в базите на дружеството, което се занимава с рехабилитация към НОИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Когато пенсията на *** беше 60 лв, парното за двустаен апартамент беше 10 лв и беше топло. А бурканче истинско кисело мляко беше 27 ст. Билетчето за градския транспорт беше 6 ст. А на доктор се ходеше без пари.
25
0
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Не се тревожи ,българино! За пенсията на г.н Калфин таван няма да има ! Че ти си работил и имаш документирани 45-50 години стаж- това не е важно- не си работил за тази държава- кютил си за КОМУНИЗЪМА. И понеже комунизъма е по-страшен и от фашизъма - да не си се раждал по него време.А това , което си сътворил и изработил -ще го окрадат до шушка ! !На тебе 40 лв., един път в годината -- даже са ти много.На депутат 400 лева в плюс месечно, даже са малко !" Човешкото око само пръстта го затваря" !
24
0
 
5
 
! Отговори
ДОКОГА преди 8 години
ало калфата за едни има за други -големия за чиновниците стабилни надбавки иначе НЯМА ПАРИ МОШЕНИЦИ много се освинихте
23
2
 
12
 
! Отговори
Гладен пенсионер преди 8 години
Супер! Да почерпят. А на всеки бежанец по 250 за да могат да си купят ягне. Да покажем колко сме ларш
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По 40 лева добавки към пенсиите си ще получат за Великден 1 262 000 пенсионери с доход до 300 лева .... което е някъде около 60% от българските пенсионери"---Управляващите изплюха камъчето: 60% от пенсионерите живеят СТАБИЛНО под прага на бедността.
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения *** когато при Станишев и Орешарски даваха по 5 лв. повишение на пенсиите викаше , че пак е добре щом са се сетили. Сега при 40 лв. вика срам било . Ами като те е срам остави ги в НОИ и не ги взимай или ги дай на някой по беден от теб . Айде стига селски номера .
20
3
 
13
 
! Отговори
ЧЧЧШТ преди 8 години
40лв. СРАМ. ДОБРЕ ГО ВИЖТЕ ТОЯ ПОЖИЗНЕНИЯ ДЕПУТАТ НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА...КАТО ЦВЕТАРКА ОТ МИНИСТЕРСТВО В МИНИСТЕРСТВО ОТЪРКА СИ П.Р....КА НА ВСЯКЪДЕ.
19
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ниските пенсии и заплати са наследство от бай Тошово време . Сега да им припомня на червените каскети , че пенсията на майка ми беше 60 лв. , а на баба ми на село т.н. земеделска беше 27 лв. И не ми говорете , че е било евтино , килограм пържоли беше 5.60 лв. Такава мизерия сега няма , но има платени *** които цял ден реват .
18
4
 
15
 
! Отговори
българка преди 8 години
Жива подигравка, майка ми която е дала 50 години на тази държава-ЛЕКАР, а и да не е няма да получи, тъй като е с 400. ПОЗОР, ами си тръгвайте всички до един, и Калфиновци и всички!
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гадните инвалиди и пенсионери ЗАБОГАТЯХА ще си купят няколко млека повече и ще спестят пари до коледа ;)
16
2
 
2
 
! Отговори
Кърджали Ф преди 8 години
Здравейте на всички. Предварително благодаря на Министрите. днес си получих новото Разпореждане. Лична Со цялна пенсия за Инвалидност 100% 138,18 лв. а до 1, 1, 2016. получавах. 418,37 лв Наследствена пенсия това. самоБългария го има. Моля редаксията. Дами помогне дасе свржа с минстр Калфин инвалид по рождениесъм с зрителни увреждания. Предварително ви благадаря моя номере 0893238506 н
15
4
 
10
 
! Отговори
,, преди 8 години
Дано и на този плазмодий да му дава пожизнено само 40 лв.
14
7
 
4
 
! Отговори
професор Оф боли преди 8 години
до Еделвайс Народа иска заплата ,а не работа -разучи се да работи ,размързелува се , разложи се ......и все някой му е виновен за проблемите му ,ту правителство ,ту Бойко ,ту Калфин ....бедна държава -слаба държава - слаб народ
13
3
 
4
 
! Отговори
Ами ,да... преди 8 години
КОМУНИСТИТЕ --НАЙ-ДОБРЕ ВЛАДЕЯТ ПОЛИТИКАТА НА "МОРКОВА И ТОЯГАТА"...ха,ха,хаааааааДАВАТ ВИ ПО 40-ЛВ---------ЗА ДА СЕ НАГУШАТ ПОСЛЕ...С ПО..... 4-МЛН. ОТ "ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ" и муфти.........!НАРОДА ,ДАВААААААА----------.НАЛИ Е "БЛАГОДАРЕН".....за трохите бе......ха,ха,хааааааааааааааааТОВА Е ТО ......."НА ПОЛЗЕ РОДУ"......ха,ха,хоаа
12
1
 
20
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Преди години бях слушала коментар на Ренета Инджова. Едно изречение гласеше така: Не подхвърляйте отвреме навтеме по една рибка на хората, а им създайте възможност те сами да си ловят рибки. Усещате ли намека, Калфин?! Дайте работа, заплати и пенсии на хората, те не се нуждаят от нечии подаяния. И ако не вдигате цените- пенсиите и заплатите може и да се окажат достатъчни.
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Политбюро и ЦК на БКП със всичките им партийни секретари върнат ограбеното от България , което възлиза на над 100 милиарда евро в България ще се живее като в рай. Не само , че не го връщат ами продължават да крадат техните наследници .
10
2
 
14
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
40-лв......"ОТ КЬОРАВО ОКО --СЪЛЗА"....викат турците.....ха,ха,хаааааааааааааа.....
9
2
 
20
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
Калфа, ти нещо наред ли си с главата??? Освен , че няма преизпълнение на приходната част към бюджета от страна на НАП има ИЗОСТАВАНЕ, което компенсирате със заем!!!!!!!!!!!!!!
8
1
 
20
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
НА ФОНА НА 16 МИЛЯРДА НОВД ЗАЕМ !!!!
7
3
 
14
 
! Отговори
млад дихател преди 8 години
Мирише ми на избори