Само едни 4 милиарда лева и... пътищата ни бомба

Толкова трябват, за да бъдат приведени шосетата в отлично състояние
53
Само едни 4 милиарда лева и... пътищата ни бомба
Снимка: Булфото, архив

Четири милиарда лева са необходими, за да бъдат приведени в отлично състояние републиканските пътища на България.

Още по темата

Става дума за ремонтни дейности, а не ново за строителство, обяви председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който участва в представянето на информационния сборник "Пътищата на България" в сградата на Камарата на строителите в България.

По думите на Лазаров най-трудният период в пътното строителство у нас е бил в началото на 90-те години, когато инвестициите в сектора са били почти нулеви. По думите му пък през 2015 година е имало истински бум.

"Недофинансирането на сектора продължава и досега", отбеляза Лазаров, цитиран от БТА. Той все пак изрази надежда, че с въвеждането на тол системата страната ще има средства планово да прави ремонти на пътищата, а не само да "кърпи дупки".

Шефът на АПИ посочи още, че според него до края на 2020 година е оптимистичната цел да бъде приключен Лот 3 на магистрала "Струма".

"Срокът е реалистичен, но има много бюрокрация и юридически хватки по изместването му", отбеляза председателят на пътната агенция.

Той бе категоричен, че всеки ден, в който тол системата не влиза в действие, е загуба за българските пътищата, но си е чиста печалба за фирмите.

По повод проблем с недостиг на месечни винетки по местата за продажба в страната Лазаров информира, че в четвъртък ще бъдат отпечатани нови 20 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
11
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
ПРЕМИЕРА да тегли кво чака?
11
0
 
28
 
! Отговори
И преди 7 години
Както казва един шеф на областно пътно управление "моето семейство вече никога няма да бъде бедно"
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С такива крадливи, невъздържани, необразовани, невиждали, алчни, неосъзнати хора без капчица разум няма как да стане хубава държава. Навсякъде мислене от преди 2 века. Всеки гледа да краде и лъже къде, какво и колко може, после следващото поколение да му мисли, а това въобще не е необходимо, ако се обединим като нация и заживеем задружно без да се лъжем ще има за всеки и всеки ще живее добре, ама няма засега, оставаме на примитивно ниво на съзнание на всички нива, да му мислят следващите.
9
0
 
16
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Да се задавите дано!!!
8
0
 
21
 
! Отговори
Йо преди 7 години
Споко, нали Тиквата ще ги плаща лично тези пари, само ще трябва да приготвим още 4 милиарда за следващата година
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите от данъците и таксите не ги давате на правилните хора, така те стават лични на правителството, те са си за тях там, за политическата класа, не за народа. Не претендирайте за тези пари, те им се падат по наследство по родствена линия.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и новите отсечки на магистралите бяха бомба..... но за 1 година, после станаха като думавски вълни!
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обиколил съм почти целия свят и ЧалГето е една от най-абсурдните страни без никакъв съд и присъда като започнем от блокчето в което всеки си прави изолация с оранжево, бяло, сиво, лилаво, кафяво и т.н. ,защото всеки се спасява по еденично та стигним до онези 3.5 млрд. изчезнали безследно в джобовете на няколко мутри.
4
17
 
1
 
! Отговори
Правилно! преди 7 години
Още догодина трябва да се вдигнат данъците и винетките, и по големи глоби за нарушителите! Като ти тръснат 1000 лева глоба, че караш без винетка, да видим дали ще нарушаваш пак закона. Българите само реват че били бедни и нямали пари, а в същото време не слизат от колите.
3
0
 
31
 
! Отговори
Дам преди 7 години
Тия милиарди за нищо ги нямат. Че той Съсела има повече км ремонтирани пътища от републикантската пътна мрежа спрямо Герб. При това без тол такси.
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема не е в парите или количеството им. Проблема е, че дори да се намерят тея 4 милиарда, ще бъдат както винаги откраднати, а пътищата в същото състояние. И пак ще реват за нови 4 милиарда, докато си паркират А8-ците зад 3 метровите дувари на палатите със септична яма.
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ПАРИТЕ ОТ ВИНЕТКИТЕ..ДАНЪЦИТЕ И ГЛОБИТЕ КЪДЕ ПОТЪНАХА?