България през очите на янки: Страната е като от бъдещето

Страната ви заслужава повече уважение, смята един янки у нас
Обновена: 3 апр 2016 10:03 | 3 апр 2016 10:01,
213
България през очите на янки: Страната е като от бъдещето
Снимка: bTV

В популярния сайт за въпроси и отговори "Куора" наскоро притеснен янки зададе въпроса: Ако Тръмп стане президент, да се преместя ли в България?

А неговият сънародник Джей Маккинън му отговари: Заповядай, ела, страната е като от бъдещето.

"Някакъв човек зададе въпрос в сайта: Ако Тръмп спечели да се преместя ли в България? И аз му казах: Ами, аз живея тук и мисля, че е красива страна за много хора и дори я препоръчвам на начинаещи предприемачи да започнат от тук. Моят отговор привлече доста внимание тук в България, изглежда съм бил прекалено позитивен в отговора си”, казва Маккинън.

"Когато хората ме питат как е България, им казвам, че е като от бъдещето. Това е наполовина шега, наполовина истина", коментира американецът

Джей Маккинън е компютърен специалист, живее от пет години в България и е женен за българка, с която имат 2 деца. Казва, че тук децата му имат много повече възможности отколкото биха имали в Щатите.

"България е огромна смесица от всичко. Има много история, за мен това е хиляди пъти повече история отколкото съм свикнал и прилича много на бъдещето. Имате знаци на английски, френски, германски, български и руски. А никой не го забелязва. Инвестициите са доста по-малко отколкото хората биха искали особено в сравнение с Германия или Холандия например, но пък сте много освободени - аз не съм свикнал така. В Щатите всичко е под контрол. Ето, тук в парка мога да изпия една бира и няма да ме арестуват и това е адски много! Прилича ми на Калифорния по градската среда, много е сигурно, но в крайна сметка мисля, че страната ви заслужава повече уважение отколкото получава", казва той.

А относно тримата претенденти за президентството има категорично мнение.

"Щатите в момента са откачили. Хората са уплашени, имат очаквания, страдат, всички са полудяли и изборите са ясен пример за това. Кампанията на републиканците е меко казано странна, а на демократите е традиционно странна и все пак непредсказуема. Така че как изглежда бъдещето- нямам идея. Ако Тръмп бъде избран - кой знае, според мен никой няма представа какви точно са неговите убеждения, даже и той не си ги знае. Ако Бърни Сандърс бъде избран вероятно ще наблегне на икономическата стабилност. Ако Клинтън бъде избрана ще е горе-долу същото - силно обвързване с НАТО, ООН и свободна търговия. Клинтън като че ли е най-надеждна, другите двама са непредсказуеми", смята Маккинън.

"Американците са ядосани и уплашени. Повечето привърженици на Тръмп са от средната класа. Той говори за страховете им и техния гняв, за имигрантите. И вероятно повечето хора наистина мислят като него. Но има и работници от фабрики, фермери загубили своите ферми, хората работили години наред в такива индустриални зони. Обикаляйки извън София виждам и тук такива места, затворени фабрики. Така че – да, повечето хора биха гласували за човек, който е националист и иска да върне тази индустрия", смята американецът.

Маккинън казва, че иска децата му да растат в България, защото тук е страхотно. А какви са предположенията му за следващия американски президент:

"Давам 60% за Клинтън и 25% за Бърни Сандърс. Не искам да урочасвам нещата споменавайки Тръмп", допълва той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тези сравнения за банани,бре!!!Смешни сте!!Смешни и жалки!!!Напълниха ни пазарите с банани,портокали,мандарини,лимони!!Е,и??Те създават печалби на чужди икономики!!Къде ни е производството???Къде ни са собствените предприятия???Защо нивите ни са обрасли в бурени и ние смеят всички??Земя злато да имаш и да я оставиш на природата,тя да се справя с нея!!Банани имаме,но на банани се радват единствено маймуните!!!
85
5
 
4
 
! Отговори
опетков преди 8 години
До Анонимен: Жалък си ти анониме, жалък. Какво човешко развитие видя, какви пет лева. Всичко беше фалшиво при социализъма: и 30 тото място и "безплатното" ти образование и развитието беше тръгнало главоломно надолунадолу. Като бяхме толкова развити, защо деградирахме веднага склед 89г. ? Скапани заводи, пригодени само за руския пазар, че и той не ни искаше стоката, износ на продукция за дребни стотинки.
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е малко кътче от Рая на тази земя, където духат силни ветрове. На кръстопът духат най-силните ветрове беше казала една жена. Земя с много история и много тайни. Така е било, така и ще бъде. Бог закриля българския народ, иначе отдавна нямаше да ни има, ако зависеше от световните сили. Прекалено неудобна история, прекалено апетитна територия, прекалено силен ген.
83
1
 
1
 
! Отговори
oпетков преди 8 години
До Анонимен Не лъжи за Лех Валенса. Когато той се надигна Москва си нямаше хабер какво ще стане. А ти сигурно си сричал марксизма-ленинизма и си се подмазвал на партийния секретар.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е като приказка - приказката за Хензел и Гретел. Разликата е тази, че в приказката едно семейство гони децата си от глад в гората, докато в процъфтяваща и евроатлантическа РБ, всички деца ги гонят по чужбина да берат портокали.
81
4
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
Понеже тук пак почнаха старите спорове за и против комунизма и бай Тошо, искам да кажа още нещо.Елементарната логика показва, че спорът е безсмислен, защото ако комунизма беше нещо хубаво (и реално) нямаше да се срине и да изчезне.От друга страна, имаше наистина и много хубави но и много лоши неща.Например, беше много хубаво че можеше да си вземаш безплатно не това което по закон ти се полага безплатно (здравеопазването), но можеше и да си взимаш (абе да крадеш) това което не ти се полагаше.
80
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои май не са наясно какво са изгубили преди 26 години!!!!Изгубихме човешко развитие,а бяхме в 30-ицата на тези държави по проучване на ООН!!Къде сме сега по такова???Да осъмнеш след 26 години преход в класация,която ни приравнява с африкански държави,а някои даже ни задминават?!?!?!Жалки сте в напъните демократи,жалки!!Да ни докарате до европейски африканци и да викате,че това било много,много хубаво и превъзходно!!
79
1
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
"Когато хората ме питат как е България, им казвам, че е като от бъдещето. Това е наполовина шега, наполовина истина", коментира американецът."Това е една дебела лъжа.Но както и да е. Американецът е може би наполовина прав, наполовина крив.Вярно е че много янки са озлобени затова харесват Тръмп, а Тръмп ми напомня на нашия Жорж Ганчев (Не ме гледай тъпо българино!).Е, Жорж поне не стана президент, та се надявам и Тръмп да не стане.Но виж това за бирата е прав - там не може където ти скимне.
78
2
 
5
 
! Отговори
До Станой от Ахелой преди 8 години
Бъди наблюдателен, след бомбенето на рашките в Сирия, рязко спряха статиите срещу Путин. Даже и Расим Асанов Хамбарооглу се спотайва. А *** *** за някой кирлив долар и пуканки с кола си драскат по-биографиите, даже паметник на алцхаймера Рейгън ще издигат. Прочетете архивите на Народния съд, там има осъдени доживот и глоби за организиране на "антиболшевишка" изложба с карикатури срещу бащицата Стали, Чърчил, Рузвелт и пр.. За шепа дойчемарки -яко бачкане в Белене. Заслужава ли си?
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега.Най-вероятно живее тук поради 2 причини.Първата е,че има добри доходи особено на фонът на българската мизерия.Втората е,че най-вероятно хубавката му съпруга не и се живее в САЩ..
76
8
 
4
 
! Отговори
Учителя преди 8 години
По-долу някой е писал, че при комунизма нямало банани..То банани че нямаше, но трудно се намираше и сирене и месо, че и зеленчуци и плодове...е освен ако не си ги гледаш в градината на село
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споровете дали при соца е било хубаво или не, са безсмислениАко беше хубаво. народите в цяла източна Европа нямаше да се надигнат...Надигнаха се агентите на ДС - виж Лех Валенса - по заповед на част от върхушката, главно от Москва. В България използваха и криминални елементи, беше пълно по митингите. Измамата бе такава, че повечето от хората продължават и днес да гласуват за БСП, уж социалистическа партия. При това твърдите нейни подръжници бяха хора, живели при капитализма.
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Богатите и щастливи българи - при финансова възможност -се движат с охрана от 10-20 дебеловрати ***. Може би за да им е по-пълно щастието? Вилите с 3 метрови огради и десетина камери - да снимат щастието? Обяснете, моля.
73
5
 
4
 
! Отговори
помняяяя преди 8 години
До Анонимен през соца за руска трошка се чакаше с години, а за апартамент селяните отиваха в кремиковци,инжстрой,дап-а и прочее, като тези апартаменти ги изкупиха ЧАК КОГАТО СОЦА ПАДНА - *** ГИ ПОДАРИХА ЗА ПО ЕДНА ЗАПЛАТА НА БЪДЕЩИЯ СИ СЕЛСКО-ГРАДСКИ,ХАХА ,ЕЛЕКТОРАТ...да припомна ли как всички КРАДЯХА КАТО ИЗОГЛАВЕНИ ОТ МЕСТОРАБОТАТА СИ? всичко се доставяше с ВРЪЗКИ -РАЗБИРАЙ ПОДКУПИ И КРАЖБИ,но то това за червения електорат не е престъпление, а начина им на живот,нали? всеки го знае.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България не е достатъчно услужлива към американската външна политика, трябва още и още. И тогава вместо по една, всяка седмица ще им по цели ДВЕ статии, в които американски трудещи се, ще разясняват на народа, че България заслужава повече уважение.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩОМ ГО ПИШАТ ПО ВЕСТНИЦИТЕ ЗНАЧИ НЕ Е СЛУЧАЕН ЧОВЕК. останалото е ясно
70
1
 
7
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Ако погледнете един Испански филм от преди 30 години ще видите, че е по зле от България. Сравнете и сега...Не мисля, че това дали е социализъм или капитализъм има някакво значение. Важното е как се управлява тази държава и морала на хората. В Испания съм от 21 години и съм свидетел на това какво се прави постоянно и отговорността която имат хирата
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
доАхелой. Каква дрога палзваш? Много е силна да знаеш. Мозъчето ако изобщо ти е останало такова е станало на пехтия!
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страната е като от бъдещето на САЩ :)
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете апартаментите на щастливите българи - решетки и блиндирани врати, дори в затвора няма толково, колкото в един блок. В центъра на София минах край частна градина - цялата в решетки, камери и охрана! В централния затвор има главно мрежи, изглежда като почивна станция.