Терористите гонели меркантилни цели, принизявали исляма

Те били псевдозащитници на мюсюлманството
35
Терористите гонели меркантилни цели, принизявали исляма
Снимка: Reuters

Главното мюфтийство в България осъди атентатите в Брюксел и обвини терористите, че безпрецедентно показват висшите достойнствата на исляма и го принизяват до средство, за постигане на меркантилни интереси.

Още по темата

"Ислямската религия под никаква форма не проповядва насилието и заклеймява погубването на човешкия живот без значение какъв е повода за подобен акт. Дълбоко оскверняващите ислямската религия деяния на самопровъзгласили се псевдозащитниците на религията на които сме свидетели, не може да се отъждествяват с повелите на Святата ни религия, тъй като те са кардинално различни", пишат от мюфтийството.
 
Оттам определят актовете на насилие като ксенофобски, породени от инфантилен властови ламтеж, подплатен с дълбоко непознаване на високо нравствените ислямски ценности и очевидно невежество.

"Немислимо е погазването на правата на невинни хора, превръщайки ги в безпомощни мишени на смъртта", пишат още от Главното мюфтийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
26
 
14
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Християнството също не проповядва насилие, но дълги години е използвано като средство за пропаганда и извинение за инвазия и кървави войни.