Български фолклор озари френско градче

Над 300 танцьори се събраха "На мегдана на другата България"
21 май 2016 18:30,
17
Български фолклор озари френско градче
Снимка: www.ludi-mladi.com

Днес френското градче Монпелие беше озарено от българския фолклор и традиции. Над 300 танцьори от български любителски ансамбли от Франция, Англия, Германия, Италия, Испания се събраха "На мегдана на другата България".

На централния площад в града те представиха най-ценното, което имаме - нашите фолклорни танци, музика и носии!

Фолклорните групи продължиха своята концертна програма "Пролетна закачка" пред публика от над 700 зрители в зала Jules Pagezy в града. 

Идеята за български народни танци в Монпелие се зародила през лятото на 2013 г. и веднага предизвиква огромен интерес сред младите хора в града. Българската школа за народни танци в Монпелие отваря врати за първи път на 29 октомври 2013 г.

Ансамбъл "Луди Млади" Монпелие е непрофесионална танцова формация, създадена през януари 2014 г., плод на любовта на българите от Монпелие към народния фолклор и Родината. Формацията е част от асоциацията "Българската култура в Лангедок", базирана във френския град Монпелие, в областта Лангедок-Русийон, Средиземноморска Франция.

Български фолклор озари френско градче

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
37
 
! Отговори
Owl преди 7 години
Като за тъпоумни ще поясня:Извън България работят повече българи, отколкото в България и благодатение на тези- извън- в българската икономика влизат над 2 млрд евро, годишно - не преки плащания.Разпространяването на бита и фолклора е гордост, чест и призвание!Всичко е друго е завист - поради наличието на страх или смелост да го направиш!Хайде със здраве!
8
2
 
39
 
! Отговори
попова преди 7 години
Много глупави коментари, бе! Изумена съм! Не виждам защо ние българите в България сме по-българи от българите в чужбина? Преди да плюете и пишете, ако ви е възможно мислете. Всъщтност мисленето трудно се отдава и не е за всеки.............
7
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯтиква и национален предател, такива като тебе винаги е имало.
6
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са самодейци, никой не им плаща, нито за носиите, нито за обувките, нито за труда, нито пътни и командировъчни. Правят го само от уважение и любов към произхода и рода си. Разбрахте ли, критикуващите и търсещи кусури?! Да, те са надеждата на нацията да ни има и да се съхрани българщината при постоянно спадащото ниво на всички показатели тук и плавна ислямизация! На фона на местните кючекчиики и чалгарки, неграмотни и алитерати, тези са класи над тях.
5
17
 
38
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Друго е да живееш дори с 1200 евро на месец при цени като в ТАЯ БЪЛГАРИЯ -- защо да не направиш "другата България"? А ако си с над 1500, може и деца да отгледаш, да ги научиш покрай френския и на АБВ-то, да ги възпиташ на любов към РБ, даже и един ден могат да гласуват и за БГ ПАРЛАМЕНТ, защо не? Нищо, че нищичко не дават на МАЙКА БЪЛГАРИЯ - тя има тяхната " ОГРОМНА ЛЮБОВ"!! Аз тук ще плащам данъци,такси,глоби,акцизи--да ги харчат избраниците на "другата" България !?НЕма да пеАт и игрАт ли, о-хо
4
4
 
56
 
! Отговори
Т преди 7 години
градченцето е осмото по големина във Франция...
3
8
 
47
 
! Отговори
към 1 преди 7 години
Защото истинските българи напуснаха, тук останаха само чалгарите и дъртите.
2
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имат си калвадос и грапа. Не им липсва селяндурията от по нашенските земи. Подържат си българското, Евала!
1
0
 
55
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Монпелие е "градче" с почти 300 000 човека...