България през очите на янки: Страната е като от бъдещето

Страната ви заслужава повече уважение, смята един янки у нас
Обновена: 3 апр 2016 10:03 | 3 апр 2016 10:01,
213
България през очите на янки: Страната е като от бъдещето
Снимка: bTV

В популярния сайт за въпроси и отговори "Куора" наскоро притеснен янки зададе въпроса: Ако Тръмп стане президент, да се преместя ли в България?

А неговият сънародник Джей Маккинън му отговари: Заповядай, ела, страната е като от бъдещето.

"Някакъв човек зададе въпрос в сайта: Ако Тръмп спечели да се преместя ли в България? И аз му казах: Ами, аз живея тук и мисля, че е красива страна за много хора и дори я препоръчвам на начинаещи предприемачи да започнат от тук. Моят отговор привлече доста внимание тук в България, изглежда съм бил прекалено позитивен в отговора си”, казва Маккинън.

"Когато хората ме питат как е България, им казвам, че е като от бъдещето. Това е наполовина шега, наполовина истина", коментира американецът

Джей Маккинън е компютърен специалист, живее от пет години в България и е женен за българка, с която имат 2 деца. Казва, че тук децата му имат много повече възможности отколкото биха имали в Щатите.

"България е огромна смесица от всичко. Има много история, за мен това е хиляди пъти повече история отколкото съм свикнал и прилича много на бъдещето. Имате знаци на английски, френски, германски, български и руски. А никой не го забелязва. Инвестициите са доста по-малко отколкото хората биха искали особено в сравнение с Германия или Холандия например, но пък сте много освободени - аз не съм свикнал така. В Щатите всичко е под контрол. Ето, тук в парка мога да изпия една бира и няма да ме арестуват и това е адски много! Прилича ми на Калифорния по градската среда, много е сигурно, но в крайна сметка мисля, че страната ви заслужава повече уважение отколкото получава", казва той.

А относно тримата претенденти за президентството има категорично мнение.

"Щатите в момента са откачили. Хората са уплашени, имат очаквания, страдат, всички са полудяли и изборите са ясен пример за това. Кампанията на републиканците е меко казано странна, а на демократите е традиционно странна и все пак непредсказуема. Така че как изглежда бъдещето- нямам идея. Ако Тръмп бъде избран - кой знае, според мен никой няма представа какви точно са неговите убеждения, даже и той не си ги знае. Ако Бърни Сандърс бъде избран вероятно ще наблегне на икономическата стабилност. Ако Клинтън бъде избрана ще е горе-долу същото - силно обвързване с НАТО, ООН и свободна търговия. Клинтън като че ли е най-надеждна, другите двама са непредсказуеми", смята Маккинън.

"Американците са ядосани и уплашени. Повечето привърженици на Тръмп са от средната класа. Той говори за страховете им и техния гняв, за имигрантите. И вероятно повечето хора наистина мислят като него. Но има и работници от фабрики, фермери загубили своите ферми, хората работили години наред в такива индустриални зони. Обикаляйки извън София виждам и тук такива места, затворени фабрики. Така че – да, повечето хора биха гласували за човек, който е националист и иска да върне тази индустрия", смята американецът.

Маккинън казва, че иска децата му да растат в България, защото тук е страхотно. А какви са предположенията му за следващия американски президент:

"Давам 60% за Клинтън и 25% за Бърни Сандърс. Не искам да урочасвам нещата споменавайки Тръмп", допълва той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъгнати янки не искаме. Там всички имат мозъчен бъг. Плъхове,които напускат потъващия роден кораб,за да сеят зараза в чуждите родини няма да приемем.
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко *** има за сметка на дописниците към "Козяк",които наваксват и харчат отпуснатите от благотворителните организации за демокрация средства!Ще пишете докато ни опоскат нацяло държавата и после ни хвърлят като употребени,ненужни парцали!!Те едни писаха преди време и докараха две национални катастрофи!!Историята се повтаря,пътят по който се същият,очаква се и е въпрос на време поредната национална катастрофа!!Този път без освободители и освободени,защото на обран бостан пъдар не трябва!!
104
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 120 Има статистика която казва за военноморския флот, че е наброявал до 120 кораба в момента са 8а за океански риболов и корабите който кръстосваха моретата няма да говоря изобщо колко са били и колко са сега.... Както са писали по-долу пари навън не се даваха лесно...а и печалбите от всичко отиваха в държавата което я правеше силна да строи разни обекти като АЕЦ, заводи. Днес - токът ни точи парите навън водата навън храните отвън на държавата и остават едни данъци....
103
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Страната е като от бъдещето"Ами човека очаква трета световна война с атомни бомби... нормално е вече да изглеждаме като от това бъдеще.Аз като гледах новини от Белград като ги бомбихте... (че и ирак и сирия) техните пътища СЛЕД бобмите изглеждата сто пъти по добре от моята улица бе. Да не говорим за страната извън що годе големи градове тука... батални сцени бетер от бомбандировки и геноцид.
102
1
 
26
 
! Отговори
T преди 8 години
Нормално е да се чувства добре - човекът е компютърен специалист, а тук това е единствената прогресивно развиваща се сфера, има пазарна ниша и все повече професионалисти. Ако човекът беше маркетолог, икономист, т.н... надали щеше да говори така и да печели добре. Но иначе да - готино е да си пиеш биричката в парка. :)
101
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страната е като бъдещето на САЩ.
100
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На много чужденци България им харесваТук идват да живеят англичани, руснаци, италианци, гърци и дори китайци
99
3
 
24
 
! Отговори
Стар набор преди 8 години
При тези ГМО храни и аз бих се изселил от САЩ.
98
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 123 АнонименА аз имах хладилник "Мраз 140" родно производство,набор 1969 година,който ми служи безотказно цели.........34 години!!!!!!!Кога Зануси-тата и другите марки западни *** направят такъв трудов стаж,пиши тогава коментари!!!!!
97
2
 
34
 
! Отговори
Емигрант преди 8 години
Какво лошо има в това, че на Джей България му харесва ? Не бъдете НИХИЛИСТИ.И на мен, и на съпругата ми германка България ни харесва все повече в сравнение с ислямизираща се Германия, и идваме все по-често в моята Родина. Може дори скоро да се преместим за постоянно.
96
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен А телевизорите "Велико Търново" ги помня :) имах такъв при соца, всеки месец го носех на ремонт, накрая ми писна и го изхвърлих
95
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 116 АнонименСоциализмът драги,валута лесно навън не даваше!!!!!Всичко беше собствено производство!!!!СОБСТВЕНО,ако това ти говори нещо!!!!Телевизори-марки "Велико Търново" и "София",хладилници-"Мраз",перални-"Перла",печки-"Мечта",акумулиращи печки-"Изгрев",един обикновен прах за пране и препарат за миене на чинии-завод"Верила",кибрит-завод в Костенец,кабели-завод в Бургас,пирони,тел,арматура-Кремиковци,цимент-Девня,Златна Панега,корабостроителница-Варна,кораборемонт-Бургас......!!СЕГА??????
94
2
 
7
 
! Отговори
ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО преди 8 години
"България през очите на янки"----------------------------------------------------------------------------------------------------------В царството на слепите и едноокия USран янки е цар!
93
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 115Какъв морски флот сме имали при соца, какъв риболов? ти да не си слънчясал?При соца имаше само замразена скумрия и речна рибаСега имаме риба от цял свят, сьомга, риба тон, лаврак, акула, октоподи, такива дето не сме ги сънували при мизерния соц
92
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стоите си в кочинката и си пиите бира в парка и не мислете за хамереика, че там е много лошо, като в сиганката маала.
91
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Джей Маккинън е компютърен специалист, живее от пет години в България и е женен за българка"За съжаление българките са масово *** и започват връзки с чужденци. Затова има и мнение, че са лесни и жени и ***. Драги жени не се женете и не се продавайте на чужденци, вие сте българки женете се за българи. Когато се жените за чужденец вие предавате вашия род. Ако ми кажете "днес тези неща нямат значение, важна е любовта" то вие сте с промит мозък,има принципи които са по-важни от чувствата
90
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ГЕРП
89
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе само банани липсваха при соца, просто това е станало нарицателноПри соца липсваха много стоки, лекарства, мебели, телевизори, климатици, автомобили, хранителни продукти, кафе, шоколад, бяла техника и т.н.и като капак имаше режим на тока
88
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 111 опетковНе какво е било,какво е сега!!!Какво имаме сега??Какво имаме бре голтако???Радват ли те руините на оглозгана България!!!!Къде ти е корабостроенето,океанският флот,морският риболов,торовите заводи,заводите за запаметяващи устройства,за електронни такива,.................???Било предназначено всичко за руският пазар?!?!?!Кой ви натъпка главите с тези глупости??Новите издателства с новите книжки и учебници ли???Имало е само социализъм и комунизъм див по тези земи!!Нещастници!!
87
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един българинНе знам за теб, но аз имам много лоши спомени от "безплатното" здравеопазване при соцаТака ме здравеопазиха, че още ми държи влагаНямаше лекарства за онкоболни, нямаше инсулинови помпи, в болниците беше пълна мизерия, като почнеш от задръстените тоалетни с клекало, та до кухнята с ***. Вуйчо ми умря от порок на сърцето на 12 години, защото нямаше кой да му направи елементарна операция, сега такива операции се правят във всеки областен град