Външно пак предупреждава: Ситуацията в Турция е нестабилна!

МВнР съветва българите да избягват площад Таксим
24 юли 2016 20:08,
45
Външно пак предупреждава: Ситуацията в Турция е нестабилна!
Снимка: архив, Ройтерс

Обстановката в Република Турция остава силно нестабилна. Това се посочва в съобщение на МВнР във връзка с актуалната обстановка в Турция.

Предвид организирания днес от опозиционната Народнорепубликанска партия митинг, подкрепен и от управляващата Партия на справедливостта и развитието, МВнР препоръчва на българските граждани във вечерните часове днес да избягват посещения на площад Таксим и в районите, граничещи с него.

След обявяването на извънредно положение от 01.00 часа на 21 юли 2016 г. започна постепенното въвеждане на допълнителни мерки за засилване контрола на силите за сигурност и увеличаване правомощията на изпълнителната власт. На този етап остават в сила препоръките на МВнР, които могат да бъдат намерени на интернет страницата на ведомството.

Предприетите към момента мерки от властите във връзка с обявеното извънредно положение не засягат пряко сигурността на българските граждани. Остава в сила изискването за носене на лични документи предвид честите проверки и задържането на лица, които не могат да удостоверят самоличността си. Необходимо е българските граждани да спазват стриктно указанията на полицейските органи.

Към днешна дата няма промяна в обстановката на българо-турските ГКПП. Движението и в двете посоки - вход и изход, е нормално натоварено за сезона, като е засилен контролът на входните и изходните пунктове от турска страна. Няма допълнителни изисквания, свързани с преминаването на българските граждани.

Във връзка с провеждащите се традиционни борби в Одрин днес е засилен полицейският контрол на входните и изходните артерии на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо заобикалят истината.Ердоган докара проблем на турския народ с това че танцуваше на две сватби едновременно. Така не става. В Турция има военна база Инджирлик, част от която се ползва от НАТО. USA там имат атомни глави. Ердоган смени управителя на базата и постави свой човек - ислямист като поиска от Америка да му екстрадират Гюлен.Докато USA не изтегли атома си от ръцете на ислямистите в Турция ще бъде напечено. Проблема от турски може да стане и световен, да пази Бог.
15
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашето помийно външно министерство да предупреди също и за Германия и Франция. Незнам каква е там обстановката, но там всеки момент и навсякъде може да гръмне фишек или луд арабин да избие стотина души с подръчни средства!
14
3
 
38
 
! Отговори
Мхм преди 7 години
До АнонименПрофесорите и докторите, както и журналистите очакваме да са с равни права, но за сметка на това са репресирани жестоко от мижиту*ки и сервил*ни угоднически боклу*и като тебе и султана ти....
13
5
 
44
 
! Отговори
Мхм преди 7 години
Един самолетен билет за на връщане ми изгоря заради псведо пучовете им... Вторият билет търкиш ми го шитнаха с трансфер м/у двете летища и без организиран превоз м/у тях..пълни нещастници! Но не това е най-важното. На влизане в ататщрк има пункт с полицаи. Този път имаше и един гнусен гном, цивилен и увит в знаме. Видимо крайно агресивен, необразован комплексар с автомат по-голям от него самия....гледаше изродски.. ето това са поддръжниците на ердоган - необразованата ***...
12
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕРДУГАН :)И построи най-вече палат за 600 млн и богатството на родата му е нараснало около 4 пъти. Велик е, но манипулатор. Този ще съсипе държавата.
11
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Ердоган направи турскатаикономика от експортна до зависеща от външнш заеми и инвестиции. Тази година имат да платят 200 млрд заеми. Рейтинга им е вече junk и това ще доведе до огромни лихви. Всички социални придобивки са за сметка на заеми, но простият народ е доволен на хляб и зрелища. Избива и отстранява интелигенцията, но това ще закопа държавата. Когато религията е водеща - държавата боксува. Вече не му останаха съюзници, а успя дя разбие и армията.
10
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Криводзурлатите булгаромангали с Ердоан си лягат и с Ердоан си стават! Налегна ги мъка голяма, че не можаха да свалят от власт този велик лидер на великия турски народ!
9
2
 
36
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
ЕРДОГАН СЕ ДОКАЗА , И ВСИЧКИ ТУРЦИ МУ ВЯРВАМЕ БЕЗУСЛОВНО,ОТ 14 ГОДИНИ УПРАВЛЯВА,--------Ама ти турчин ли си?
8
2
 
41
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
Толкова нагласено всичкото --- ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ако утре трябва да излезете на площада , имате ли приготвени знамена или пък 20-метрови плакати с лика на Вожда ,а в Турция го имаха
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vanshno nedey da preuvelichavash ili iskahte obratnoto prevrata da uspee i da doydat islqmistite na GULEN
6
0
 
40
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Знаете ли защо не се случват преврати в САЩ?Защото си нямат американско посолство.
5
11
 
35
 
! Отговори
ПИНО4ЕТ преди 7 години
в момента турция е в гражданска война .но в туция няма граждани... има само ....ТУРЦИ жалко като излезнат на тексим да протестират ,НЕ МОЖЕ когато чалмата каже ИЗЛЕЗТЕ НА ТЕКСИМ всички талибани там
4
9
 
50
 
! Отговори
от Турция преди 7 години
Не съм официално лице , но не разбирам защо българско външно като че ли пресилва нещата. Колкото и познати българи имам в Истанбул и по други места в Турция , от никого не получих сигнал за проблеми в страната. Днешните събития в Турция нямат нищо общо с България или българите.
3
1
 
48
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
По време на Френската бур-на революция,водена от Робеспиер и Марат,избивали аристокрацията...законно.Виновни били за това,че са аристократи и за това на...гилотината.Плебса лудо се е радвал на всяка отрязана глава и на хвърчащите капки кръв.Да не стане това и в неоосманска Турция.Много е съмнително как за една нощ бяха нарочени и задържани хиляди офицери,съдии,прокурори,учители,журналисти,държавни чиновници.Плебса се...радва по площадите.Явно много необразовани...ердоганови калинки точат зъби.
2
5
 
46
 
! Отговори
Германистан преди 7 години
Германия в момента е по-опасна от Турция. Нападения с брадви, мечове, огнестрелни оръжия, изнасилвания.. ол инклузив
1
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъвто и да е, който и да е направил преврата, както и да се мъчат различните страни да го оприказват в свой интерес и "надежди", но г-н Ердоган показа мъжко държание, постави напред интересите на своята държава, интересите на народа си, на хляба на народа. Затова народът го подкрепя, въпреки че наши избързващи коментатори го наричат диктатор. Един истински политик, един достоен държавник, за разлика от многото съвременни слугуващи ***.