Охранител на Баневи не знаел, че е бил пълномощник в 8 офшорки

Работел при тях три години, напуснал, за да се прибере в родния си град
Обновена: 7 апр 2016 07:22 | 7 апр 2016 07:07, Веселина Йорданова
32
Охранител на Баневи не знаел, че е бил пълномощник в 8 офшорки
Евгения и Николай Баневи. Снимка: архив, БулФото

34-годишният Георги Олегов Календерски от Благоевград не е знаел, че е бил пълномощник на 8 офшорни фирми, свързани с Евгения и Николай Баневи, пише “24 часа”.

Още по темата
Вестникът разказа вчера за фирми, свързани със семейство Евгения и Николай Баневи, които излизат в “Документите от Панама”.

Въпреки че презимето и фамилията му съвпадат с тези на активистката на “България без цензура” и майка на детето на Николай Бареков - Мария Олегова Календерска, която също е от Благоевград, двамата нямат роднинска връзка. Става дума за случайно съвпадение на имена.

В международното журналистическо разследване “Документите от Панама” името на Календерски излезе като пълномощник от декември 2010 до октомври 2011 г. на фирми, регистрирани на Сейшелите и в Панама.

“От вас научавам за това нещо. Иначе следя какво излиза около тази история с “Панамагейт", но съм учуден, че и аз съм вътре. Ако има някакви пари или имоти, които трябва да се вземат или да отида да си ги нагледам, кажете ми, за да зная как и къде да си ги търся. Ако съм все още представител, може да се възползвам от възможността да посетя някое от тези интересни места”, пошегува се Календерски.

Вече насериозно той обясни, че е работил при Николай Банев от 2009 до 2012 г.

Започнал от най-ниското стъпало като охранител на имоти на семейството и техните фирми в столицата и по Черноморието. Отговарял за защита на фирмените интереси и фирмената сигурност. Бил в много добри отношения със сем. Баневи след напускането на работата при тях. Напуснал, защото искал да се прибере в родния Благоевград, а и защото заради работата на охранител имал малко време за личен живот.

“Освен трудовия договор не съм подписвал никакви документи. От вас разбирам, че е посочен и постоянният ми адрес в кв. Струмско в Благоевград. Живея на друго място, но там се водя по лична карта. Ходя от време на време в жилището си, но не съм разбрал и да са получавани някакви служебни писма на този адрес”, допълни Календерски.

Никога работодателите му не са му казвали, че е станал пълномощник на фирми.

За останалите няколко души, които също в определени периоди са били пълномощници на офшорките, казва, че са служители на фирмите на Баневи, имало и роднина на семейството.

Проверявал е в нашите регистри дали случайно на негово име не се води някаква фирма, но такава нямало. “За да проверя пък за регистрация в чужбина, процедурата е много сложна и почти невъзможно да стане”, допълни Календерски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
8
 
! Отговори
teo преди 8 години
НА ТОВА ЛИ СА ТЕ УЧИЛИ НИКОЛАЙЧО ИБАНЕВ В ПАРТИЙНО СТРОИТЕЛСТВО , ДА МАМИШ ДЪРЖАВАТА, КАТО НЕ СИ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИТЕ? ТОВА НАГЛО КОМСОМОЛСКО - ПАРТИЙНО СЕМЕЙСТВО ТРЯБВА ДА ГЛЕДА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕЗ РЕШЕТКИТЕ, А НЕ НИКОЛАЙ БАНЕВ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ДЪРЖАВЕН ГЛАВА, ОК???
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦВЕТЪТ НА БЪЛГАРСКАТА ОЛИГАРХИЯ ЗАТЪНАЛА ДО ГУША ВЪВ ФЕКАЛИИ- АМАН БЕ, АМАН ИЛИ СИ ИЗСВЕТЛЯВАЙТЕ КАПИТАЛИТЕ ИЛИ 65% ДАНЪК- ДРУГА АЛТЕРНАТИВА НЕМА!
23
0
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Което ще рече, че има злоупотреба с лични данни, която по закон е престъпление.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте и другите 49 фирми, случайно да не са приближени към властта.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това "красиво" семейство на снимката що не е в затвора? Би трябвало отдавна да са там заради едни приватизационни бонове, чрез който измамиха маса народ. Злите езици говорят за над 100 000 наивници...
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво печелят от тези сметки не разбирам .Не съм икономист закакво се слагат парите там а не в КТБ !
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е масово, служители стават собственици на какво ли не, дават им жълти стотинки заплата и са роби на тези хора. Това се случва във фирмите на повечето бизнесмени от този тип. Вместо да спрат и да си въртят някакъв бизнес, искат и още е още и накрая знаем какво става.
18
1
 
13
 
! Отговори
патриотично и моралн преди 8 години
Друго си е да укриваш данъци от своята Родина и да не плащаш за здраве,пенсия ,образование а само да критикуваш че в България нищо не върви. Поне пенсионерите в Панама ще намажат.И за да криеш пари означава само едно- не са придобити по честен път.
17
0
 
5
 
! Отговори
Калейдоскоп преди 8 години
В името на висшата цел-оцеляването на политико-олигархичния модел и осигуряванена пълната му икономическа свобода,са необходими жертви.Ще разберем кои са"бушоните",кои са жертвите,призвани да отвлекат общественото внимание и даприкрият главните виновници за окаяното положение на държавата и народа.Ще бъде разкрит и заклеймен Фауст,но Мефистофел ще продължи пъкленото сидело,забавлявайки се с реакциите на обикновените хора...Няма спасение,няманадежда за подобряване на нещата.Жалко
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Офшорните компании са напълно законни. Но защо е изнасял пари в офшорки, след като данъцие в България са по-ниски дори от страните където са офшорките?
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Панама е американски протекторат. Например преди години САЩ арестуваха/!!??!!/ ръководителя на Панама Нориега - все пак и при перверзна демокрация би трябвало да има някакави правила, не е редно някак си чужда страна да арестува ръководител на друга такава, поне преврат да бяха спретнали или нежна революция. При т.нар.демократизация на Източна Европа Фашингтаун привличаше в такива протекторати парите на разграбването, или прехода, ако искате. Сега естествено ще ги приберат на по-сигурно, вече
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, хора този индивид иска да става президент. Клявката до него се беше кандидатирала за евродепутат. Опомнете се. Гледайте хубаво за кого гласувате. Избирателния закон е такъв, че позволява престъпници и к..ви да се кандидатират. Вижте народа на Исландия какво направи.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво, не знаел, но какво е незаконното в дейността на тези фирми и има ли нещо разкрито от тези журналистически разследвания? В тази публикация няма и една дума за незаконна дейност, укриване на данъци или нещо друго такова.
12
0
 
33
 
! Отговори
хх преди 8 години
в Гугъл като напишеш "КРАЙНО НАГЛИ" трябва да излиза резултат : "Евгения и Николай Баневи"....
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случайно е проверявал в регистъра!! А и случайно знае, че е трудно за чужбина!!
10
2
 
25
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Сигурен съм, че ЕБанева не вижда нищо нередно е в това. А Вие, мислите ли, че е редно?
9
0
 
45
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Към охранителя:Пич продавай им фирмите и си живей живота!
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 4МногоПростоПарче си...
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не желая да плащам данъци, които някоя мутра ще открадне и ще ме гледа божествено
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е един от башМошениците в България.