След Раднево: Ранени полицаи, агитки, задържани...

Контрабандата на цигари е намаляла значително, обяви Бъчварова
Обновена: 9 май 2016 09:36 | 9 май 2016 09:35,
51
След Раднево: Ранени полицаи, агитки, задържани...
Снимка: архив Булфото

При сблъсъците в Раднево има ранени много полицаи. Това е драстичен пример за нивото, до което е ескалирал проблемът.

Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова седмица след като избухна напрежението там.

Ситуацията ескалира след спор за отнето предимство на пътя. Тогава група роми пребиха трима младежи, единият от които бе с опасност за живота. Нападателите вече са в ареста с мярка за постоянно задържане под стража. Конфликтът предизвика цяла седмица протести около ромската махала в Раднево.

"Това не е междуетнически конфликт, а криминален инцидент", обяви Бъчварова пред "Нова телевизия. Тя обясни ескалирането на напрежението с това, че в конфликта са се включили хора, които нямат отношение към него.

Вътрешният министър съобщи, че тези групи са установени, има и задържани от тях. Тя потвърди, че сред тях има и футболни фенове, включително и такива на "Берое".

"Работим по това", отвърна Бъчварова на въпроса кой е изпратил агитките на място.

Бъчварова, която е и вицепремиер по коалиционната политика, прогнозира, че ще се постигне съгласие по промените в Изборния кодекс, касаещи гласуването на българите в чужбина.

"Тревожа се, че 136 секции са толкова много, че е много трудно за държавата да осигури спазване на изборните правила. Решението е в ясните правила", каза тя.

Бъчварова коментира и думите на лидера на ВМРО, че казусът поставя под въпрос присъствието на Патриотичния фронт във властта. "Доколкото зная те подкрепят властта, а не са вътре. Не е добра практика да се дават ултиматуми по този начин", каза тя.

Вътрешният министър обяви и че контрабандата на пазара на цигари значително е намаляла. "Тя обикновено е между 30-50 процента, а  сега е 10 процента. Това са данни от независими проучвания", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ako kontrabandata na cigari e namalqla do 10% kak togava baba mi postoqnno si kopuva totun ot pazara?
33
10
 
2
 
! Отговори
! преди 7 години
Отдавна е практика да се ползват *** от агитките за опорочаване на протести, това е руска практика, въведена в България от руската партия АТАКА.
32
0
 
17
 
! Отговори
И? преди 7 години
И какво стана "ромите" създават ситуации, а после българите се бият помежду си! Срам!
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казарматааааааа ! Върнете казармата ! Младежи наборници на 18 без средно образование - 3 години в трудови войски ! Да служат на държавата зя да изкарат за майчинствата на малолетните ром.ки !!! До кога ще търпим тези гутовани ??????
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-опасна в случая е г-жа Бъчварова. Да се накаже с мярка за постоянно отклонение от управлението на държавата !!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може би има алтернатива за цялата тази какафония. Задължително и принудително обучение и полезен труд (според възрастта) за роми от 12 годишна възраст (момичета и момчета) за период от около 5 години. Има не малко интегрирани и образовани роми които биха допринесли за това да се осъществи. Ако не работи трябва да учи!!! Задължително!!!
28
0
 
20
 
! Отговори
ханс преди 7 години
До Правилно!Пич , що питаш бъчвата. Тя хабер си няма и е напълно неадекватна , но тези въпроси и сметка трябва да се търси от община Раднево. Хората трябва да атакуват общината. Незаконен магазин???? Как е възможно изобщо ??? Че в Раднево *** въртят и бизнеса с контрабандни цигари
27
0
 
20
 
! Отговори
ivan преди 7 години
Тази жена *** ли е, или просто слугиня ??!! И била министър...?? Кой я избра ??!!!
26
0
 
34
 
! Отговори
Въпроси преди 7 години
Относно етничския конфликт, честните данъкоплатци питаме:- как безработни роми успяват да си построят 2-3 етажни къщи?- как същите карат скъпи коли/- някой проверявал ли е за несъответствие на доходи и начин на живот?- защо не плащат данъци, такси и т.н.?- същите занимават ли се с незаконни дейности, наркотици и т.н.?- същите вършат ли услуги на политици?- а ако и ние откажем да плащаме данъци, ток и вода, какво ще стане?Г-жа кво правят с тези, които не си вършат работата? Уволняват ги!
25
0
 
24
 
! Отговори
Правилно! преди 7 години
Това било криминален инцидент! Добре, кой отговаря за това престъпниците да са задържани и осъдени? ТИ! И съда! Значи не си си свършила работата, а колегите ти от ГЕРБ спряха съдебната реформа! А как така в махалата има действащи магазини без документи за фирма, сграда, и т.н.? Изобщо там има ли законна сграда? Там не е ли България, и там не живеят ли български граждани, с права и задължения? Кажи?Време е да се махате, некадърници! Само с празни приказки и реклама не става! Трябват и действия!
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова защо още не е подала оставка? За толкова време и на децата стана ясно, че не става за министър. Единственото обяснение е, че тя е удобна за прикриване на действията на мафията - наркотици, грабежи, трафик на жени и проституция, а сега и каналите за мигранти. Една жена в трамвая каза, че тя уволнява или поне премества граничните полицаи, които се осмелят да хванат някоя група от мигранти.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това не е междуетнически конфликт, а криминален инцидент", обяви Бъчварова пред "Нова телевизия. Това се и точно междуетнически конфликт и такива ще има много оттук нататък. И лошо и хубаво е, че полицията е слаба, та ще може агитките да си свършат работата. 10 бронирани джипа с водни оръдия и 100 тежковъоръжени полицаи не са пречка.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тия тлъсти милиционери е цяло чудо, че има само ранени...Кога започват тестовете по физическа, психологическа и техническа пригодност?
21
0
 
20
 
! Отговори
Взрив преди 7 години
Госпожо Бъчварова, какво се получава, когато един проблем се неглижира с години, а потърпевшите трупат гняв? Ще ти кажа: взрив се получава! Моли се, тогава да не си още министър, че не знам какви обяснения ще даваш тогава! Това ли чакате да се случи, че да се задействате?Ако имаш дъщеря, как ще се чувстваш, ако ти каже, че докато се е разхождала по центъра, група от "етноси" са и подвиквали, обиждали и са я обарали? Кажи?!Сигурно и на теб ще ти се прииска някоя агитка да дойде?
20
0
 
21
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
"Тя потвърди, че сред тях има и футболни фенове, включително и такива на "Берое"."сигурен съм че има и фенове на Волейбола, баскетбола, плуването, моторните спортове и други. Какво от това? Къщите в махалата по законни ли са ако срещу тях протестират феновете на един или друг отбор/спорт?
19
0
 
17
 
! Отговори
Да преди 7 години
До Анонимен 22Сигурно измежду тях е имало и симпатизанти на ГЕРБ! Ко прайм тогава...?
18
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тя потвърди, че сред тях има и футболни фенове, включително и такива на "Берое"."А потвърди ли, че сред тях има и миньори, шофьори, строителни работници, продавачи, учители, служители, студенти, пенсионери, мъже, жени и всякакви други българи, които си плащат данъците и искат Държавата да си върши работата.
17
5
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Не понял товарищ
16
1
 
41
 
! Отговори
етнолог преди 7 години
"Това не е междуетнически конфликт, а криминален инцидент"Ех, Бъчво, ако малко можеше да мислиш ...
15
1
 
58
 
! Отговори
Един от многото преди 7 години
"Агитките" кой ги праща е въпроса на Бъчвата. Аз ще отговоря - праща ги чувството им за дълг към Род и Родина, праща ги това че всеки от тях изразява свободно мнението си и все още не е влезнал в редиците на овчите стада, които търпят всякакви неправди и унижения. А специално за случая - агитката на Берое - едвам на мач се събират 100-200 човека, в Раднево имаше 2-3 хиляди. Полицаите не пуснаха още толкова в града. Термина "агитка" се използва за очерняне на дадено меропроятие.