Цвети оперирана. Баба й: Няма да я питам защо е скочила!

75-годишната жена не вини никой за инцидента с внучката й
23 юни 2016 08:44,
77
Цвети оперирана. Баба й: Няма да я питам защо е скочила!
Снимка: Булфото

Успешно е преминала операцията на гръбнака на гимнастичката Цвети Стоянова, съобщиха лекарите от "Пирогов".

Прия интервенцията, продължила близо 4 часа, са били наместени прешлените й.

Припомняме ви, че грацията скочи преди повече от седмица от шестия етаж на блока на баба си в столичния комплекс "Надежда".

Цвети продължава да бъде обдишвана, но всички лекари се надяват да преодолее и това и да започне да диша самостоятелно. Основният проблем остава с белия дроб, на който му трябва по-продължително време, за да се възстанови, твърдят медици пред "Монитор".

Бабата на Цвети, която я е отгледала от 13-годишна, всеки ден е в "Пирогов", за да следи състоянието на внучката си.

75-годишната Цеца Георгиева настоява, че за случилото с Цвети не може да се вини нито шефката на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева, нито треньорката Ина Ананиева или психоложката на отбора. Всички от федерацията се грижели изключително много за детенцето й.

"Треньорките я взеха под опеката си и я гледаха като свое дете. Знаеха, че липсата на майчица е най-тежкото изпитание за едно крехко създание", казва възрастната жена пред "България днес".

Още по темата

Жената разказва, че минути преди да падне от 6-ия етаж, момичето помолило баба си да отиде до близкия магазин, за да ѝ купи ягоди. По нищо не изглеждало, че ще се случи нещо страшно. Цветелина била видимо спокойна.

На връщане към блока баба ѝ я видяла да лежи в тревата зад блока, а до нея стоели мъж и жена, съседи. Това са хората, които първи виждат падналото тяло и се обаждат на екип на Бърза помощ.

В първия момент бабата помислила, че внучката ѝ е слязла долу и търси нещо в тревата, или пък че се е спънала и паднала от горе. Изобщо не можела да допусне варианта момичето само да е скочило от балкона.

Цветелина Стоянова била в съзнание и казала на възрастната жена: "Бабо, аз паднах!"

Ошашавената старица не я попитала нищо повече. Не се интересувала дали е скочила сама, или инцидентът е станал случайно.

Цвети си размърдала краката. Тогава усетила, че при падането едната маратонка се изхлузила от крака ѝ, помолила баба ѝ да я намери и да ѝ я сложи.

После пристигнала линейката. Отам насетне възрастната жена признава, че в съзнанието ѝ настъпила пълна тъма.

Жената не може, а и не иска да повярва, че Цветелина сама е поискала да се убие. Твърди обаче, че никога няма да я попита какво я е накрало да вземе фаталното решение сама да сложи край на живота си.

Признава, че е цяло чудо, че момичето е оцеляло при полета от 6-ия етаж, а и само на 5 см е имало голяма бетонна плоча. Ударът бил омекотен от дърво, неокосената трева и храсти.

"Ако е скочила съзнателно, то е било в някакъв страшен миг на отчаяние. От какво са породени това отчаяние и безизходица - не зная, нямам обяснение", казва възрастната жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34Традиционен психопат!
38
4
 
22
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Абе, що никъде няма информация за татуирания ***, дето е бил приятел на момичето ? Защо ???
37
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за мене момичето е блъснато от балкона, защо не е ясно но явно има доста хора които са искали да я елиминират от отбора. а и политиците как замазват случая значи със сигурност има нещо тука
36
0
 
2
 
! Отговори
??????? преди 7 години
До контра въпросне разбирам въпроса
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде спрете се вече с тези статии! Срам нямате! То бива евтина журналистика, ама това на нищо не прилича!
34
0
 
14
 
! Отговори
Българка преди 7 години
До не така: на улицата има и много хора, които се нуждаят от помощта ни. Вие правите ли нещо за тях? Те също са хора, нали. Вероятно не. Просто не е атрактивно. На Цвети трябва да се помогне, НЯМА СПОР, но едва ли това е начинът. Ако подложим на тормоз и критика всички, свързани с нея, като кометираме психичното и състояние, или и даваме съвети, без да ни е питала и т.н. Това е семеен въпрос и никой няма право да се меси в тяхното семейство. Както вероятно и никой от нас не би желал същото
33
1
 
28
 
! Отговори
Фалконети преди 7 години
Ако не беше спортистка и то гимнастичка след такова падане нямаше да оцелее, въпреки неокосената трева. Въобще ако някой ви каже че неокосена трева ще ви помогне при падане от шести етаж, не му вярвайте. Спасила я е само спортната форма и килограмите. Те гиманстичките тежат по 30 килограма с мокри дрехи. Едно е да метнеш от балкона 30 кила, съвсем друго е да метнеш 80 кила
32
1
 
14
 
! Отговори
не така преди 7 години
E как няма да се говори за проблема бе , оправи ли се - трябва веднага да се заведе на психиатър , ако има нужда се лекува - лечение Как се взима решение да се скочи от 8 -я етаж ??? Трябва да му се помогне на момичето . Все едно да виждаш , че някой има пневмония и да не го водиш лекар .
31
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен: Едва ли като се впуснем да обсъжваме, критикуваме, обвиняваме, БЕЗ ДА СМЕ НАЯСНО СЪС СИТУАЦИЯТА И ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ, помагаме с нещо. Да, тя трябва да бъде питана за причините, трябва да и се помогне, да се консултира вероятно с специалист, но това трябва да стане от най-близките и хора. Не мисля че и помагаме като правим обществен дебат на тема: Защо Цвети се опитала да се самоубие? Сигурни ли сте, че знаете истинските причини?!
30
7
 
12
 
! Отговори
Край преди 7 години
Момичето като се оправи при тоя енергиен вампир Раева хич и да не стъпва. Раева е готова във всеки момент да ти обясни как е съвършена а ти си нищожество. Детето наивно и верва. Наско ако можеше да говори ...
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ние българите сме странна нация-когато има проблем,то Трябва да се говори и пита,за да се разреши проблема,а не като щраусите да си заравяме главата в пясъка и да се правим,че нищо не е станало.бабата нямало да пита..бабешки работи,това дете му е дошло до гуша от Хора НЕ питащи какво я тревожи.
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чакай и аз да питам нещо,ходили там при бабата в апартамента,писаха скромен бил и т.н,АБЕ ИЛИЯНКЕ,ТИ НА ТИЯ ДЕЦА пари даваш ли,или трохички?това да си спортист в тая държава си е нищо,медали медали,ако беше в друга страна това дете да е имало 5 апартамента на свое име и 10 коли,пари с честен труд,а не като оня зъркела..А това дете цвети е могло да му обърне някой внимание,и като го види,че е тъжно-един къфар с дрехи и някъде извън бг за 5 дена с любим човек далеч от всичко..ама няма кой
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано се възстанови напълно момичето! Щом е оцеляла при такова падане, господ бди над нея и не иска още да я прибере.
26
0
 
11
 
! Отговори
лусифер преди 7 години
цветето получава отсрочка за живот
25
4
 
13
 
! Отговори
9 преди 7 години
И досега няма повдигнато обвинение за опит за убийство. Не са ли длъжни да ги повдигнат автоматично? Или просто приемаме, че момичето е скочило само - и никаква друга вероятност!
24
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безмозъчна кифла.
23
3
 
19
 
! Отговори
Другари и другарки преди 7 години
Скочила е поради факта, че се чуства чудесно в държава обърната с главата надолу от мутри и крадци. Преди се запалваха сега скачат, на никой не му пука.
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕСТАНЕТЕ да занимавате плебса с луди, пияни, прости и т.н.Бг медиите са се превърнали в копие на хоръри.Просто не знаете на кой свят сте.
21
1
 
11
 
! Отговори
Не са журналистите преди 7 години
До Man UnitedЧе ровят журналистите - прав сте. Че има залитане към употреба на трагедията за вестникарски сензации - има.Но тази трагедия си има виновник и не са журналистите. Най ще му е удобно да млъкнат, защото сега и да ги накара да дезинформират, пак в писаното от тях се прокрадват тревожни въпроси.
20
2
 
9
 
! Отговори
Фийн преди 7 години
До анонимен 20За да ти внушат, че оттам нищо няма да излезе, че дори роднина няма да проговори.