Хора в клетки – протестът "Аз съм куче"

Активистите влязоха в клетки, за да станат гласът на животните
17 мар 2016 11:14,
84
Хора в клетки – протестът "Аз съм куче"
Снимка: кадър bTV

Десетки природозащитници се събраха на протест под надслов: "Аз съм куче" пред Столичната община тази сутрин.

В демонстрацията имаше и театрален елемент, като част от недоволните граждани влязоха в клетки, за да покажат лошите условия, в които живеят кучетата в приюти.

"Хората се самоорганизираха, след като разбраха какво се случва зад затворените врати на приютите – мизерия, смърт и колосална кражба на обществени средства", коментира общинският съветник Марта Георгиева от Реформаторския блок, която стана известна с едно от тематичните боядисвания на Паметника на съветската армия.

Според нея Столичната община е "най-масовият, системен и институционализиран убиец на животни".

Участниците в протеста поставиха конкретни искания – животните в приют да не се държат във външни клетки и приемът да бъде изцяло спрян, докато условията в обектите не бъдат подобрени. Те настояват животните да бъдат гледани в по-хуманни условия, а не на открито, където температурите се колебаят.

Никола, който сам е влязъл в клетка, обясни, че хора като него са гласът на кучетата.

"Условията са ужасни, това са концлагери, защото животните биват пребивани, не се грижат за тях след кастрацията, не им се чисти, умират от жажда", заяви той пред bTV.

Представител на общината обаче бе категоричен, че приютите отговарят на нормативната уредба и изискванията на Световната здравна организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В коя нормална държава, *** бродят като чакали и хиени по улиците ? Чак и протести за това ! Затвор за тези, които населяват градовете с бездомни кучета, а за последните газови камери. Като не искате да станете Европейци доброволно, намерете си подходящата страна от третия свят, в която свободно да си живеете на улицата с глутницата...
62
0
 
3
 
! Отговори
no dogs-no problems преди 8 години
Масово, лишени от реален социален живот люде, намират заместител на общуването с хора и съжителството с такива в съвместен живот с куче, което после описват като любов към животните...Някой сигурно и намират и заместител на истинския сексуален живот в такова съжителство, за това и не ги кастрират...Те не можели да причинят подобно нещо на своя любимец...После нормалните хора, трябва да стават жертви на екскременти и зарази от изродените потомства, плод на подобни ненормални и нездрави отношения
61
0
 
1
 
! Отговори
Altego преди 8 години
До Анонимен 64 До AltegoЗнам, че не ни гонят, за да ни ... :) Имах предвид кастрация за домашните, защото сегашните улични кучета са масово или бивши домашни, или продукт на домашни. P.S. Ако всички твои познати са кастрирали домашните си любимци и ако не познаваш нито един човек, който да е изхвърлил кучето си или малките на кучето си - те поздравявам и ти завиждам благородно!
60
3
 
4
 
! Отговори
месара преди 8 години
До Симеоновабе тия са платени активисти за каквото и да е , същите лежат по орлов мост или пък ги събират да недоволстват че валяло много дъжд ! общината да ги глобява за нарушаване на реда !!! като са толко загрижени ,да си вземат по едно улично куче и да си го отглеждат у дома - ама ше трябва да плащат ваксини , паспорти , чипове , храна....................... ама си е друго да ти дадат 20лв. и да ходиш и да се правиш на загрижен за каквото и да е ........... циркаджий !
59
2
 
6
 
! Отговори
месара преди 8 години
темата *** ме интересува до толкова колкото да изчезнат !!! който е загрижен за тях да си взема и да го отглежда в къщи ! а на тия платени циркаджий дето ми се правят на загрижени , та чак в клетка влизат и били гласа на ***, общината да им състави по един акт за нарушаване на реда !!!
58
0
 
7
 
! Отговори
Защитник преди 8 години
До реалистПолза от бездомните кучета имат единствено общините, които крадат огромни средства от парите на всички нас, които уж отиват за кучетата. Гледахте ли репортажите от общинските приюти в София. Ако сте, вида на кучетата дава ли Ви да мислите, че за тях Фандъкова е определила 300 лв. на месец за издръжка? Чухте ли уволнената служителка какво каза:"Водят се на отчет несъществуващи бройки, за да се вземат парите за храна и лекарства". Не Ви ли намирисва на ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА с общинси средства
57
2
 
6
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Тези които имат интерес от приютите и съществуването на бездомните кучета, са спонсорите на подобни абсурдни инициативи, в които болни хора, успяват да си проявят болното съзнание и злоупотребяват със човешкото състрадание, единствено за да продължават да живеят на наш гръб и от нашите данъци. Всички кучета трябва да бъдат изчистени незабавно и завинаги от улиците, живеем в ЕС , а не в Африка...
56
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защитниците ли са виновни да има хора по улицата? За да направите сравнение куче-човек: Кучето ли избива родителите ви на село за 20 лв? Кучето ли изнасилва децата ви, защото няма улично осветление? Кучето ли краде кабели и металните ограждения на детските площадки за 10 лв? Кучетата ли изхвърлят хора на улицата? Кучетата ли прибират в джобовете си пенсиите, пък после да раздават "великденски добавки по 10 лв."? Сигурно са кучетата, да..
55
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идиотщина е да сравнявате кучетата и хората. Хората имат избор, никой не ги затваря в клетки. Какво може да направи едно куче, ако попадне в ръцете на палачи? Нищо! Умира беззащитно.
54
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Всяка година се дават купища пари за общинските приюти ,пари които са достатъчни животните да се гледат добре,да им е чисто,да се лекуват ако има болни и да се ваксинират.Но много по-лесно е да не правим нищо и да си крадем паричките.Много по-лесно е докато сме на работа да си чешем....Вместо да излезем и да се грижим за животните.*** това са хората.Никога няма да се оправи тази държава,а като гледам и какви хора пишат тук вече съвсем се обеждавам в това.
53
14
 
11
 
! Отговори
Момиче преди 8 години
Някои кометнтари направо "къртят".Да ги тровели кучетата и да ги приспивали.Можете ли да ми отговорите на въпроса с какво право вашият живот е по-ценен от този на кучетата?С какво?С това ,че цялата планета е една голяма *** ,свинщина и мръсотия създадена от хората .С това ,че се мразим едни други и неспирните войни по между ни.Всяко живо същество има място на тази планета.Щом е тук значи има право да живее и хората не са тези които определят кой има право да живее и кой не.
52
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ,уважаеми защитници, защо не направите същия протест и да защитите многото хора,които са по улицата и нямат дом и храна?Между тях има и много стойностни хора.Чий живот е по-важен? А ако утре, по една или друга причина, на улицата се окажете вие или вашите родители,пак ли кучетата ще ви бъдат по-скъпи?Не вярвам.А сега май просто търсите лесни пари.ПОМИСЛЕТЕ ЗА ХОРАТА,ако искате да направите нещо хубаво!Човешкият живот е мн.по-важен за това общество.
51
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучетата нямат място по улиците ! Незабавна смърт за бездомните животни разнасящи зарази !
50
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кастрацията е за домашните кучета. Уличните се приспиват
49
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AltegoНикаква кастрация, направо да ги приспиват.Кучатата не ни е6ат. Хапят ни.
48
8
 
18
 
! Отговори
Край преди 8 години
Както са си в клетките ги товарете и карайте за кастрация.
47
1
 
17
 
! Отговори
Altego преди 8 години
Ако хората си кастрираха домашните животни отдавна да не са останали бездомни животни! А не като ти оплодят кучето в парка и после да стовариш кашончето с кученцата до кофата отвън! Отделно - ако Екоразновесие кастрираха наистина, а не крадяха парите - също нямаше да има улични кучета. Някой дам и обясни как точно се случва да забременее куче с етикет за кастрация на ухото?! Сега чакам да скочат всички да ми цъкат минуси, че искам да се "развали кефа на животинката" като му отрежат бижутата!
46
7
 
17
 
! Отговори
позитано 20 преди 8 години
Върл антикомунист съм но си мисля ако Живков възкръсне само за 24 часа , дали ще остане едно куче и една котка на улицата.? Нали си спомняте с умиление какво беше. Мобилизация на всички ловджий, и ака не си регистрирал кучето , няма не искам , няма недей. Влизат в двора без прокурорска заповед и застрелват кучето на синджира.И никой не смееше да гъкне.Защото имаше страх и закони. И сега има закони, но няма страх.
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук евтаназията на кучета е "побългарена". Значи, по Европейска програма се отпускат едни пари за инжекция за евтаназия /май около 200лв на инжекция/, обаче в т.нар. приюти, взимат парите, пишат, че са приспани еди-колко-си кучета и после ги убиват с лопата в двора... Същото е с кастрирането. Така поне беше преди 10-тина години. Едва ли сега е по-различно... И трябва да се обясни най-накрая на хората, че домашните животни се кастрират задължително и не се изхвърлят на улицата, като остареят!!!
44
9
 
14
 
! Отговори
Питам преди 8 години
Този да си остане в клетката и да не излиза от там.Що не протестирате за безпризорните деца , за бездомните хора , за насилието над пенсионери.? Що за хора сте вие? Не разбрахте ли че не бива да има безпризорни кучета и катки по улиците. Как ще бъде постигнато няма значение ,важното е да изчезнат веднага от улиците. Двадесет и шест години уж се борим с кучетата , ромите и комунистите и няма отърваване.