Куриери, таксиджии, журналисти ловят джигити!

Видеорегистратори в колите засичат нарушителите на пътя
Обновена: 17 май 2016 10:17 | 17 май 2016 10:07,
30
Куриери, таксиджии, журналисти ловят джигити!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Нови методи за борба с нарушителите по пътищата. Журналисти, таксиметрови шофьори и куриери стават катаджии. Начинът – монтиране на видеорегистратори в автомобилите им, като устройствата улавят случващото се на пътя. 

"Продължаваме инициатива, която стартирахме миналата година. Тази година искахме да направим нещо по-различно - да дадем на хората, които са всекидневно на пътя да предоставим безплатно за определен период от време видеорегистратори", обясни в предаването 'Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

В ефир той показа два видеорегистратора от колата си, като единият беше интегриран в огледалото, а другият - по-класически и по-видим.

"Основната им идея е да заснемат всичко, което се случва на пътя, включително и пътните хулигани", поясни Тодоров.

"Има добро взаимодействие с "Пътна полиция" и на базата на тези видеоклипове се налагат глоби. Имаме над 150 случая, когато хора са ни изпратили видеоклипове и ние сме ги предоставили на "Пътна полиция", която санкционира нарушителите", допълни той.

Тодоров обясни, че устройствата имат карта, на която се записва цялата информация. "При един пътен инцидент, в който участваме и има спор - кой е минал на червено, кой е засякъл, това е нещо, което веднага се вижда", каза още Тодоров.

Той допълни, че от 1 юни тръгва конкурс за хората, които снимат най-много клипове. Те ще бъдат наградени с видеорегистратори.

"Надяваме се наистина в началото на лятото, когато стават най-много катастрофи, по този начин да има контрол, самоконтрол. Когато шофираме с подобно устройство самите ние ставаме по-прецизни, защото и нашите грешки се записват", заключи Владимир Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
8
 
! Отговори
no name преди 7 години
Хайде да видим как ще ме глобят след запис от някакъв бакшиш. Тези камери не са на КАТ, а на някаква частна организация, следователно не са законно средство. По-добре държавният орган (КАТ) да засили контрола по пътищата, повече камери, повече проверки и яки глоби, а не рушветче от 20 лв. и утре пак нарушение. И събираемост на глобите трябва да има. Има хоре дето дължат хиляди левове и никой не им ги събира. НАП трябва и те да се включат, да правят запори на заплата ако трябва.
3
1
 
15
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Сигурно 50 процента от актовете, базирани на снимки от КАТ падат, гаранция в съда ще паднат 100 процента актовете, базирани на видеорегистраторите, понеже закона е такъв.
2
1
 
17
 
! Отговори
!?! преди 7 години
Е точно тези ли? Сега остава и маршрутките да се включат. 2 от посочените групи са най-нарушаващите - таксита и куриери. Само маршрутките са по-зли май...
1
5
 
6
 
! Отговори
ха-ха-хааааа преди 7 години
Куриери, таксиджии, журналисти........най-много да му напълнят каскета на този с един клек!