Към Фандъкова за прайда: Забранете или подкрепете!

ВМРО предупредиха, че е възможно напрежението да ескалира
13 юни 2016 11:42,
175
Към Фандъкова за прайда: Забранете или подкрепете!
Снимка: архив Булфото

Дни преди провеждането на София прайд противниците му и участниците в него влязоха в остри спорове.

Общинарят от ВМРО Карлос Контрера призова кметът на столицата Йорданка Фандъкова да забрани гей шествието. Воеводите ще внесат днес официално искането си за това. Те настояват или прайда да бъде забранен, или да бъде изместен в покрайнините на града. От ВМРО предупредиха, че е възможно да се стигне до напрежение и сблъсъци.

В същото време друг общинар в София, Виктор Лилов от партия ДЕОС, покани кметицата да се включи в прайда и така да покаже подкрепата си за хората с различна сексуалност.

Контрера обвини организаторите на гей парада, че с проявата искат да направят заявка за участие в политиката и промяна на основни постулати на обществото. "Парадът се използва за внушения за признаване на брака между еднополовите, за осиновяване на деца от тях, което е в категоричен разрез с българските ценности", каза общинарят от ВМРО пред "Нова телевизия".

Лилов пък обвини, че се опитва да отнема на група хора елементарни граждански и конституционни права. Той се застъпи за еднополовите бракове и допълни, че те са нещо, което няма как да бъде забранено. "Бих искал да поканя госпожа Фандъкова да дойде и да изкаже подкрипата си за прайда. Прайд означава гордост, ние се гордеем, че сме гей хора и искаме равни права. И искането минава през подобни прояви като гей прайда", каза столичният общинар.

Контрера контрира, че подобни прояви не трябва да се провеждат след като по-голямата част от българите са против тях."Защо се противопоставяте на политиката за българското семейство?", попита воеводата общинаря от ДЕОС. “Еднополовите семейства също са български семейства“, отвърна му Лилов.

Общинарят, подкрепящ прайда обвини ВМРО в хомофобия и ксенофобия, а воеводата го прекъсна, че тази лекция обществото я слуша от години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
15
 
84
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
аз не желая децата ми да гледат тези гейове по улиците свободно! все ми е тая в кой век ще кажете че сме! отвращавам се!