Роден електромобил минава 100 км с едно зареждане

Максималната скорост на возилото е 100 км в час
6 апр 2016 08:16,
30
Роден електромобил минава 100 км с едно зареждане
Снимка: архив, Ройтерс

Прототип на български електрически автомобил, който може да измине 100 км с едно зареждане, а максималната му скорост е 100 км в час, беше показан в Интер Експо Център в София.

Той е разработен по проект по ОП "Конкурентоспособност" 2007-2013 г. В изложбения център министърът на икономиката Божидар Лукарски откри изложенията за машини, оборудване и апаратура MachTech&InnoTech и BulControla. През 2015 г. промишленото производство отбеляза ръст от 2,6%, каза Лукарски.

Той посети щандовете на 23 български фирми, чието участие се финансира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Модели на соларна станция за зареждане на електромобили и умален прототип на електромобил със соларна батерия показаха ученици от Софийската професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
12
 
! Отговори
Ben Gan преди 8 години
Кефят ме хора, които говорят за преходи по 300-500км и нагоре. ХОРА. Вижте тази ,,кола''. Това е типична малка градска кола. Не е за околосветско пътешествие.
5
1
 
10
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Затова се купуваш една Тесла, минаваш си 500км без проблеми. Ако караш по-така няма да можеш, но тази година трябва да сложат 1-2 суперчарджъра в страната ни, които за 30мин. ще заредият достатъчно батерия за да минеш 300км. Което е супер - и без това трябва да спреш за кратка почивка - тоалетна, хапване и т.н. и колата ще се е заредила =)
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А някой знае ли дали ще издържи мрежата на София, да речем, ако само 10% подкарат ел-мобили. И колко следва да се инвестира в нови ТЕЦ, АЕЦ, ВЕЦ и т.н. Щото "солара" е думнат, както и "уинда" ???finance.yahoo/echarts?s=SUNE+Interactive#symbol=SUNE;range=2yИска се талант да паднеш от 30долара на 20цента за по-малко от година !!!Тесла(Мъск) е не много по-различна ?!
3
5
 
8
 
! Отговори
Боби Турбото преди 8 години
Има един ГОЛЯМ проблем с тези електромобили100 км с едно зареждане и след това 10 часа чакаш да заредиаз като тръгна от Бургас за София това са 400 км4 пъти трябва да спирам да чакам по 10 часа да зареди у кога ще стигна?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е хубава новина. Но това на снимката не е ли Б-класа? Ако успеят да привлекат някой автопроизводител, че да инвестира в технологията им, ще е добре.
1
2
 
9
 
! Отговори
Ben Gan преди 8 години
И колко струва това ,,чудо'' ?