Масово спират детските на антиваксъри! Защо?

760 хлапета са останали без помощи само за 3 месеца
19 май 2016 08:44,
362
Масово спират детските на антиваксъри! Защо?
Снимка: Reuters

Бум на семействата, останали без детски надбавки, защото не са ваксинирали детето си със задължителните ваксини. Средно по 760 хлапета са останали без помощта в периода януари – март 2016 г.

"За сравнение през същия период на миналата година са били 78 деца средномесечно", обясняват от Агенцията за социално подпомагане (АСП), цитирани от "Монитор".

Според личните лекари това са основно деца от малцинствените групи, а и от семейства, които са против задължителните ваксини.

"Основно това са родители, които четат в интернет истории за това как ваксините отключвали аутизъм", обяснява д-р Красимира Стоева.

Сред тях е и Мария Иванова, която твърди, че след поставена ваксина на сина й той спрял да говори.

"След изследвания при холистичен лекар за наличие на тежки метали му беше поставена диагноза живачна интоксикация. Няма да ваксинирам повече децата си", категорична е софиянката. От години родителски организации настояват да отпадне задължението им да представят бележка за имунизация при отпускане на надбавки.

"Това е въпрос на избор. Аз като родител не искам да подлагам детето си на риск и в замяна на това получавам санкция", недоволства Мария.

Според Закона за семейни помощи за деца санкцията за родителите, които не ваксинират децата си, е същата като тази за семействата, които не пращат хлапетата на училище.

"И двете неща са задължителни, съответно и санкцията трябва да е еднаква", обясниха от социалното министерство.

През първите три месеца на година 493 хлапета средно на месец също са останали без детски надбавки, защото не са посещавали задължителната предучилищна група. В сравнение с първото тримесечие на миналата година броят им намалява, отчитат от АСП.

"През януари – март 2015 г. са били преустановени месечните семейни помощи на близо 660 деца", обясниха от агенцията. Намаляват и санкционираните родители, които не пращат децата си на училище.

Всеки месец по 5111 хлапета между 7 г. и 8 г. са оставали без финансова подкрепа от държавата, защото имат над 5 неизвинени отсъствия от час. За сравнение през първото тримесечие на миналата година броят им е бил с над 1000 повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
9
 
3
 
! Отговори
мхм преди 7 години
По-скоро въпроса е защо се налагат насилствено ваксините? Нека всеки който иска да ваксинира децата си, а който е решил да поеме "риска" и да не ги ваксинира да има това право. Не разбирам защо не ваксинирано дете няма право на градина.. нали другите са ваксинирани?! В случая с тази новина - държавата лобира фармацията и то чрез репресия! Дали и как вредят ваксините е друга тема според мен, нека има статистики как боледуват ваксинирани и не ваксинирани деца..
203
7
 
2
 
! Отговори
До 236 преди 7 години
Пишеш, че:"Ти не можеш сама да диагностицираш сина си с аутизъм!"Щеше да си смешна, ако не беше тъжно.Имам приятел с аутист в семейството и видях какво е. След това на тази база "диагостицирах" аутизма в три други случая при деца на около двегодишна възраст, като и трите случая се оказаха после относително леки. Аз разбира се не съм лекар и се занимавам с съвсем други неща. Тук има и нещо друго много важно - случаите с аутизъм станаха прекалено много и всяка година нарастват.
202
3
 
3
 
! Отговори
дО 235 преди 7 години
Това което пишете е смешно. количеството на деца които се раждат с поведенчески проблеми (наричани аутизъм) са се увеличили хиляди пъти в сравнение с пред 20-30 години. Директорката на детската градина която посещава дъщеря ми заяви че ако нещата продължават така след 10-20 години може да се стане до всяко 3 дете да е аутист особено момчетата. Жената е с над 30 години стаж и каза че нкога през нежният живот не е виждала толкова болни деца
201
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво е това само им спират помощите. Като им чета коментарите тука трябва да им взимат и децата. Те не са способни да отглеждат семейства. С този им разум аз и куче не бих им поверил а да не говорим за деца.
200
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
240 - "Отключването" е свързано с възрастта и хормоните.Ваксините нямат нищо общо в случая.Човек, общувал съм с аутисти, познавам ги. ЗНам какво говоря.
199
1
 
3
 
! Отговори
дО 224 преди 7 години
Абсолютно съм съгласен с вас. Антибиотиците и ваксините са достижения спасили много хора. За съжаление СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА НЕ БОРБА ЗА ИЗКОРЕНЯВАНЕ НА БОЛЕСТИТЕ А ПРЕВРЪЩАНЕ НА ХОРАТА В ДОИЛНА КАСИЧКА ЗА ПАРИ. ТОВА ВОДИ ДО СТРЕМЕЖ ЗА НЕПРЕКЪСНАТО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПРОДАЖБИТЕ ТОЕСТ ВКАРВАНЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ВАКСИНАЦИИ. нЕ ИСКАМ ДА ВКАРВАМ И СТРЕМЕЖА ЗА СНИЖАВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ КОЕТО ВОДИ ДО ИЗПОЛЗВАНЕ НА КАКВИ ЛИ НЕ ГАДОСТИ.
198
1
 
3
 
! Отговори
От 218 до 223 преди 7 години
Да, според учените аутизма е по-скоро вродено заболяване. Но основните признаци на атистите са поведенчески и следователно няма как да бъдат забелязани при малки бебета, а се проявят при малко по-големи деца. А отговора на въпроса ти е, че тези признаци така или иначе се проявят между две ваксинации. и аз имам въпрос - колко резки са тези промени? Признаците след час, ден, седмица, месец ли се проявят? АМи ако аутизма е в следствие стреса от ваксинацията, а не от ваксината? Въпроси колкото искаш
197
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
236 - Не, аутизмът не е "психическо разстройство", просто на тези хора нервната им система е устроена по-различна.Все едно си представи компютър, на който кабелите са свързани по друг начин.
196
0
 
3
 
! Отговори
До 234 преди 7 години
Ти виждал ли си деца преди и след терапия за очистване на организма от тежки метали? Май не си, щом твърдиш неща, които не знаеш. Има много рязка промяна.
195
1
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До 234 - Да, точно така, и аз смятам, че има нещо по рождение, но което определено събитие може да го отключи. Да не говорим че самият аутизъм не е състояние ON/OFF - всеки от нас има "аутистични заложби", ако можем така да го наречем, при един се проявяват повече, при друг са незабележими.
194
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
237 - Значи предпочиташ детето ти да се разболее?Тогава вече ще бъде ли "нужно" да го ваксинираш или направо ще пристъпим към погребението?
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
233 - Според кого? Статистиката подкрешя ли твърденията Ви?
192
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ползи от ваксините има, но има и прекалено много вреди, защото сега ни карат да си ваксинираме децата за болести, за които не е нужно. Това е лошото на съвременните ваксинации - ваксинират се децата наведнъж за куп болести, а не след дълго се ваксинират пак и пак и пак. Списъкът на болестите трябва да се съкрати, а интервала между имунизациите да е достатъчен за възстановяването на организма на детето от отровите от предишната имунизация. Надявам се знаете, че ваксините са си отрови.
191
2
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Майките антиваксърки пропускат още един факт. Аутисти винаги е имало. Просто състоянието аутизъм отскоро се диагностицира и нарича така. Просто преди това тези хора са ги наричали странни, селския ***, и т.н. *** от "Под игото" какъв е бил? Сигурно от ваксина е станал такъв...
190
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
228 - Пешо, аутизмът НЕ МОЖЕ да се "отключва", той е вродено състояние. Или се раждаш такъв или не.Няма доказателства, че тежките метали имат нещо общо с аутизма.
189
2
 
2
 
! Отговори
АМАН преди 7 години
Добре де като човек с две деца. Съвремените ваксинирани деца боледуват пъти повече от техните родители (аз и жена ми). Де ЗАЩО Нали науката ни избавя от болестите. Количеството лекарства и пари които се дават за болести са дестеки пъти повече от това което са давали родителите ми и резултатът какъв е ? ПО БОЛНИ ДЕЦА
188
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
229 - Значи е било кекаво дете. Ваксината няма вина в случая.
187
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
227 - Той не е "станал" аутист, бил е такъв още с рождението си, просто не сте го съзнавали.Знам, че ви се иска да имате обяснение и виновник за това, което се е случило със сина ви, но не оставайте слепи за фактите!
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много промити мозъци, много нещо ...Няма само ползи от ваксините, винаги има и вреди.Никой учен не го отрича.Само тук някакви "корифеи" го твърдят.
185
3
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Аз лично допускам, че може да има връзка между ваксинацията и отключването на аутизма, но само косвена. Примерно, ваксините унищожават чревната флора, стените на стомаха и червата започват да пропускат повече тежки метали, и това отключва онова състояние на мозъка, което наричаме аутизъм. Но това определено не ме спира да ваксинирам децата си - да, знам че има някакъв риск, но този от полиомиелит, морбили и някоя друга подобна болест ми се вижда по-страшен от риска от аутизъм.

Спонсорирани публикации