Масово спират детските на антиваксъри! Защо?

760 хлапета са останали без помощи само за 3 месеца
19 май 2016 08:44,
362
Масово спират детските на антиваксъри! Защо?
Снимка: Reuters

Бум на семействата, останали без детски надбавки, защото не са ваксинирали детето си със задължителните ваксини. Средно по 760 хлапета са останали без помощта в периода януари – март 2016 г.

"За сравнение през същия период на миналата година са били 78 деца средномесечно", обясняват от Агенцията за социално подпомагане (АСП), цитирани от "Монитор".

Според личните лекари това са основно деца от малцинствените групи, а и от семейства, които са против задължителните ваксини.

"Основно това са родители, които четат в интернет истории за това как ваксините отключвали аутизъм", обяснява д-р Красимира Стоева.

Сред тях е и Мария Иванова, която твърди, че след поставена ваксина на сина й той спрял да говори.

"След изследвания при холистичен лекар за наличие на тежки метали му беше поставена диагноза живачна интоксикация. Няма да ваксинирам повече децата си", категорична е софиянката. От години родителски организации настояват да отпадне задължението им да представят бележка за имунизация при отпускане на надбавки.

"Това е въпрос на избор. Аз като родител не искам да подлагам детето си на риск и в замяна на това получавам санкция", недоволства Мария.

Според Закона за семейни помощи за деца санкцията за родителите, които не ваксинират децата си, е същата като тази за семействата, които не пращат хлапетата на училище.

"И двете неща са задължителни, съответно и санкцията трябва да е еднаква", обясниха от социалното министерство.

През първите три месеца на година 493 хлапета средно на месец също са останали без детски надбавки, защото не са посещавали задължителната предучилищна група. В сравнение с първото тримесечие на миналата година броят им намалява, отчитат от АСП.

"През януари – март 2015 г. са били преустановени месечните семейни помощи на близо 660 деца", обясниха от агенцията. Намаляват и санкционираните родители, които не пращат децата си на училище.

Всеки месец по 5111 хлапета между 7 г. и 8 г. са оставали без финансова подкрепа от държавата, защото имат над 5 неизвинени отсъствия от час. За сравнение през първото тримесечие на миналата година броят им е бил с над 1000 повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
4
 
7
 
! Отговори
До 222 преди 7 години
Питаш какво значи познавам деца ли?Ами имам син, който стана аутист след ваксиниране и покрай него се запознах с много други деца с аутизъм и родители им.Достатъчно ли ти е или искаш още да наглееш?Биите си всеки ден ваксините и не давайте акъл, за неща, от които нищо не разбирате!
183
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
223 - Родителите не са надежден източник на инфромация.Може да са се подвели.
182
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, разберете го най-сетне, аутизмът не може да бъде "отключен", ти просто се раждаш такъв.Първите симптоми обикновено се появяват във възрастта, когато се поставят ваксини и това създава лъжливото впечатление, че има "връзка" между двете неща. А връзка няма!
181
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Ваксините и антибиотиците са в ТОП 5 постиженията на човечеството. Само може да погледнете каква е била детската смъртност преди 150 години, и сега. Но, както с повечето неща, с ваксините не трябва да се прекалява. Факт е, че българският имунизационен календар е доста претоварен, най-вече от поставянето на една и съща ваксина по няколко пъти. Бих си ваксинирал детето (ЕСТЕСТВЕНО!), но да се слага пентаксим и симфлорикс по ПЕТ ПЪТИ ми се вижда ненужно - по-скоро е корупционна измислица!
180
1
 
4
 
! Отговори
До 218 преди 7 години
Това го чувам за пръв път, всички досега твърдяха, че дете си е аутист от раждането, т.е. с признаците на аутизма. Имам обаче *** въпрос - защо точно след някоя ваксинация се проявяват тези признаци, а не да кажем по средата между две ваксинации? Това го твърдят родителите на тези деца - забелязват много рязка промяна.
179
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
219 - Ваксини се слагат еднократно, а не всеки ден. Това би било безумие.Има странични ефекти, но те са пренебрежими и незначителни. Всяко лекарство има странични ефекти.
178
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
216 - Те никога не са били "нормални" деца, били са аутисти по рождение.Аутист може само да се родиш, не можеш да станеш такъв по-късно! Аутизмът НЕ МОЖЕ да бъде отключен от ваксини.
177
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваксинофилите, наистина ли вярвате, че всички ваксини са полезни и от тях няма никаква вреда?! не вярвах, че има чак такава простотия. Ами биййте си тогава всеки ден по няколко ваксини, докато ви узрее главата.
176
4
 
2
 
! Отговори
до 198 преди 7 години
Теорията за аутизъм като следствие от ваксините се е родила поради една единствена причина. Тази причина е, че аутизма се проявява на възраст, при която се поставят ваксини на децата. Едно дете, без значение дали е ваксинирано или не, ще прояви признаци на аутизъм по същото време както и ваксинираното дете.
175
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си ваксинирайте децата, трябват места в детската градина! Оставете Господ Бог да ги пази, а ако реши, че е твърде опасно направо да си ги прибира, докато още не сте се привързали!
174
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познавам нормални деца, които след ваксиниране станаха аутисти. Моето ненаучно обяснение е, че нещо във ваксините или е предизвикало аутизма или го е отключило. Не говоря за един такъв случай.
173
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
212 - Ползитео т ваксините хилядократно надвишават "вредите" (оито дори не са доказани).
172
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
210 - Хигиената няма нищо общо, ваксинитеп обедиха едрата шарка.Това с хигиената е стара и отдавна оборена "опорна точка" на анти-ваксърската индустрия.
171
2
 
4
 
! Отговори
до 206 преди 7 години
Ехоо, кои ваксини? Осъзнаваш ли, че като казваш "ваксините", това означава всички изобретени досега ваксини, вкл. и примерно срещу кихане. Ваксинофилите, хайде бъдете конкретни и кажете за кои ваксини говорите!? Всеки нормален човек знае, че ваксините са както полезни, така и вредни и прекаленото ваксиниране, което искате е повече вредно, отколкото полезно.
170
3
 
5
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Аутизмът е ВРОДЕНО състояние - или се раждаш такъв или не.Не може да се родиш нормален и после магически да станеш аутист. Няма такъв филм.
169
1
 
1
 
! Отговори
м да преди 7 години
Проблема с "едрата шарка" е бил решен много по елемнтарно с достъпа до течеща вода огромно количество болести са били елиминирани дефакто. Хигиената е направила това. Може да се види и от статистиката че основното намаляне е било преди задължителните ваксинации.Има обаче и ваксини като полиомелит които са важни и трябва да се слагат.
168
3
 
3
 
! Отговори
До 194 преди 7 години
Коориднирайте си лъжите. Първо твърдите, че е доказано, че аутизма е вроден, после твърдиш, че аутизма възниква в ранните етапи на бременността. Нито едното, нито другото е доказано. Възможно е да е така, но засега учените все още не са казали какви са причините за аутизма. Единственото, което учените казаха е, че е в резултат на ваксина, но тези учени набързо ги отстраниха.
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един въпрос към хората, които не вярват на официалните изследвания за безопасността на ваксините. Защо не се захванете с изучаването на медицина и в частност имунология, след което да си проведете сами едно независимо изследване? По този начин ще можете да сте сигурни, че резултатите от изследването са истиниски и не са манипулирани от големите фармацевтични компании. Но няма желаещи да се нагърбят с тази тежка задача, нали? Защото това не е като да четеш и пишеш по форумите...
166
3
 
5
 
! Отговори
ехоо преди 7 години
Ваксините са задължителни и хора, които имат неваскинирани деца, не трябва да бъдат допускани до градини и училища!! Да си ги гледат вкъщи, факт е че само в ЕС годишно умират хиляди неваскинирани! Но простия анти-ваксер разбира грешката си, когато е късно да бъдат спасени децата му от някое заболяване, получено заради не-васкинирането!! Във ветеринарната медицина също има ваксини и се ваксинира поголовно, в противен случай разболее ли се едно животно се пренася на други стада заразата.
165
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
203 - Гугъл. Потърси, има много материали.