Обвинената в расизъм политоложка не чувства вина

Мирослава Димитрова не подкрепя отворените граници в Европа
13 май 2016 10:22,
32
Обвинената в расизъм политоложка не чувства вина
Снимка: Bulgaria ON AIR

Обвиненията срещу мен са неоснователни, надявам се делото да бъде прекратено. Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR политологът Мирослава Димитрова, която беше подведена под отговорност от австрийските власти по обвинения за насаждания на национализъм и расизъм във Facebook.

Още по темата

Тя информира, че вчера се е явила на разпит, който е продължил близо час и половина. По време на разпита са ѝ били предоставни доказателства под формата на скрийншотове на постове от профила ѝ в социалната мрежа.

"Не мога да влизам в детайли, защото сега ще бъдат представени протоколите за разпита до прокуратурата, която ще реши дали да продължи делото", обясни Димитрова.

"Това трябва да е бил човек, който доста часове е прекарал, следейки профила ми. Това са 10-15 неща като мои публикации, мнения и снимки", продължи тя.

Според нея предоставените доказателства не я уличават в насаждане на идеи, свързани с националсоциализма: "Това бяха колажи без коментар, които биха могли да се интерпретират по този начин", допълни тя.

Димитрова беше категорична, че не се чуства виновна. По думите ѝ тя подкрепя изявена патриотична позиция, "за нацията на суверенните държави и срещу Европа на отворените граници".

Политологът заяви, че е против безконтролното преминаване на мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политоложката даде на задна. Що така бе моме? Защо сега не си отстояваш принципите?

Спонсорирани публикации