Все още я търсят... майката, изоставила прекрасния Йоан!

През август стартира процедура за приемни родители или осиновители
28 юли 2016 10:00,
58
Все още я търсят... майката, изоставила прекрасния Йоан!
Снимка: МВР

Повече от месец полицията във Варна издирва близки и роднини на изоставено бебе. До този момент обаче резултат няма.

Той се казва Йоан. Или поне така го наричат всички в Дома за медико-социални грижи, където от месец се грижат за него.

"Детето е намерено на Еньовден и искаха да го нарекат Найден, но колегите предпочетоха да се казва Йоан", посочи Адриана Григорова, директор на "Социално подпомагане".

Момченцето е на шест месеца. Досегашната му съдба е неизвестна. И е твърде възможно така да остане завинаги. Знае се само, че до момента на изоставянето му, за момченцето са се грижили с любов.

Още по темата

Ивана Милева, говорител на местната полиция коментира пред bTV, че Йоан е гледан добре, облечен е добре и е изглеждал нормално за възрастта си.

На 24 юни обаче, детенцето е изоставено в жилищен блок срещу Автогарата в морската ни столица.

Раздиращият бебешки плач, който оглася блока, е чут от дъщерята на Надежда.

"Тя започнала да го люлее, пяла му на италиански и то заспало. След това се събудило, било е уплашено. Самото дете е гледало така, стреснато, но веднага се успокоило. Много хубаво детенце, много. Просто страхотно дете. Тя даже каза: "Майко, ако мога да го взема, ще си го осиновя", разказва Надежда Димитрова.

Разследването на полицията установява, че детето е изоставено от 20-25 годишна жена. Тя е заснета да го носи на ръце от камерите на автогарата, като не се изключва възможността да е дошла от друг град.

В началото на август ще стартира съдебна процедура, с която Йоан да получи нова самоличност.

"В интерес на детето е възможно най-бързо то да има ЕГН, да има име и да намери най-подходящата среда. На приемни родители или на осиновители", категорични са социалните.

От полицията призовават хората, които имат информация за жената, или пък за други близки на момченцето, да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Толкова ли пък никой не можа да го познае това дете?Едва ли 6 месеца е живяло в пълна изолация,без никой да го е виждал...Хмм
37
0
 
0
 
! Отговори
ЕТНА преди 7 години
А сигурно ли е, че това дете е българче? Като нищо може да е русначе, румънче... А може и да са го отвлекли в Румъния и да са го захвърлили в БГ по кой зна каква причина.
36
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ако може на камерите да се види автобуса от кой град или държава идва,може да се улесни издирването.Може детето да е отвлечено и майката да си го търси,не съдете прибързано.
35
0
 
24
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Късмет в живота малко човече :)
34
9
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 7 години
Търсете в Германия или Франция , бежанци от ИДИЛ . Много Терористи от Сирия бягат в ЕС и са Командировани от ЦРУ , платени са . Децата ги хвърлят , има и бели бебета .Това дете е от Сирия , Антрополози могат да го докажат . Те са бели Мюсюлмани , но профила на главата ги издават , по този белег се познават и Българомохамеданите или познатите като хора в България , Помаци .
33
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Да расте здраво и щастливо! Почти сигурно е, че ще го осиновят (закупят) заможни хора. Обикновени осиновители нямат шанс :-(.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прилича ми на русначе или украинче. Сладко бебче. Ако няма майка дано има късмет в живота
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази, която преди показаха на снимката, макар и в гръб не прилича на българка. Не носеше чанта с дрешките му. МИСЛЯ, ЧЕ ГО Е ВЗЕЛА, НО ПОСЛЕ Е РЕШИЛА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ НЕГО. А защо не се обажда истинската му майка версии различни. Ако се съди по детето е истинска красавица. Бог да и е на помощ.
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕТЕТО ВЕЧЕ Е ЕДНОЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ НА БУДА!!!! ТЪЙ, ЧЕ КЪДЕТО КАЖЕ БУДА ТАМ ЩЕ ГО ПРАТЯТ ДАНО ОТИДЕ ПРИ БЕЛИ РОДИТЕЛИ, ЧЕ МУГОГЪРЦИТЕ НЕ СТАВАТ!
29
0
 
19
 
! Отговори
реалист съм преди 7 години
До КрайПреди около 30 год, един овчар от Ракитово пасял овцете и чул плач на бебе. Гласчето го довело до суха кърска тоалетна. Бръкнал с гегата в дупката и изкарал вързоп с новородено момиченце. Докато я носил в полицията дядото кръстил бебето Гом-нянка защото било изцапанко. Пазаржишкото МВР откриха майката, ученичка помакиня на 17 г. Детето го осиновиха френско семеиство архитиктите на хотел Ленинград в Пловдив. След осиновяването от дома казаха- Роди ме майко с късмет а ме хвърли на смет
28
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно МВР ще намери по записите майката! Както намериха убиеца от Борисовата градина със запис и сума ти други престъпления разкри нашата милиция. Погледаш малко записи и то си станало време за пенсия с 20 заплати
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕТЕТО Е ОСТАВЕНО ТОЧНО ВЪВ ГОЛЕМИЯ БЛОК СРЕЩУ АВТОГАРАТА НОМЕР 29 БЛОК ВХОД ГПРОСТО Е ВИДЯЛА БЛОКА И ГО Е ЗАХВЪРЛИЛА ВЪВ ПЪРВИЯ ОТГОРЕН ВХОД КОЙТО Е НАМЕРИЛА!
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗИ КОЯТО ГО Е ИЗОСТАВИЛА НЕ МУ Е НИКАКВА МАЙКА!ТЯ НЕ НОСИ НИКАКВА ЧАНТА С НЕЯ САМО ТОВА ДЕТЕ И НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ОТ ЕТНОСИТЕ!ДЕТЕТО ИЛИ Е НА МОМИЧЕ КОЕТО ИЗНУДВАТ ЗА НЕЩО ИЛИ Е НА СЕМЕЙСТВО КОЕТО СА ОБРАЛИ И ЗАКОПАЛИ!ДЕТЕТО Е СЛЪНЧИЦЕ ИМА МНОГО ЛЪЧЕЗАРНИ СНИМКИ С НЕГО В НЕТА КЪДЕТО Е И УСМИХНАТО!
25
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 години
А 32 сте с много малко ум. Можело било да е на някоя помакиня. При тази глупост е жалко че си се научила да пишеш.
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно е възможно някоя ученичка или пома-киня да е родила в къщи и детето да не е регистрирано. А може и някъде да го търсят това дете, като имам предвид как работи българската полиция всичко е възможно. Два месеца след намирането на бебчето, след само едно публикуване на снимката е твърде рано да се престъпи към осиновяване.
23
0
 
16
 
! Отговори
Да преди 7 години
Малката душица! :(
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мамина сладка душичка ! Оставя ли се такова ангелче самичко ? Ами ако беше попаднало в ръцете на ***, наркомани, педофили ? Да пази Бог ! Покажете снимките на жената която го носи. Може някой да я познае. Не за да върнат детето а за да каже причината за изоставянето на детето. Ние искаме да знаем а не да гадаем !
21
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ако изоставилата детето жена не му е майка? Ами ако детето е било отвлечено, ако родителите му не между живите, ако детето изобщо не е българче и роднините му го търсят зад граница? Това са също възможни варианти. Откъде, журналисти, решихте, че го е изоставила майката?
20
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В древните летописи четох, че българите са изоставяли децата си само в най-тежки времена на болести и глад за да не ги виждат как умират. Слагали са ги на лодка и са ги пускали по реката в ръцете на съдбата. Явно отново са се върнали тези времена. Либерално-демократичен геноцид в лъскава западна опаковка.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи филми големо чудо Никой никого не принуждава да проституира Няма такива филми Има жени които не заслужават да бъдат майки - не са дорасли физически умствено или емоционално При всички случаи за детето е по-добре да не расте при такава Следващия път може да го изостави я при трафикант я при педофил я при обикновен *** или просто изпаднал наркоман Бог да я пази тази душичка Всъщност Бог да помага и на майката