46% от българите подкрепят Неофит и БПЦ

"Екзакта": Съдът и прокуратурата пак са на дъното по одобрение
16
46% от българите подкрепят Неофит и БПЦ
Патриарх Неофит. Снимка: архив, БТА

Българската православна църква е единствената институция, одобрението за работата на която е с по-висок дял от неодобрението.

В навечерието на Великден 46% от българите одобряват както църквата, така и Българския патриарх Неофит, показват резултатите от национално представително проучване на "Екзакта Рисърч Груп", цитирано от БТА. Неодобрението, което БПЦ събира, е 21%.

Проучването е проведено в цялата страна между 17 и 25 март 2016 г. сред 1000 българи. Изследването се провежда в рамките на собствена изследователска програма на социологическата агенция.

Особено висок е респектът към църквата и към патриарха сред жените, сред хората на възраст над 60 години, сред бедните и сред жителите на малките градове, показват данните.

През март армията и полицията са одобрявани от по 34 на сто от българите. Негативните оценки за работата и на двете институции остават по-високи дялове от позитивните.

Съдът и прокуратурата продължават да бъдат институциите на дъното на класацията по обществено доверие - одобрявани са от по 10 на сто от българите.

Негативно мнение за работата на съда изказват 70%, а за прокуратурата - 69 на сто.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Йоханес преди 8 години
В православната църква има примесени нечисти елементи от които трябва да се очисти, иначе е много добре дето хората подкрепят християнството.
5
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Един българин ДА АМА ДЯДО НЕОФИТ ЕДВА ли е готов ДА СЕ ЖЕРТВА ЗА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЬРКВА---НЕКА ПОДАРИ ОТ СВОЙТЕ 800 000 МИЛИОНА НА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПОЛУ4АВАЩИ СРАМНИТЕ ПОДАЯНИЯ НА УПРАВНИЦИТЕ --159 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ДА АМА НЕ
4
0
 
2
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Парадоксите на съвремието - въпреки закостенялостта на църквата и липсата на модерност и активност по редица болни проблеми, точно тази институция получава най-голямата подкрепа от народа. Правете си извода до къде е стигнало отчаянието!!!
3
4
 
1
 
! Отговори
БПЦ преди 8 години
И какво точно свърши Неофит и БПЦ - бедните ли хранят, университет ли създадоха? Нищо!!!!
2
6
 
3
 
! Отговори
ПравославенРодолюбец преди 8 години
Кой нормален православен християнин и българин би подкрепил тези вълци в *** кожи от т. нар. БПЦ /Болшевишката партийна централа/? Та те са затънали в куп ереси /икуменизъм, новокалендарие, масонство, лъжетайнства, симония, нарушаване на св. пости и мн.др./ и вместо апостолско приемство имат приемство от юдео-болшевиките. Това не е църква и разбойническо и сатанинско сборище.Слава Богу, че у нас има истински православни духовници и християни, които нямат никакво общение с лъжецърквата БПЦ.
1
4
 
4
 
! Отговори
мирянин преди 8 години
БПЦ е на практика ЮЛ със стопанска цел, което не плаща данъци. Църквите и манастирите не са храмове, а търговски обекти, където всичко се плаща без касов бон.При положение, че чревоугодничеството е един от седемте смърни гряха, може ли някой да ми обясни, защо повечето "свещеници" са дебели ?!Мит е, че БПЦ е запазила българщината по време на 500г. османска окупация. Истината е, че БПЦ са безкруполни интересчии, които се нагаждат на всяка власт заради единия келепир!Справка СС-90% агенти на ДС