Холандци живеят от 10 дни на летището в София

Абдулла и Сахар били ограбени, щели да останат там до 25 април
Обновена: 17 апр 2016 13:19 | 17 апр 2016 10:44, Камелия Цветанова
106
Холандци живеят от 10 дни на летището в София
Снимка: Булфото, архив

Мъж и жена, които са с холандско гражданство, живеят от 10 дни на летище "София".

Съпрузите Абдулла и Сахар твърдят, че са обрани в центъра на София и залата за заминаващите е единственият възможен покрив за тях, съобщи Нова тв.

Един от куфарите им изчезнал в Кайро, преди да пристигнат у нас. В родната столица обаче понасят нова загуба.

"След обира останахме без пари, не можехме да си наемем квартира, нито да си купим храна. С последните пари на жена ми взехме такси до летището и останахме да живеем тук”, разказва Абдулла.

От посолството на Холандия казват на семейството, че не могат да направят нищо за тях.

Ако се наложи, семейството ще остане на летището до 25 април, когато Абдулла трябва да получи пенсията си.

Първото нещо, което ще си купят, е билет за заминаване от България. А дотогава той и съпругата му имат нужда поне от храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: летищеСофияХоландци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Не Холандци а двамата Талибани със холандски паспорти.Гледах ги снощи по новините.Изритвайте ги от България че ме е гнус !
68
4
 
1
 
! Отговори
До Georgi Georgiev преди 8 години
Защо му е на нормален човек да прави подобни номера? После се сърдите, че ни наричат измамници.
67
1
 
17
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
КАКВА Е ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА И НЕГРАМОТНО НАПИСАНА СТАТИЯ?ТЕЗИ ХОЛАНДСКИ ГРАЖДАНИ,АКО НЕ СА ПЪТУВАЛИ САМО ДО БЪЛГАРИЯ,А СОФИЯ Е БИЛА МЕЖДИННО ПРЕХВЪРЛЯНЕ,БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМАТ ЕЛ.БИЛЕТ ДА КРАЙНАТА ДЕСТИНАЦИЯ.ЩОМ МЪЖЪТ ЧАКА 25 ДО ПЕНСИЯТА СИ,ЗНАЧИ ИМА БАНКОВА КАРТА ДА Я ИЗТЕГЛИ И ЕДВА ЛИ КАРТАТА Е ПРАЗНА,ЩОМ Е ХОЛАНДСКИ ПЕНСИОНЕР.ОСВЕН ТОВА СИГУРНО НЕ СА ОБРАЛИ И ДВАМАТА,ТАКА ЧЕ ПИШЕЩИЯТ ЖУРНАЛИСТ Е НЕГРАМОТЕН-ЩОМ СА БИЛИ И В ПОСОЛСТВОТО НА ХОЛАНДИЯ-ТО ИЗДАВА ВЕДНАГА ЗАМЕСТИТЕЛ НА ПАСПОРТ,Т.Н.ПАСАВАН.
66
2
 
17
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Много правилно е написаното от г-н Г.Георгиев 82. Ако са действително холандци, отдавна да са на холандска земя. Има нещо гнило, което и пишещия на горното не е наясно. Вероятно нашите власти ще се оправят - не може никой да"живее" на някое летище или гара. Защо не се опитате да преспите на коя да е ж.п. гара в България две нощи подред ??! Хей така, защото няма къде да спите........
65
0
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Взимам си свинските опашки и тръгвам към летището
64
1
 
27
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
Слушай сега мое момче/момиче. Когато аз ги правех същите номера , които сега камиларите се опитват да правят , ти сигурно не си бил/била дори проект. При загубен/откраднат/унищожен/невалиден Паспорт, се отива в най-близкото Посолство/Консултсво и там веднага ти се издава Пасаван който ти осигурява еднопосочно/еднократно пътуване/ползване. Стига с краставиците , аз съм Краставичаря.
63
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Georgi GeorgievMai ne si letial, ami ako sa im otkradnali pasportite kak shte letiait?Statiata ne iziasniava tova, noe vuzmojen variant.
62
1
 
35
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
Тези Камилари за хептен бунаци ли ни вземат . А бре Маймуни чевекоподобни , на кого сте тръгнали мурафети да правите , веднъж купили ли сте си билети от до , който иска да ви краде хартиените билети , няма значение . Вие сте пътниците регистрирани в системата и никой друг не може да ги ползва . Аман от евтини тарикатлици . Тези "Холандци" да не са кръвни братя с нашите продавачи на климатици?
61
5
 
13
 
! Отговори
Do 65 преди 8 години
Щом обират идлямистанците, нсъресли се неканени Европа- не, вина нямат. Да продължават да обират и други такива с такива грозни имена. Кой знае как са долазили в ЕС, плащали на каналджии и т. н мордорски прийоми.
60
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом тяхната държава няма какво да направи за Абдулла и Сахар ( толкова чисто- народни холандски имена ), то няма кой друг и да го направи.....може би за тези липси им е помогнал някой чист ариец с подобно име......,
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 73По форумите си много отворен а в компания мълчиш като риба едно изречение не можеш да формулираш правилно
58
1
 
28
 
! Отговори
До Z преди 8 години
За холандците нашите шведи,разнасящи ред и чистота в Холандия са българи и следкато са им сърбали попарата,категорично бяха против приемането на БГ в Шенген.За нас ашладисаните холандци Абдула и Сахар понасят последствията на политическитерешения на тяхното правителство(което впрочем вдига ръце от тях).На хората им омръзна разни фарисейски организации и държави да сочат с пръст и да ни дават тонна живота,след като очевидно самите те не са за показ и пример.Тук не става въпрос за индивиди.
57
3
 
11
 
! Отговори
Dpl преди 8 години
Auu, kakva jestoka koravosardechnost ot strana na holandskia poslanik i holandskoto posolstvo kam holandski danakoplatci v Sofia...
56
34
 
26
 
! Отговори
z преди 8 години
Каква злоба, какво чудо в коментарите!!! Отврат!!! Не забравяйте озлобени хора, че злобата първо убива този, който я изказва и върви с нея напред. Само че е прекалено заслепен да осъзнае това и чувства фалшив прилив на сили и смелост. Когато човек осъзнае, че е било грешка вече е късно... Злобата - ето това затрива България! Нещастници, които се замозатриват, но другите са им виновни...
55
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де на неграмотни журналисти!
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е в неделя малко да се посмееш на неграмотни ***!
53
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а къде са службите да ги съпроводят до изхода на летището??? това си е заплаха за сигурността.
52
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Били чули че в България имало повече мюсюлмани от Холандия и решили да се преселят в България ама минали през Египет за по близо и кратко , ама и тръгнали с джобни пари да живеят в България .Ама моля ви тези ди.вашки измислици и истории не на нас.
51
2
 
39
 
! Отговори
xph преди 8 години
Холандци или Холандски граждани... журналенцаааа това са 2 различни неща...
50
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10 дена живеят на "добре охраняваната" държавна граница???? Те за един бус вдигнаха на крак цялата столица, а сега свалиха гащите! Ако аз полегна там, дали ще ме оставят? Тия нашите власти изкукаха ли? ОСТАВКА!