Цацаров против магистратите да се разследват като престъпници

Обвинител номер едно се обяви против разследването с полиграф
14 май 2016 12:32,
57
Цацаров против магистратите да се разследват като престъпници
Снимка: Архив Bulphoto

Главният прокурор Сатир Цацаров се обяви против идеята за изследване с полиграф на магистратите и експертите. На обсъждането на проектозакона за съдебната власт той коментира намеренията, записани в проекта, за проверката за почтеност, предаде "Дарик".

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) се събира извънредно днес, за да обсъди новия пакет промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ), предложени от Министерството на правосъдието.

Обвинител номер едно заяви, че не може експертите да се разследват като престъпници.

Друга промяна, с която главният прокурор изрази несъгласие, е каквато и да е форма на участие на общинските съвети в подбора на съдебни заседатели. Това според Цацаров е скрита форма на политическо влияние.

Промените, свързани със заплатите и пенсиите на следователите, също бяха обект на критика. Според Цацаров е проблем, че съдиите и прокурорите няма да имат привилегията на следователите след 57 години да получават и пенсия и заплата, ако продължават да работят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този тлъsт и кривоглед запър.тък защо не се гръмне?
46
0
 
4
 
! Отговори
да преди 7 години
магистратите в България са в основата на престъпността в страната.. разбие ли се престъпната им структура - ще останем без престъпност
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
против разследването полиграф съм и аз, защото не е доказано точен. Един йога, дзен будист или просот хладнокръвен човек ще го мине без проблем дори да е извършил убийство, а един притеснителен човек ще сгафи....Обаче твърод държа да паднат имунитетите на депутати и магистрати, мандатът на Главния прокурор да стане 5 години.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами те са си престъпници начело със костинброртски г. Прокурор близнак на ПЕЕВСКИ
43
2
 
1
 
! Отговори
Izp преди 7 години
Amerikanski monopolisti iznasiat bg elenergia s bg nai-eftin trud nezakonno v Turkiye, zasto?!
42
1
 
11
 
! Отговори
недоумяващ преди 7 години
Що не искате бе Цацаров? какво ви притеснява. В екстремна ситуация, екстремни правила. И понеже всички сме съгласни, че рибата се вмирисва откъм главата, лошо няма. Ако главата е в ред, всичко в държавата ще е наред. И още нещо. Нали не сте забравили приказката за лъжливота овчарче? Е, вие сте в тая позиция. Народът ще ви повярва само, ако преди да сте назначени на значими позиции, докажете, че сте почтени. Ако пък се окаже, че лъжете, никога няма да можете да се кандидатирате отново .
41
1
 
13
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Цацаров, кажи сега в Костинброд имаше ли фалшиви бюлетини готови за изнасяне или нямаше? Ей за това ви трябва полиграф, защото докато си отворите устата започвате да лъжете.
40
0
 
12
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Да те Разпитват на полиграф не те прави престъпник гн . ЦАЦАРОВ, това прокурора да лъже, взема подкупи и потулва дела го прави престъпник. Полиграфа само показва лъжеш ли!
39
0
 
12
 
! Отговори
лив преди 7 години
Кои се страува от проверка ,само мошенничите.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това само доказва що за лъжци и мошеници са прокурорите и съдиите начело с главния...
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova e... Garvan Garvana oko ne vadi !I mu govori posle za korupcia demokracia I tn....SRAM SRAM SRAM. ...Thank you na ..bb ..cc... i na EU
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20Гражданите са равни пред закона!...Нали така- - - -Така е ! Но за селяните нищо не пише ?
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гусин прокурор... Нали докато някой не е осъден се води заподозрян, а не престъпник. Как така вие вече знаете, че са престъпници? Май и Вие сте в кюпа, а?
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДано нямаш случай да чакаш "правосъдието" на тоя. Сърбал съм му попарата. По-дебелашко решение от неговото не ми е попадало. И той и тези като него даже не се и стараят да позамажат и обвият решение поне в привидна аргументираност. Смеят ти се в очите и ти казват, че могат да те колят и след това да те обясят дори без значение на неоспорими факти доказани черно на бяло.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо така Цацко? Защото си наясно, че между тях са най-големите престъпници, закрилящи стотици престъпления ?!! Убедих се лично в качеството ти на действащ съдия и председател на Окръжен съд - Пловдив. Изтрепа рибата с безочливо съдебно решение в което най-общо казано заяви, че часовника ти върви обратно на всеки нормален. Ега ти и ГЛАДНИЯ ненаял се прокурор!!!
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам какъв е проблемът. Ако са престъпници, трябва дори по-тежки наказания да има след като имат власт и я използват за престъпления.
31
0
 
15
 
! Отговори
Само питам ... преди 7 години
Вие г-н Цацаров в случая като адвокат на Дявола ли се изкзвате, или като гравен прокурор на държавата ? Защото м/у двете струва ми се има огромна разлика !
30
0
 
15
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
АКО ПОДЛОЖАТ ДЕПУТАТИТЕ И МАГИСТРАТИТЕ СЕГА НА ПОЛИГРАФА ЕДВА ЛИ ЩЕ ..ОЖИВЕЕ НЯКОЙ ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕДНАТ ЩЕ ИЗКАРАТ ДОКУМЕНТИ ЗА НЕВМЕНЯЕМОСТ АМА ТЕ СА СИ И ТАКИВА ВЕ4Е 25 ГОДИНИ ---НЯМАТ ВРЬЗКА С ЗАОБИКАЛЯЩАТА ГИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ---
29
1
 
9
 
! Отговори
Прав е ! преди 7 години
Ей този Цацата ще излезе че е "прав" !? Та то дори и в 10-те Божий заповеди не пише - НЕ ВЗЕМАЙ РУШВЕТИ, НЕ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАЙ ОТ СЛУЖ. СИ ПОЛОЖЕНИЕ ! Има само едно - НЕ КРАДИ и нищо друго по въпроса ??? А щом и Бог не го е споменал .... значи може и е позволено ? Ех Боже, Божеее ..... / явно и той е бил в нашето НС /
28
2
 
24
 
! Отговори
гтф преди 7 години
всички знаем, че повечето магистрати са корумпирани ...