След Раднево: Ранени полицаи, агитки, задържани...

Контрабандата на цигари е намаляла значително, обяви Бъчварова
Обновена: 9 май 2016 09:36 | 9 май 2016 09:35,
51
След Раднево: Ранени полицаи, агитки, задържани...
Снимка: архив Булфото

При сблъсъците в Раднево има ранени много полицаи. Това е драстичен пример за нивото, до което е ескалирал проблемът.

Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова седмица след като избухна напрежението там.

Ситуацията ескалира след спор за отнето предимство на пътя. Тогава група роми пребиха трима младежи, единият от които бе с опасност за живота. Нападателите вече са в ареста с мярка за постоянно задържане под стража. Конфликтът предизвика цяла седмица протести около ромската махала в Раднево.

"Това не е междуетнически конфликт, а криминален инцидент", обяви Бъчварова пред "Нова телевизия. Тя обясни ескалирането на напрежението с това, че в конфликта са се включили хора, които нямат отношение към него.

Вътрешният министър съобщи, че тези групи са установени, има и задържани от тях. Тя потвърди, че сред тях има и футболни фенове, включително и такива на "Берое".

"Работим по това", отвърна Бъчварова на въпроса кой е изпратил агитките на място.

Бъчварова, която е и вицепремиер по коалиционната политика, прогнозира, че ще се постигне съгласие по промените в Изборния кодекс, касаещи гласуването на българите в чужбина.

"Тревожа се, че 136 секции са толкова много, че е много трудно за държавата да осигури спазване на изборните правила. Решението е в ясните правила", каза тя.

Бъчварова коментира и думите на лидера на ВМРО, че казусът поставя под въпрос присъствието на Патриотичния фронт във властта. "Доколкото зная те подкрепят властта, а не са вътре. Не е добра практика да се дават ултиматуми по този начин", каза тя.

Вътрешният министър обяви и че контрабандата на пазара на цигари значително е намаляла. "Тя обикновено е между 30-50 процента, а  сега е 10 процента. Това са данни от независими проучвания", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
Избора е от една купчина ***, да избереш най привлекателната.Понял тавариш.
13
0
 
42
 
! Отговори
ined преди 8 години
Бъчвата да си подава оставката
12
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това толериране на определени групи от населението е нож с две остриета. Прикрива се етническия конфликт, който трябва да се реши много бързо законово за да не влезем в световните новини покрай някой издивял човечец с оръжие.Дано тази женичка с модерните очила и нейния император го осъзнаят, докато не е станало късно.
11
2
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
А , защо избирате постоянно едни и същи?. Гласувате за "по малкото зло" както се изказваха едни от "интелигенцията" на БГ преди време в шоуто на Слави.
10
0
 
15
 
! Отговори
mamitko преди 8 години
Като цяло доста малко внимание се обръща на този случай в медиите. По една новина с невзрачно заглавие на 2-3 дни, без много ясни обяснения и разяснения. Евала!
9
0
 
36
 
! Отговори
Дидо преди 8 години
""Работим по това", отвърна Бъчварова на въпроса кой е изпратил агитките на място."Скъпа г-жо Бъчварова, скъпи Dnes.bg, на нас Българите ни е писнало от това да защитавате, умаловажавате и закриляте ромските престъпни действия! Не разбрахте ли, че по този начин ги насърчавате?!?!
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато продължават да им дават помощи така ще бъде.Само работа за тях и ще влязат във пътя.Научени са да лежат на гърба на другите и мислят че всички са им длъжни.Затова безчинстват и пребиват без причина.Крайно време е да им се избие от главите това чувство за безнаказаност.
7
0
 
56
 
! Отговори
Съвет преди 8 години
До госпожата Бъчварова! До кога ще се правите на улави, че няма етнически проблем в България? Има, и точно присъствието на агитки на разни места го доказва! И аз не одобрявам футболните агитки, но ако не са те, обикновените хора нямат никаква подкрепа! Защото я няма държавата! Ако я имаше, такива "наказателни бригади" щяха отдавна да са на "топло", и нямаше да се чувстват безнаказани!Стига плямпа ами свърши нещо най-после! А борите ли битовата престъпност?Ще ти кажа: НЕ!
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви агитки ги гонят тия...тва да не е мач ? Извън и на стадиона агитките са БЪЛГАРИ !
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неадекватна, неадекватна, неадекватна. Единственото, което ми идва на ум, когато я видя тази. А, също и некадърност.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия явно въобще не знаят къде е проблема и това ще е така докато избираме *** и некадърници да ни управляват. Които си навират главите като щрауси в пясъка и чакат бурята да отмине и да продължат спокойно да крадат???? Докога търпеливи народе ще ги търпиш????!?
3
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОГА някой от тези самозабравили се пишман политици ще признае,че има ЕТНИЧЕСКО напрежение между нас и !!!!!!!!!И то благодарение на идиотската им лакейска политика.
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имало ранени полицаи. Ами да бойкотират дейността си. Няма смисал да ги пазят тия . Да помогнат на народа и така. Няма да има ранени полицаи. Ще има справедливост.
1
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не било междуетнически конфликт.....Тея хора ни имат за олиго.френи.