Държавата с нов курс: Детска градина – в работата!

Дават възможност на работодатели да кандидатстват по проекти
9 юли 2016 10:30,
37
Държавата с нов курс: Детска градина – в работата!
Снимка: архив Булфото

Държавата ще разрешава проблема с местата в детските градини с нова инициатива за поощряване на работодателите да откриват детски кътове и детски градини там, където хората работят.

Това стана ясно от думите на социалния министър Зорница Русинова.

Тя съобщи, че от следващата седмица ще даде възможност на общините, областните и централните администрации да кандидатстват по проекти на "Красива България". Целта е да организираме детски кътове и детски градини там, където хората работят”, обясни Русинова пред "Нова телевизия".

Министърката съобщи, че такава възможност има и програма по линия на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Схемата е на стойност 80 000 млн. лв. В нея има комбинация от дейности за съвместяване на работата и личния живот.

"Така даваме повече точки и приоритет на всички работодатели, които са дали такива условия за своите работници", обясни още Зорница Русинова.

Тя отрече информациите, че ще спира детските надбавки за всички родители. Министърката ги нарече слух и ги свързва с предизборната кампания.

"Напротив, от 1 юли много повече семейства ще имат възможност да имат достъп до детските надбавки", обясни Русинова.

Тя съобщи, че в момента 650 000 деца в 450 000 семейства получават детски. "С новия подход – около още 10 000 семейства ще имат възможност да ги получават", каза министърката.

"Детските надбавки са инструмент, с който подпомагаме социално най-уязвимите хора", подчерта социалният министър и допълни: "Амбицията ми е да подпомогнем истински работещите семейства и майки".

Според нея обаче много често проблемът не е само в парите, а и в средата. Затова тя предприема действия за отваряне на детски кътове там, където хората работят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Sdggjjvcxf преди 7 години
Do35Izobshto ne gi e oburkal. V statiqta sa gi oburkali.80000 mln sa 80 miliarda.
36
3
 
2
 
! Отговори
Така ли преди 7 години
До 28 МинкоДа бе, ако ги нямаше комунистите, сигурно никой нямаше да се сети ! Те измислиха и електричеството, и топлатата вода, че и Ленин измислил славянската азбука даже.... ! :))))
35
1
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
До ШукарияАбе ти милиони и милиарди... хептен ги обърка !
34
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 7 години
Добра идея, браво !
33
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
До Един от СеверозападаАбе там на северозапад всички ли сте толкова назад във времето ?! Сигурно затова сте толкова изостанали и във всяко друго отношение !
32
2
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Първо бяха магистралите.После-зала и метро.После-санирането.Ограда по границата.Сега-детски градини.Все някой трябва да ги строи, по поръчка, и държавата да плаща, тоест-ние.а парите отиват в определен кръг от едни и същи-10-тина фирми.Връзват ни с паяжина, всеки ден. И ще продължат.Народът е разединен, зает с оцеляването си, няма съпротивителни сили вече и една стачка да направи.Всеки го яха както си иска.Овче стадо. А овца-стръвница няма, няма да ухапе овчаря си, няма........................
31
2
 
1
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Глупости за крадливи комунисти! Колко хора са реално работещи,без хрантутниците в Д.А.-държавната ***.!?!!реално не са повече от 1 милион! Къде има големи фирми с млади родители!??? И колко трябва да са децата за да е Ефективно!????? Тъпни тип Правешкият тато си кърпел чорапчетата щото било скъпо;)
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я влезте в Продавалника или някойк сайт за продажба на имоти и вижте какви новопостроени къщи продават и с какви градини. Няма как да сложа линкове тук, но ако за 300 000 лв продават прекрасен новопостроен палат с разкошна градина в някое село, защо да не може ио една детска градина да се построи за тези пари?
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майки и баби мятат наследниците в препълнените групи и бягат да коментират персонала и все недоволни и все жалващи се, обаче от 7/19 часа и нито минута по рано, ама недоволни и нито ден в къщи и скандалчета огромни ако свият групите през лятото...Бях свидетел в магазин една квадратна баба влачеше за ръка квадратното си внуче, та като взе да кълне една жена- която преди 4 години го била обидила- да обобщим 4 години го гледала жената, обаче един ден го обидила и сега видите ли люти клетви.
28
2
 
7
 
! Отговори
Минко преди 7 години
Ама как!Та те комунистите преди 89-та правеха така!Защо трябва да прилагат комунистически измишльотини?
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ново ,няма старо- детските градини са биле измислени и изграждани с години да подпомагат работещите семейства. В сегашния си вид детската градина в България е извратеното разбиране на социализация- я си представете 25-30 деца в занималня през студените дни- непрекъснато навлизат в личното си пространство, завират се един в друг- това аз самата не го издържам, това формира агресия и хиперактивност. Спрете да приемате деца на не работещи майки, махнете яслите- отделянето на детето е жестокост
26
0
 
14
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
ЧЕ КАКВО МУ Е НОВОТО ! ПРОСТО Е ДОБРЕ ЗАБРАВЕНО СТАРО !
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До .21Леко какво???500хил лв ти се струват малко?Да, за да откраднеш и да построиш наистина са малко но ако НЕ КРАДЕШ стигат та и ще останат.Хората по-долу са ти написали че с 500 хил са построили и ОБЗАВЕЛИ хотел с 40 СТАИ!!!!Или тези ще строят детски градини за по 500 деца??Айде стига глупости.
24
0
 
5
 
! Отговори
Cingarel преди 7 години
Kakvo mu e novoto?:-):-):-):-):-)Dobri Jeliazkov Fabrikadjiata ( a i drugi starobulgari) go e imal predi edin vek...:-):-):-):-):-):-):-)
23
1
 
14
 
! Отговори
Шукария преди 7 години
"Схемата е на стойност 80 000 млн. лв."С 80 милиарда лева бая детски градини могат да се построят...
22
0
 
12
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Детските градини трябва да са в близост до жилищата на децата а не в свободните пространства в кварталите да се строят кръчми излишни търговски катакомби нищо не продавщи и тенекиени гаражи!!!!
21
4
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
До Анонимен 20Айде леко да не построят 160 градини за 80 милиона. Че тя градината излиза по 500 хил. Ти ли строиш и обзавеждаш толкова евтино ?
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17Не го закачай "5".Той е от крадците на Боко и разправя врели-некипели.Това което са ти казали хората е ТОЧНО.10хил лева на стая за хотел 3 звезди е СТАНДАРТ.Общините имат достатъчно земя за да отпуснат такава за построяването на детски градини.За 80 милиона могат да се построят 160 детски градини само че не от ГЕРБ защото те КРАДАТи то по МНОооооГО.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първата работа на Лостов и "демократите" като заграбиха властта беше да ............сринат Мавзолея.После разрушиха и разпродадоха на безценица ВСИЧКО до което се докопаха.Ако бяха още на власт щяте да плащате на М-тел по 1000 лева на месец сметки а Бакъра и Лостов да си пълнят още гушите.
18
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Е па хептен да не се работи !