Внимание: Заплесите – новите джигити!

Все по-често хващат дрогирани, а и без книжки зад волана
Обновена: 21 юли 2016 12:16 | 21 юли 2016 12:14,
16
Внимание: Заплесите – новите джигити!
Снимка: архив Булфото

Най-много катастрофи в София стават от разсеяност, сочат последните данни на КАТ. Най-честото нарушение пък е неспазването на дистанцията. Това стана ясно от думите на шефа на КАТ-София комисар Тенчо Тенев. 

"Хората станаха твърде невнимателни, докато пътуват, за какво ли не си мислят", каза той.

Още по темата

Тенев съобщи, че 60% от пътнотранспортните произшествия в София са след отвличане на вниманието. Има глобени шофьори за използване на телефон по време на движение, но според шефът на КАТ-София размерът на санкциите трябва да се повиши.

Все по-често катаджиите хващат и шофьори без книжки. Само за последното денонощие те са шест. Зачестяват и случаите на хора, които сядат зад волана под въздействието на наркотици. За последните 24 часа хванатите са трима.

"Когато караме в България, всички се чувстваме недосегаеми. В чужбина всички слагаме коланите, караме бавно, спазваме правилата", коментира още Тенчо Тенев пред bTV.

Той съобщи и че почти 100% от официално подадените в КАТ сигнали за нарушения, заснети с видеорегистратор, са последвани от наказание за нарушителя.

Той припомни, че пътната полиция има сайт, на който могат да се подават сигнали. В същото време, обаче, всеки, който изпрати кадри, трябва да е готов да се отзове на призовка и да потвърди показаното от видеото със свидетелските си показания. Тенев подчерта, че няма контакт между подателя на сигнала и извършителя на нарушението.

"Въпреки това хората предпочитат да изпращат сигналите по телевизиите", каза комисарят.

Той призова шофьорите да обърнат внимание и на състоянието на гумите си. Комисар Тенев припомни, че автомобил със слабо напомпани или пренапомпани гуми има увеличен спирачен път, а това е предпоставка за произшествие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
Слави василев преди 7 години
Докато има хора в България, които харесват простотиите на Слави Трифонов и мераците му за премиер България е загубана. На мен ми остава малко живот, но мислете му вие - ще има да се хапете прави със зъби за дупета си.
10
6
 
4
 
! Отговори
Гост преди 7 години
До Анонимен 11Кое е потресаващото в случая, едва ли говори да се кара с 20. Има се предвид че като караш в града със 100 а ограничението е 50 , нормално ще каже да се кара бавно, т.е. по правилата. Как например всички Бг коли в Сърбия си спазват правилата ?!!?
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Потресаващо.Цитат: " В чужбина всички слагаме коланите, караме бавно, спазваме правилата", коментира още Тенчо Тенев "Карането бавно по принцип трябва да се наказва. То и в българския Закон за движение по пътищата пише:Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението на другите пътни превозни средства.Този катаджия говори за ниската скорост като за нещо хубаво. Потресаващо.
8
1
 
5
 
! Отговори
ЛОЛ преди 7 години
Тоя дебел кондуктор да ходи да види секцията Мрепортер, само там днес съм пуснал 1 сигнал, за предишните 50, на които СДВР отговаря, че ги боли Х*Я да коментирам ли? Да ми дадат и едно кочанче фишове, да почна направо фишчета да им пиша, че *** в КАТ да не им се налага да стават от масите. Плазмодий най-долни са това кондукторите.
7
0
 
16
 
! Отговори
КАТ е вреден преди 7 години
Цитат: " според шефът на КАТ-София размерът на санкциите трябва да се повиши "Те КАТ само това си знаят, по-големи глоби, още по-големи глоби, още ..., още ... още ...26 години по настояване на КАТ санкциите се вдигат, което води до все повече нарушения. Защо е така, всеки нормален човек го знае - защото санкциите имат ефект САМО АКО СЕ ПРИЛАГАТ ВИНАГИ. По-просто казано като за КАТ, санкциите имат ефект само при неизбежност от налагането им, а не заради размера им, както ни манипулира КАТ.
6
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 7 години
Признавм си на ден правя по 100 безнаказани нарушения. Закона не е за мен.
5
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Отново лъжливи статистики на КАТ. Няма как в статистиките на КАТ да има нещо вярно, след като те са направени главно на базата на вече станали катастрофи, на които е отишъл КАТ, а и всички знаем как КАТ претупва нещата за причините за катастрофата и може би в под 1% от случаите КАТ посочва вярна причина. Главната причина за многото нарушения и катастрофи е ... КАТ. Липсата на контрол по пътищата (неработещ КАТ) води до много нарушения. Многото нарушения водят до много катастрофи. Това е.
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най- много убити има на прави отсечки, без дупки.Селяндурщината и комплексарщината убиват.
3
5
 
22
 
! Отговори
az преди 7 години
А скапаните ни пътища не са ли предпоставка за катастрофи ?!
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога контролът върху шофьорите не е бил толкова неефективен. Хванаха един катаджия с 20 лева и забраниха на всички ОСВЕН КАТАДЖИИТЕ - рушветаджии да спират и глобяват.Хората се трепят като мухи, а Ушев ми седи в патрулката и снима клипчета!СРАМОТА!!!!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евалла Бъчварова, конграджулейшънс Борисов!ГЕРБ- Видими резултати!