За дискриминация погват полицайката Анна Витанова

Методи Андреев сезира Комисията за защита от дискриминация
Обновена: 24 мар 2016 14:09 | 24 мар 2016 11:22, Камелия Цветанова
73
За дискриминация погват полицайката Анна Витанова
Снимка: Facebook

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев сезира Комисията за защита от дискриминацията заради расистки изказвания на полицай от София. Става въпрос за Анна Витанова от СДВР, която според него си е позволила меко казано неприлични думи за служител на органите на реда.

Още по темата

Методи Андреев обясни пред Dnes.bg, че комисията ще си реши дали има дискриминация на етническа основа, но при всички случаи такова поведение не е допустимо от полицай.

Витанова първо се прочу, защото беше обвинена, че е била протестиращи в нощта на белия автобус през лятото на 2013 г. пред парламента, когато хората обградиха Народното събрание в знак на незадоволство срещу правителството на Пламен Орешарски, докато вътре заседаваха депутати и и министри.

Две години по-късно отново взриви социалните мрежи, този път по темата с "Орландовци". През лятото на 2015 г. в столичния квартал се стигна до сблъсъци между роми и българи. Имаше и ранени. За да потулят напрежението в "Орландовци" бяха пратени полицаи, сред който се беше и Витанова. Тя обаче си позволи расистки коментари в социална режа Facebook, а по-късно срещу нея започна и дисциплинарно производство.

Анна Витанова публикува снимка със свой колега и изявява желание: "Да ни развържат ръцете" във връзка със случващото се в "Орландовци", а в коментарите под снимката по-долу допълва: "Ако си хванал повечко тен, гориш".

Витанова публикува и друга снимка, която стана изключително популярна в социалната мрежа, на която има на група роми, които искат "работа, ток, газификация", а отдолу имаше образ на Хитлер, който отговаря: "Ще имате! Товарете ги на вагоните".

Скандалната полицайка обаче срещна подкрепа на доста свои колеги.

Един от тях беше Красимир Друмчийски, който е полицай от ОД МВР-Пловдив. Той написа под нейния статус: "Искам да вляза, с моите кучета, за 15 минути, не повече !!!". В отговор полицайката му написа: "Идвай, Краси. Аз ти разрешавам :)“. Николай Зарков пък пита "Борчо ще ги бие ли?", а Витанова отговари "Едва ги удържам!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6te i izora zadniq dvor bezplatno
45
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скандалната полицайка обаче срещна подкрепа на доста свои колеги.Кифлата била подкрепена от чалгарите :)
44
8
 
6
 
! Отговори
Очевидец преди 8 години
До Анонимен 11 . Със сигурност не си бил там и не си гледал какво точно се случи. Хвърлянето на камъни си беше постановка на управляващите.Даже Кутев си носеше в джоба речен камък, който уж влязъл в автобуса.Всичко беше с цел да се намери причина да се понатупат хората, излезли мирно да протестират срещу безобразията на депутатите. За такива цели се използват агресивни полицаи със садистични наклонности. Има записи!Слава богу, че има и много здравомислещи бълг. полицаи, които не се поддадоха!
43
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам Анна Витанова за министър на МВР!
42
4
 
37
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Ей, властимащи перверзници, оставете нормалните хора на мира! Те казват това, което 99% го мислят!
41
3
 
36
 
! Отговори
бочко преди 8 години
"Ако си хванал повечко тен, гориш"Само расисти могат да интерпретират такова мнение като расистко!Напълно права си е жената. Ако стоиш прекалено дълго време на слънце, ще получиш не само тен, но и слънчеви изгаряния. Дупетатите ни би трябвало да го знаят този факт прекрасно добре - особено предвид предългата им лятна ваканция, на която и ученици в първи клас биха завидели.
40
4
 
3
 
! Отговори
Djipsi преди 8 години
Nacinalist rodolubec i rasist tri razli4ni nasoki ... Parvite dve sa svqti za edna moderna republika dokato rasizma razru6ava vsi4ko svqto i sve6tenno v edna republika zamislete se malko kakva e va6ata nasoka
39
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази сладурана, която подкрепяте всички, защото иска да бие роми, по време на протестите би чисти българи със същото удоволствие. Жената просто е сaдист обичащ насилието и властта, която има. Крайно време е да и посочат вратата. (не че останалите са цветя както видяхме напоследък)
38
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още 5-6 атентата и западна европа ще станат най-големите расисти. Ще има Хитлер-2 и газови камери 2-ра серия.
37
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
във село Перущица се раждат за съжаление *** и комунисти и позорят името от миналото. а този методи да върви на майната.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв е тоя ***
35
7
 
52
 
! Отговори
ставри преди 8 години
Извън работно време не е ли свободна да бъде българка?
34
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простичка си е! Дръ-дрън и резултат-НУЛА!
33
17
 
10
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Da si nacionalist ne znachi,che tryabva da si rasist!!!!!Uvolnete ya!!!!!!!!!
32
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да е добър полицай, да се ползва с високо доверие сред колегите си, но тази постъпка й е безразсъдна. Малко повече тактичност е трябвало. Фейсбок ти знае и кътните зъби. Сега като я погнат по етичния кодекс, мамата ще и таковат. Ако е и не удобна за началството й, ще стане много лесно да я разкарат.
31
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя М.Андреев си е чиста агентура на САЩ!Само като му чуеш мръснишките изказвания ти става ясно на кого е слуга..
30
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е тази полицайка, която се развява из Фейсбук и пише простоти. То бива аматьорщина, ама чак пък толкова.
29
8
 
43
 
! Отговори
честит преди 8 години
полицай Витанова, ако четете това...НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ, НИЕ СМЕ ВАС. МНОГО ПРАВИЛНО ИЗКАЗВАНЕ.
28
5
 
38
 
! Отговори
българофил преди 8 години
Мето Андеев -тежко е да разчиташ на педерасливите ти камънохвъргачи от *** мрежа, а една мацка да ги пребие с голи ръце.Сега и за расизъм ле ще я сдиш. А сигурен ли си че шефа ти Боко ще те търпи с българофобията ти още дълго?Айде на бас че още с първото дело ще си аут от ГЕРБ и ще си на бонището на политическата история-там където ти е мястото лилав костовски ***!
27
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да излеземе всички истински българи и да смачкаме тази антибългарска сороско ***....ско наркоманско евроатлантическа помия.