Почиваме в чужбина, но делим общ дом

Наемът на апартамент зад граница е около ?140 за нощ
6 юли 2016 07:26, Петя Славова
11
Почиваме в чужбина, но делим общ дом
Снимка: архив, Булфото

Поне 48 хил. българи ще почиват в споделен дом това лято, обяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Това прави около 32% от почиващите извън страната нашенци, които сами си организират ваканциите. В момента този тип настаняване е хит на пазара, като основно се предпочита от млади хора. Почивката в споделен дом най-често се използва за 5 нощувки.

Понякога се дава депозит, а много често се оставят и допълнително пари за съпътстващи услуги, като почистване. По този начин можете да посетите много интересни квартали, които най-често са доста скъпи и достъпът е затруднен, посочи Драганов пред "Монитор".

Ако се избере ваканция в споделен дом, може да се намери нощувка за 140 евро. Това е добра цена за нощ в европейски град, коментира още той.

Драганов поясни, че качеството на услугата, местоположението и обстановката се равняват на хотел, в който ще платим около 280 евро.Основно този начин на почивка се предпочита за европейски дестинации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: туристипочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
...друг път... преди 7 години
Тази година де самоорганизирахме за Азорските острови...калкулацията за 11нощи в малка вила, само за нас,един ден престой в Лисабон,и самолетни билети възлиза малко над 9 нощи в петзвезден на Слънчев бряг...и няма кой да те дере за чадър и шезлонги по 30 кинта....за какво да почивам в Бг,и да гледам пияни англичани,практикуващи "балконинг" и псевдомутри натискащи газта из малките улички....предпочитам да си лежа на чистия плаж и да си гледам океана...парите са същите,поне се чувствам човек.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези апартаменти сигурно имат гараж, мазе и изба?
9
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
Когато ходиш на екскурзия /не почивка/ ти е достатъчна чиста стая и баня. Хич няма смисъл да даваш такива пари за стая в която само нощуваш. Е ако роклята от бала ти е 15 хил. лева тогава вече ...
8
0
 
3
 
! Отговори
тъпчо преди 7 години
Румене,Румене, Санторини,Оия, апартамент!!! в скалата-5 нощувки-4 човека-485 долара! Ай смятай,тикво...
7
0
 
3
 
! Отговори
тъпчо преди 7 години
Румене,Румене, Санторини,Оия, апартамент!!! в скалата-4 човека-485 долара! Ай смятай,тикво...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
140 евро за нощ? За тези цена се наема хотелска стая със закуска в Базел и Цюрих. И то като се резервират 1-2 седмици преди това. Редактора да отвори букинг-а. Хотелите в западна европа започват около 70-80 евро за нощувка двойна стая. И то минимум 3 звезди.
5
0
 
11
 
! Отговори
x преди 7 години
Хора ,бг работодателите ги е яд че хората пътуват,а на тях бизнеса запада.За това плащат на такива като Драганов и българските платени журналисти пък ги отразяват тези новини.Отворете booking и ще намерите доста изгодни хотели.Всяко евро което похарчите ще си заслужава,тук с парите си храните мутрите,а парите въобще не стигат до работниците им.
4
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Драганов е болен човек. Не трябва да коментира нищо свързано с туризъм.
3
1
 
7
 
! Отговори
До Глупости преди 7 години
Абсолютно съгласен съм. В Париж четирима човека нощувахме за 80 евро на нощ.
2
0
 
10
 
! Отговори
Банкерски преди 7 години
И как я определи тази цена този ***? Все едно да кажа -една кола струва 10 000 евро! Има за толкова, но има и за 100 бона, има и за 50... зависи каква ще е колата. Та и с цената на такъв апартамент зависи от това в кой град е, в кой район...
1
0
 
15
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Цената на вечер обикновено е около 80$ на вечер в голям град. Хотелите, в които съм отсядал са по 140 евро (Виена, Париж), в Будапеща, Кьолн, Рим са около 120 евро. А много добри, ремонтирани и с ново обзавеждане апартаменти има и за 60$ в някои градове