Всеки ден 105 българи чуват страшната диагноза "рак"

340 хил. чакат за преглед, докато ги лекуват с витамини
Обновена: 4 май 2016 09:51 | 4 май 2016 09:37, Камелия Цветанова
30
Всеки ден 105 българи чуват страшната диагноза "рак"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки ден в България средно по 105 души чуват страшната диагноза "рак", така на годишна база общият брой на диагностицираните прави 40 хил., а още 270 са на диспансерно наблюдение.

Тази статистика представи в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Елена Банова от Фондация "Неогенезис".

"Контингентът на онкоболните в България е около 340 хил. души годишно. Това са хора, които чакат да бъдат прегледани", коментира Банова.

"Дават витамини и казват: "Отивай вкъщи и пий това!". Аз съм виждала стотици рецепти изписани с мултивитамини, защото лекарите са безсилни. Там, където работят те, няма място за палеативна грижа", обясни тя.

За сравнение Банова даде пример с методите за лечение на онкоболни в Израел, където във всичките им онкоболници, независмимо дали са държавни или частни, освен класическата медицина, съществува по избор и преценка на лекуващите лекари още 11 вида експереминтални терапии.

"У нас грешно наричат тези терапии "алтернативни", тъй като те само допълват", обясни още Банова.

През вчерашния ден стана ясно, че здравните власти са затворили и са заличили регистрацията на Медицинския център за интегративна медицина, в който се практикуват алтернативни методи за лечение на онкоболни.

От здравното заведение са сигнализирали "за опит за групово убийство на 40 болни в последен стадий на раково заболяване“.

Елена Банова беше категорична, че случаят е преекспониран и преднамерено се създавало паника заради "поредното затваряне на клиника на д-р Христо Дамянов".

В разговора участва и д-р Добромир Сотиров, специалист Хирургия, който подчерта, че държавата разполага с кадри, но сериозни спънки се оказва финансовия ресурс, който често се оказва недостатъчен.

"Този въпрос засяга най-тежката група пациенти в България. На всички ни е ясно какви средства се отделят за лечение на хората. Смятам, че все пак у нас се полагат грижи за създаване на центрове, които осигуряват надеждно лечение при нашите условия на този тип хора", поясни той.

Дамянов не отхвърли алтернативните методи на лечение, каквито се използват в Израел, но посочи, че до този метод се прибягва единствено когато има доказателства за ефективността на дадено лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
alecsander преди 7 години
Поправка на коментар 21: Виж: t.co/XqH2vHMGru
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поради множество фактори (вкл. храната) в организма се появяват увредени телесни клетки от които може да се развие рак. В здравия организъм имунитетът унищожава тези клетки. Появата на ракови клетки не е заболяване, а нормален процес.Раково заболяване е когато от една клетка започне да се развива ракова тъкан, поради изменения в организма. Измененията са резултат на инфекциозно заболяване на мозъка. Причината за Рака е бавна невроинфекция в мозъка. Тя е излечима. Виж: t.co/XqH2vHMGru,
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е почти е това което казах тук няма профилактика -..Здравното осигуроряване трябва да гарантира соматично психично и социално здраве на всеки от нас имате ли го НЕ т.е Министърът да се ходи .Проотестирайте.ПРОТЕСТ ПРОТЕСТ ПРОТЕСТ !!!! ОТ ВАС ОТ ВСИЧКИ НАС ЗАВИСИ ХОРА НЕ СЕ ПРИМИРЯВАЙТЕ .НЕ СМЕ РОБИ ДОРИ НА Т.НАР ГОСПОД БОЙКО БОРИСОВ-АЗ НЕ ЪМ И ЩЕ СИ ГО ИЗСТРАДАМ
14
0
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Истина е че по-голямата част от българите си купуват храна от големите маркети които внасят вносна храна, която изхвърлят в ЕС ,купувайте си българска от селата така хем ще подпомогнете селата забравени от държавата и ще консумирате нещо естествено и ще бъдете по-здрави .Забравете за холестерола който само Ви насаждат -дядо ми живя до 99год. с 5 казана свинска мас в мазето Мазнините /липидите/са съставна част на клетъчната мембрана не се ограничавайте да ги използвате-но истинските/от селата/
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Втренчили сте се само в храната и не си вдигате погледа към небето,за да видите с какво ви ръсят в изобилие вашите "приятели" от кравария.Така ви ръсят,че няма отърване,Проникват ОТРОВИТЕ НАВСЯКЪДЕ,така,че и да се пънете да живете "природосъобразно",няма къде да избягате.Ама на вас не ви пука, защото "демократичните медии" ви внушават,че това са *** конспирации.
12
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Защо смятате, че храната е в основата на всичко това, ами цигарките дето всички ги смучете, всеки трети пердаши от тия *** и мрънка, че няма после лечение!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До д-р ЦветковПрофилактиката намаля средствата за лечение и спасява от ранна смърт 25% от заболелите. Всяка болест която се констатира на време се лекува. Включително и 90% от раковите заболявания. Много млади хора си отиват от нездравословна храна която в Б-г се удобрява с/у подкупи.Лошото е че днес много лекари сътрудничат на фармацефтичната мафия и тровят народа с излишни лекарствени медикаменти.
10
0
 
5
 
! Отговори
д-р Цветков преди 7 години
Защото в България няма профилактика ,има едни ненужни никумо измерване на ръст и кг и обиколка на гърди и корем като че ли си при шивача измислици-недомислици на набедени чиновници от здравното министерство и здравната каса и очаквайте не по 150 а по 1500 /месец ,тъй като достъпа на пациенти до диагностика ще стане още по затруднен ,на затова пък ще може да пътувате по асфалти изградени с вашите пари от пенсионни и здравни осигуровки
9
0
 
5
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Слушах едно интервю на Петър Москов в което казваше че годишно около 5 хиляди българи отиват в Турция за лечение на рак и оствят около 100млн. в Турция. Това ше рече само заможните имат лукса да се лекуват качествено а 99% процента от болните чакат с вързани ръце съдбата да ги настигне
8
0
 
6
 
! Отговори
kurti преди 7 години
morqt nii ..nachelo e zdravnata kasa ...na maika i sprqha lekarstvo koeto trqbva da pie tri godini sled terapiqta ..a sega..ima6 pari jivee6 nema6 ......
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега всички ще ви ПРИКЛЮЧАТ като почнат да внасят хамериканска храна! Тази храна съдаржа всички необходими елементи за да поживуркате по още 5 годинки. Плана Ран-ът ще бъде преизпЪлнен само за една година. Цели 26 години ви мъчат но след като ви докарат от кравария ГМО витамините ще се нароите и ще достигнете бленуваните 9 милиона които бяхте по времето на омразният Социализъм.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Олиото, особено двойно рафинираното се извлича с астракционен бензин. Жива отрова.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ph-то не в норми, от там и болестите
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чувал сьм че производителите прьскат през лятото доматито с бензин! За да можело то да се зачерви веднага и да се пласира на пазара! ! Ей там по селата на нивите да се дебнят шар латаните пардом зеленчукопроизводителите!
3
4
 
12
 
! Отговори
акуд преди 7 години
това се дължи и на американската храна ГМО а също и на всички Е- та
2
2
 
1
 
! Отговори
Желев преди 7 години
Знае ли някой,лекува ли ,,Зелбораф"
1
3
 
31
 
! Отговори
Бг преди 7 години
Храната е пълна с консерванти, вместо захар подсладители, хидрогенирани масла, палмово масло, ГМО храни, зеленчуци с торове и пръскани с отрови. КОНТРОЛ ОТ ДЪРЖАВАТА НЯМА.Търгашите си вкарват в храните каквото си искат само и само стоката да е по-евтина и да има по-дълъг срок на годност.

Спонсорирани публикации