Мотористите обсадиха Съдебната палата

„Затвор за убийците на пътищата”, поискаха те
Обновена: 9 авг 2016 19:41 | 9 авг 2016 19:41, Петя Славова
27
Мотористите обсадиха Съдебната палата
Снимка: архив, Булфото

Десетки мотористи се събраха отново на протест пред Съдебната палата в София. Те блокираха движението на трамваите и сложиха плакат с надпис „Затвор за убийците на пътищата” на оградата на палатата.

Причината за недоволството им е фактът, че турският гражданин Фарук Бакташ, който прегази и уби семейство на мотор край Драгоман, беше пуснат под домашен арест и после се укри. Протестиращите искат съдийката Недялка Николова, която го пусна, да се яви пред тях и да обясни защо е взела това решение.

Още по темата

В мотивите си съдия Николова от Окръжния съд на София, обяснява, че е определила по-лека мярка за неотклонение на Фарук Бекташ, защото: "Съдът не е установил съществуваща реална опасност от укриване на обвиняемия", съобщава bTV.

Уволнение или наказание на съдия Недялка Николова може да искат Висшия съдебен съвет (ВСС) или Инспектората, или председателя на окръжния съд. Реално висшите магистрати може да се сезират едва след 13 септември, дотогава са в отпуск. Досега председателят на съда приема решението за наложената мярка за неотклонение за правилно.

До тук можеше да не се стигне, ако Фарик Бекташ беше с гривна за проследяване. Това изискване го има по закон от месеци. Оказва се че се чака обществена поръчка. -
Издирват в целия ЕС турския гражданин, убил двама мотористи у насИзпратена е и молба за правна помощ до Турция

У нас през 2010 година имаше един затворник, осъден на пробация, с гривна в пилотния проект за наблюдение с гривна на крака, но програмата не стана национална. Тогава Министерството на правосъдието започна нов проект с електронни гривни, финансиран от Норвегия. 180 души влязоха в програмата и властите знаеха винаги точното им местонахождение.

Гривните бяха въведени със законови промени от парламента в края на април тази година, но се чака да приключи обществената поръчка за набавянето им.

В момента хората под домашен арест се наблюдават от съответното районно управление на МВР, на територията на което е вписаният в съда адрес. И всеки един от тях може да се укрие минути след проверката на полицията.

Мотористите се готвят утре за национален протест – ще се съберат пред съдебните палати в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
и адвоката е в кюпа преди 7 години
100% му е казал "ако платиш ххххх евро/за мен, прокурора и съдийката/ и си наемеш апартамент, ще те уредим с домашен арест, пък после я камилата, я камиларя". След това разправя вицове, че турчина изглеждал мн. стресиран, добър, щял да съдейства, ама пусти страх....
19
8
 
2
 
! Отговори
Ирония преди 7 години
Самоубийците по пътищата са се загрижили за убийците по пътищата ;)
18
0
 
10
 
! Отговори
закон преди 7 години
Защо мотористити не питат прокурора къде спа 4 дни след като бе уведомен от полицията че лицето е напуснало адреса на където е отседнал по наложената му мярка домашен арест.Законодателя е определил че като се установи че лицето е нарушило взетата му мярка и се отклонил тя се променя автоматично в по тежка.тук умело се прикриват действията на прокуратурата.Имаше протест сойто е преди лицето да се отклони и наруши взетата мярка с определана дата.но тук се прикрива прокуратурата.
17
0
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Прави са да протестират,но нищо не казват за идиотските изпълнения,които всеки ден виждаме.Пазете моториста,е добре,но как,като той сам ти се навира пред колата?Мотористите ако се мислят за магьосници,явно са за друга планета.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Но се чудя къде бяхте преди три-четири седмици, когато уволнено ченге без книжка от 2007 година, но кара кола защото е с пет мъди, уби моторист край Пловдив. Проблемът на тази държава е в клесавците на държавна хранилка, изпълнителна и законодателна власт са начело.
15
1
 
12
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Най малко имаше 300 мотоциклисти!!
14
0
 
17
 
! Отговори
избирател преди 7 години
СЪДИЙКАТА В ЗАТВОРА,А ПРОКУРОРА?
13
1
 
20
 
! Отговори
От мотористите,ще преди 7 години
започне,ако чакаме да забогатеят тези пеликани алчни ,ние търпеливите ще свършим
12
1
 
40
 
! Отговори
Бум преди 7 години
Нали вече няма балами който си мислят че по "демократичен"път в нашата страна може да се промени нещо и да заживем по добре!?
11
2
 
37
 
! Отговори
1 преди 7 години
Подкрепям ги.
10
0
 
56
 
! Отговори
Бях на протеста преди 7 години
1. Протестиращите бяха стотици, не десетки.2. Движението на трамваите не беше спряно3. Исканията са:- за оставка на съдията по делото- дисциплинарна проверка от ВСС- промени в нормативната уредба касаеща мерките за неотклонение при смърт на пътяБъдете по-информирани като журналисти, за да давате правилна информация на читателите си.
9
1
 
19
 
! Отговори
gost преди 7 години
Браво трябва да се сложи някакъв ред щото тия ще ни се качат на главата от безхаберие но както и да трябва да се земат него че по пътищата от гладене с перце е това дереже но докато за едни е едно за други с приоритет друго по злещее оня ще се хили пред клиенти ще плюе другия а другия хал хабер си няма от това *** да е в жаза амин от такива служители бизнес и колегите им
8
2
 
46
 
! Отговори
мамитко преди 7 години
Струва ми се, че май съвсем забравихте онзи грък, който в помете ученичката на спирката. Май нашите съдилища си ги 'бива' доста щом се отнася до вилнеещи чужденци на територията на KLETA MAJKA BALGARIA.
7
2
 
42
 
! Отговори
активен преди 7 години
Само не мога още да разбера. Как турския гражданин Фарик Бекташ е напуснал България. Ако е през митница как са го пуснали.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
изченал е първия път, хващат го изчезва и втория път нищо не естествено не виждам в това. Човека си спазва неговите си навици а те са като имаш възможност изчезни.
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Част от народа да иска отчет на съда, това е нагло ще развалят корупционната схема на държавата.
4
0
 
11
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ало вижте си подзаглавието излиза , че за затвор е нЕкой си дето е убил някакъв си път , а иначе съм съгласен , че всеки трябва да си получи заслуженото за такива случаи.
3
2
 
40
 
! Отговори
край преди 7 години
На певачката Лиана гаджето - Махмуд беше с присъда за търговия с наркотици и си седеше в Турция. Лиана си ходеше при него ама българските власти все не го откриваха. И този няма да го открият. Това лелче съдииката за нищо не става.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След една седмица им дойде пипето къде трябва да протестират. Пак бързо за каскаджия!!
1
2
 
42
 
! Отговори
пожелание преди 7 години
ЗАТВОР И ЗА СЪДИИТЕ КОИТО ВЗЕМАТ ПОДКУПИ ОТ УБИЙЦИТЕ !!

Спонсорирани публикации