Каша: Българка, Холокостът и австрийско правосъдие

Защо българка бе обвинена в насаждане на расизъм в Австрия?
Обновена: 12 май 2016 09:53 | 12 май 2016 09:52,
49
Каша: Българка, Холокостът и австрийско правосъдие
Снимка: Bulgaria ON AIR

Австрийските власти са подвели под отговорност българския политолог Мирослава Козлекова по обвинение за насаждане на расова омраза и непризнаване на Холокоста. В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR българката заяви, че директни доказателства все още не е виждала.

Козлекова е извикана днес за разпит и ще се запознае с разписната преписка от делото, както и ще погледне доказателствата срещу нея. Тя заяви, че е изключително изненадана и възмутена от призовката, "защото по никакъв начин не е поддържала националсоциалистическа идеология и никога с постовете си във Facebook не е подкрепяла подобна идеология, която й е напълно чужда".

"Въз основа на снимки, които някога съм поствала във Facebook е направено на мое име донос преди време, на което не е обърнато внимание. Анонимният информатор, който е направил доноса е настоявал въпреки всичко да се повдигне обвинение и прокуратурата е решила да го повдигне. Не откривам пост, в който съм казала нещо за Холокоста, освен в един, в който като статус пиша, че актуални и политически развития и войни са много опасни, защото биха довели до един нов Холокост, което е нещо много страшно. Не, че не отричам Холокоста, но че го намирам за нещо, което застрашава цялото човечество и съм писала не само към евреите, а и към другите народи", уточни тя.

"Това, заради което мен ме викат на разпит е за разпространяване на идеи, свързани с подбуда за възраждане на националсоциалистическата работническа партия", поясни тя.

Това е един много строг закон в Австрия и се преследва с много тежки наказания, но до една степен позволява голяма манипулативност, посочи политологът.

"Защото, ако на някого си неудобен или не харесваш, някой вместо да влезе в диалог с теб би могъл да направо да направи анонимен донус и да спре свободата на другия да изразява мнението си, защото човек вече става много предпазлив", добави тя.

"Имам гражданската си позиция, която открито изразявам", подчерта още тя. Козлекова заяви, че пише за събитията, които се случват в българската общност във Виена, също така коментира политически събития от България и други.

"Много често правя преводи на статии от австрийската преса с мой коментар към тях", допълни тя.

Козлекова е отказала адвокат, "защото смята, че срещу нея няма доказателства, които да докажат подобни дейности, умисъл за извършване на подобна дейност, която ме обвиняват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TE PRVA EVROPA 6E RAZBERE 4E NAI GOLEMITE FA6ISTI SA BULGARITS TE VINAGI SA BILI SAMO KOMONISTITE GI LEKUVAHA TAM VAV BELENE .
15
0
 
10
 
! Отговори
bros преди 7 години
Ех, че гаден "донус". Да ви питам само - Колко градоса е в редакцията, че сте масово изпердашили?!?
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като толкова се дрънка от мнозина за "холокост",знаят ли въобще за какво става дума?Съгласно еврейската религия,"холокост" е човешко жертвоприношение на гои(неевреи),за техния бог Йехова!!!Ако не вярвате,поразровете се из техните "свещени" и човеконенавистни книги Тора и особено Талмуд и ще разберете за какво става дума.Точно затова е това повсеместно преследване срещу неевреите съмнили се относно "холокоста".Точно поради тази причина избитите десетки милиони неевреи,са нищо,"гои".
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свалям и шапка на тази госпожа. За подобно твърдение относно юдеите се иска много смелост и в същото време е напълно права.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои другари все още немогат да разберат че пропагандираната от триполовите демо-никарация и сЛобода са само игра на думи! Нито сте свободни нито сте демократични! За свобода на словото пък изобщо и дума неможе да става. Свободата на словото е до там докъдето започнете да изразявате свободно мнението си независимо за какво става въпрос! Ако не мислите и не пишете така като им харесва на триполовите ставате враг 1. Това ако не сте го разбрали за 26 години сте изостанали с материала!
11
2
 
9
 
! Отговори
Alooo преди 7 години
До АнонименКакто знаем от ционисткия конгрес в Москва е написването на прословутите ционистки протоколи за геноцида над българите и Булгария това е един ярък пример за изпълнението им....
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, че това-онова, ама "донУс" не се ли пишеше с "О"?
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моше, ти си моше-ник, шампоанът за кучета е изобретен през 1956 г. Какъв холокост, какви 5 лева? Холокост днес има само в Палестина и ивицата Газа. Евреите днес правят с арабите това което не искаха Хитлер да прави с тях.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Холокост е имало и е бил нещо прекрасно за майката земя , а и като гледам след около 70 години май не са си взели поука тез гадинки и... другия път прошка няма да има .И това ми било демокрация - ай сиктир от тука ве ваща баба еврейска. Чудите се как да създавате войни около измислената ви държавица за да и увеличавате малко по-малко територията с подкрепата на братята ви хамериканци - това е замисълът ви нали
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верно ли написахте "донУс"?!?!?
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е че въпреки пропагандата, свободата на словото на запад е мит (то и тука така). Много лесно може да си навлечеш обвинение в расизъм сексизам хомофобия и какво ли не. С една дума се потъпква правото на себе изразяване. Най-малката забележка може да се възприеме като призив за какво ли не. От това се възползват активно какви ли не НПОта, като в последствие заглушават всеки опит за защита на обвинения и правят мнението си меродавно. Има страх сред хората да изразяват свободно мнението си
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е затова нямам фейсбук, за да не могат разни главочи да ми създават проблеми.
4
0
 
7
 
! Отговори
Uyo преди 7 години
... Абе - къде е батко?
3
2
 
7
 
! Отговори
Dino преди 7 години
Holokostat ne e nadneven red I stiga stazi zashtita na edna malka chast ot naselenieto na Zemiata.
2
10
 
5
 
! Отговори
Моше преди 7 години
Аз пък съм виждал доказателства за холукоста - по телевизора даваха списъка на шиндлер.А пък в магазина видях да продават шампоан за кучета със звездата на давид (правен от евреи)
1
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички знаят много добре, че не е имало никакъв холокост.