Автошколите готвят протести по Великден

Инструкторите искат нови правила и промяна на листовките
Обновена: 16 апр 2016 17:37 | 16 апр 2016 17:35, Екип на Bulgaria On Air
17
Автошколите готвят протести по Великден
Кадър: Bulgaria On Air

С протести по Великден заплашват и автошколите. Инструкторите настояват за нови правила на работи и промяна на листовките.

От брашна очакват министърът на транспорта Ивайло Московски да се срещне с тях и покаже воля за реформа в сектора. В противен случай са готови на гражданско неподчинение, предаде Bulgaria On Air.

Мариян Василев е автоинструктор от Горна Oряховица и повече от 7 години обучава млади шофьори. Разказва, че основният проблем в сектора е купуването на книжки. А до подкупа курсистите прибягват заради трудните и объркани листовки.

Управителите на автошколите настояват още изпитите за С категория да се провеждат извън населените места.

Искат държавата да подпомага финансово автошколите, както и отсяване на добрите школи, които инвестират в обучението от лошите, които работят на критичния минимум.

Инструкторите искат и намаляване на бюрокрацията в работата им. За всички искания поставят и срок за среща с министър Ивайло Московски.

Дори и да се стигне до протести обаче, това няма да се отрази на обучението на младите шофьори, категорични са от бранша.

Още вижте във видеото на Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато курсовете се правеха от държавата, ОСО, СБА, положението бе същото. Корупцията тогава бе от изписващите от КАТо.За това я прехвърлила на ДАЙ. От трън та на глог.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всеки въпрос два от отговорите са сходни. Това е с цел корупция и не от вчера. Кормуването също се оценява субективно. Например. Мина много близо до паркираните коли? Потротоара ли да карам. Или много бърза шофираш? От неговата гледна точка...
12
1
 
9
 
! Отговори
Тамагочи преди 8 години
За листовките трябват не повече от 3 пъти да ги прочетеш (стига да не си повтарял 3ти клас). Имат и цветни картинки като за малки деца. Единственото "неразбираемо" нещо са подвеждащите въпроси, където трябва да внимаваш малко в четенето. А има и поне 5 въпроса само да или не отговор. Да въведат китайските листовки, където има въпроси как да се чисти колата и как да се плюе при каране. Или направо да се пита само "Можеш ли да караш?". Да вземе всеки книжка, че малко се трепем и без друго.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре е кандидат-шофьорите да се явяват първо на теоретичен изпит и то не по частни школи, а в държавна институция. Само ако издържат теорията, тогава да им се разреши да започнат обучение по практика, т.е. кормуване.
10
3
 
0
 
! Отговори
Free book преди 8 години
Za automobil, motoped i velosiped do 30 km - bez knijka...:-) samo sled obuchenie i zavarshen 9 klas gymnasiata...:-)
9
0
 
2
 
! Отговори
Gorsko преди 8 години
Sled 3 godini obuchenie, praktika, ojiviavane i ...togiva knijkaa...
8
0
 
4
 
! Отговори
акуд преди 8 години
малцинство
7
0
 
6
 
! Отговори
акуд преди 8 години
Автошколите я кажете на колко майчинство продадохте книжки за по 500. 1000 лева
6
0
 
14
 
! Отговори
Млад Шофьор преди 8 години
Това са глупости! Изкарах шофьорските курсове преди 6 месеца в една от популярните столични автошколи. Имах часове по теория - имах и отделно практика. Теорията се учи. Ако четеш с разбиране и решаваш листовки - минаваш. Не е необходимо да си Айнщайн ... С практиката - нещата са аналогични - малко умение и много търпение. Но нищо от това не може да те подготви за реалния трафик.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааааааааааа, хайдуците РЕВНАХА!Замина им баницата да "гарантират" на курсистите книжка и сега листивките им трудни, кормуването им трудно ............абе на крива ракето космоса и пречи.Тези сега всичките които са раздавали ПЛАТЕНИ книжки право в ПАНДИЗА!!!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви листовки искате?дето се назубрат и айде готово.Що не направите компютърни изпити .Вече има такива създадени.Компютъра в момента създава листовката.може да ти направи хиляди варианти и никой де се повтаря.
3
7
 
9
 
! Отговори
геро преди 8 години
Листовките наистина умишлено са изключително трудни и неразбираеми , за да се купуват изпитите.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от автошколи. В България от 7 милиона души - 7 милиона ли трябва да са с книжки? Защо хирурзите или учителите не са 7 милиона? Защото не от всеки става такъв. Реално на всеки 10ти човек 1 става шофьор. Другите са потенциални убийци. В София всяка трета кола е учебна.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са никак трудни листовките - трудно е без да знаеш български да ги вземеш! А още по-трудно е като изобщо не си ходил на училище и нямаш елементарни познания. Но като приготвиш съответната сума за съответния човек, изведнъж става много лесно.