Лондон не е BG гето: Принудиха нашенец да събори постройка

Българинът спечелил от лотото, но пак търсил начини да изкара пари
2 авг 2016 16:44,
27
Лондон не е BG гето: Принудиха нашенец да събори постройка
Снимка: Hounslow council

Печелилият на два пъти от лотарията "Евромилиони" българин беше принуден да събори незаконна постройка в градината си, която отдава под наем на на мигранти от Източна Европа.

48-годишният Георги Трайков си купил къща с три спални за скромните 300 000 лири, за да я дава под наем.

Решил обаче, че не стига - затова в двора издигнал и още една постройка, подобна на заслон. Скромната постройка Трайков отдавал срещу 600 лири на месец.

И всичко си вървяло по мед и масло, но съседите на българина във Фелтам, Западен Лондон, се оплакали от незаконната постройка, която заемала почти целия двор на имота.

Трайков спечелил един милион лири преди 5 години. Вероятно тогава е купил имота и вдигнал постройката в двора, защото първото оплакване срещу иначе рекламираното като "студио" помещение е от 2012 година.

Късметът му обаче е стабилен - преди две години отново печели, но този път "скромните" 160 000 лири.

И макар че съседите открай време се жалвали за постройката, общината едва наскоро открила за съществуването й. Управата решила да изпрати над Фелтам безпилотен самолет, оборудван с термокамера.

Междувременно съседите му се радват, че постройката най-накрая е унищожена. Освен, че е била вдигната без каквито и да е разрешения, обитателите на така нареченото студио били доста шумни и съседите са имали проблем с наемателите.

Остава обаче въпросът дали скоро няма да се появи на същото място нещо друго?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Алекс 21Така ли!? А защо не си купува тютюн от off licence-сите във Стратфорд, Луд Грин и прочие? Ааа, защото той не иска да нарушава закона и си прави труда да ходи до Белгия 2-пъти в годината като пазарува тютюн и заготовки само и единствено за негово лично ползване! Даже не си е и помислял да прави какъвто и да е бизнес с купения тютюн от Белгия - в никакъв случай!Тия алабализми можеш да ги разправяш на интегрираните и артикюлатед хора на твоето ниво! Не се самозастрелвай с тези писания!
19
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До АнонименТц, ако не си кръгъл ид.иот не ти се налага да газиш закона. Кума ми е пушач, само че не си купува контрабандни цигари. 2 пъти в годината пазарува тютюн и заготовки от Белгия и си прави сам цигарите. Защо въобще би искал да си извън закона в ЮК? Струва ли си проблемите ако те хванат? Все пак ако имаш криминална присъда ти се разбива живота на там. Не е като в Бг да потъне докато се забрави.
18
0
 
1
 
! Отговори
Рали преди 7 години
600 лири да плащаш и да живееш в колиба?! Ама нали си "у Лондон" хаха. Не го виня тоя, където я е построил, а тези, които я наемат. Стига сте се бутали в Лондон, мизерия е..
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11Нямаш ли приятели пушачи? Те случайно не пушат ли контрабандни цигари? Това не се ли води нарушение на английски закон?
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Американ 17Ако имаше акъл щеше ли да тръгне да строи без planning permission? Колкото и "thumb down" да ми сложат то си е за тях. Явно не могат да си преведат репликата constructive criticism! Не трябва да си супер гений за да се сетиш че щом построиш "замък" у замъка ще биеш на очи и ако си беше дал заявление за строеж в общината с необходимите изисквания по закон щеше да още по-богат и нямаше да е на това дередже. Дребното и ситно мислене води до глоби и разследване! Жалко!
15
0
 
5
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Анонимен(16)Получаваш повече "thumb down", което говори за акълът - по-скоро липсата му - на българите.
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Алекс 11Няма българин в Англия който да не прави/правил някаква далавера за нещо! Няма и такъв англичанин! Въпросът е до колко си интегриран и артикюлейтед за да знаеш до къде да газиш лука! За съжаление българина е на последните места! Не си мисли че този наш "сюжет" ще се размине само с едното му бутане на нелегалната постройка. Ще се започне разследване, от кога го е давал под наем, плащал ли е данъци и прочие и прочие! Нищо чудно и да го оставят на соцялка след като го осъдят !!!
13
2
 
5
 
! Отговори
До Алекс (11) преди 7 години
Да, ама две пишман фолклористки от БАН са решили, че точно от в.Будилник може да се съди за българските общности в чужбина. Друг е въпросът на какво дередже е умът и знанията на тези двете, но в БАН е така - няма значение какво знаеш и какво можеш, важното е под чия протекция си.Жокер - тези двете са сестри и нечии роднини. Друг е въпросът как така две сестри почти едновременно се оказват най-подходящи за докторантки. Преди няколко години станали учени, но вече колят и бесят в науката.
12
1
 
12
 
! Отговори
британската далавера преди 7 години
Ха ха ха станал лендлорд като китайците почнал и бараки да дава под наем в задния си двор за скромни паундове на новобранците ,само титлата лорд му трябва , напарависи "гараж" ха ха ха.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мдаа, повечето българи живеят според правилата в Англия, факт. но аз лично присъствах на зверско напиване в подобна градска къща с двор, в Лондон и към 4 сутринта бараката за инструменти на хазяина беше изкъртена, огън - запален на средата на градинката и група диваци и дивачки прескачаха като на Сирни Заговезни. Сутринта една онемяла от ужас английска бабка стоеше на терасата на съседната къща, застинала и вцепенена :). Естествено, след идването на полицията, всичко беше ремонтирано.
10
5
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Всеки път , когато английските власти ви притеснят неоснователно, незабавно ги давайте под съд - като излизат от ЕС те отказват да изпълнят подписан от тях договор, а за това винаги се плащат неустойки
9
3
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Хайде крото с генерализациите на "българина" щото сред моите познати българи в ЮК няма един който да не спазва законите или да живее на социални. Че има *** има, ама те са си на всякъде. И си има български общности само дето не са в Будилник или Див петел. Ако не искаш да се занимаваш с измамници или изнудвачи, сам си правиш познанствата и се доказваш като читав човек. Инак все света ще ти е крив
8
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е тъъпия българин - жаден за пари и престъпва законите.Ама сега като му друснат една яка глоба, плюс разчистване и облагородяване на терена ще трябва яко да плаща, само защото е безуумно глуупав.Затова България е на този хал - такъв е народа, каллпав и глуупав.
7
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На фона на техните пришълци от бившите колонии, това е абсолютно нищо. Отидете в някои от крайните квартали на Лондон и като видите какви същества се разхождат по улицит, ще си помислите, че сте в Пакистан или Саудитска Арабия.
6
3
 
15
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Трябвало е да обжалва заповедта за събаряне пред епископ Ховаким Манукян архиерей на епархия Великобритания и Ирландия на Арменска Апостолическа Църква.
5
3
 
8
 
! Отговори
bg преди 7 години
Това майтап ли е?
4
1
 
33
 
! Отговори
@ Анонимен преди 7 години
Аз не говоря за конкретния случай , говоря затова как е написана статията , естествено че може да се случи и чист българин да реши да построи нещо незаконно , както се случва и на британци и т.н. , но статията те оставя с впечатлението , че си строим където си искаме ние българите ... кой живее в "бг гета" , ние или тия дето слагат х пред думите !?
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ?Ами според теб от кои българи е този, който дава под наем незаконна постройка на мигранти от Източна Европа? И от кой етнос са тези мигранти, дето вдигат такъв шум, че съседите негодуват?
2
11
 
32
 
! Отговори
хм преди 7 години
*** си е ***, ако ще и на Марс да отиде. Въпреки, че е на запад, *** се опитва да върти български номера, но там за разлика от тук, си имат закони...
1
5
 
51
 
! Отговори
? преди 7 години
БГ ГЕТО ? В "БГ ГЕТАТА" сторят така наричаните от вас "роми" , от статията човек може да реши , че българите са свикнали да си строят където си искат , а това е така само при небългарите (наричани от вас "роми").