Мария, която уби изнасилвача си, среща подкрепа в обществото

Психолози работят с нея заради преживения шок, каза адвокатът й
12 авг 2016 13:14,
40
Мария, която уби изнасилвача си, среща подкрепа в обществото
Снимка: bgonair.bg

Мария, която уби изнасилвача си, към днешна дата се чувства сравнително добре. С нея работят психолози, предвид преживения шок. Това каза адвокатът й Валентин Димитров в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му момичето среща необходимата подкрепа от обществеността, съучениците си и за момента е в една благоприятна среда.

Припомняме ви, че Мария беше задържана с постановление на прокурора до 72 часа, след което прокуратурата постанови мярка "парична гаранция", след като уби изнасилвача си – 62-годишният Богдан Динев в края на юли.

Момичето бе арестувано, а по-късно пуснато срещу 500 лева гаранция. Междувременно се оказа, че насилникът й, известен като Боньо Фаса, е рецидивист – лежал е 28 години в затвора, 19 от тях – за изнасилвания.

Според адвоката й това се е отразило зле на Мария, но в този първоначален етап е било необходимо да се изяснят нещата и да се съберат необходимите доказателства.

"Прокуратурата промени решението си от "умишлено убийство" в "причиняване на телесна повреда", обясни юристът.

По думите му момичето не е имало абсолютно никакъв контакт с близките на жертвата след случилото се. От разговора стана ясно, че джобното ножче, с което тя се е отбранявала, е било в къщата на насилника й и тя по някакъв начин е успяла да го вземе.

Адвокатът сподели, че момичето не се е познавало с дъщерята на загиналия и това е бил поводът Мария да отиде в дома му, за да се запознаят.

"Мария се е запознала с насилника си месец преди инцидента. Още сме в начален етап, не се знае дали ще се дължи обезщетение. Смятам, че Мария е невинна и е действала в неизбежна отбрана, а когато има неизбежна отбрана, няма престъпление", категоричен бе Валентин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
не е истина преди 7 години
В какъв свят живеем само, съдят жертвата, която е направила услуга на човечеството, като го е отървала от една ***. Не е истина- няма такава държава, дано тоя гори в ада поне.
26
2
 
2
 
! Отговори
Литератор преди 7 години
Моля ви се модератори ли каквито и да сте там нали има правила- трийте незабавно всички коментари писани на латиница, инак ние селяните не можем да ги четем и изобщо..
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24 E ADSKI PRAV XVANETE SUTENIORA.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1MARIQ NEE IZNASILENA NAGLA LYJA.2.MARIQ E UBIICA I KRADLA.3.NE MOJE DA IMA PODKREPA EDNA UBIICA I KRADLA V OBSCHTESTVOTO
23
0
 
2
 
! Отговори
ъ преди 7 години
Истината е винаги някъде по средата !
22
5
 
17
 
! Отговори
Лала преди 7 години
Като се съвземе момичето дано да убие всички мизерници с които държавата неможе да се справи! Пак ще я защитим. И да не пропусне мизерниците на този форум които пишат срещу нея!!!
21
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали бяха писали че убития бил бо'***. Какво има да се коментира. Пускайте момето да си ходи поживо поздраво и следващия път да внимава къде ходи
20
5
 
8
 
! Отговори
до 123 преди 7 години
123: "...До тук добре, ама какво прави младо момиче в дома на възрастен мъж... Да се запознава с дъщеря му... Айде бе,... и какво очакв да се случи та, д ай сервира кафе и курабийки???..." - А той защо я е примамил и после ще й посяга да я изнасилва ?! В Стария Завет е казано, че изнасилвача или този който се опитва да изнасили трябва да бъде убит и кръвта му да бъде върху него ! Исус Христос е проповядвал, че Земята и Небето ще преминат, но нито една точка от Закона няма да отпадне !
19
6
 
9
 
! Отговори
Как Сийка преди 7 години
Тия дето сега пишат надълго и нашироко дали и как е било и явно жалеят за убития,как ли биха се чувствали,ако с техните дъщери има подобни случки ?!Пак ли биха папкали ципорки по адрес на щерките сим ?! Нещо повече - момичето трябва да бъде оправдано ,а не съдено!!! Или според тия е трявало да го почерпи обилно,да го изпрати с хиляди благодарнос ти,че и парички да му даде за из път с пожелания пак да дойде ?! Така разсъждават само хора от породата на убития изнасилвач,които явно не са малко...
18
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Вярно е,но ще се знае,че е отървала обществото от един мизерен търтей!Между другото има много такива,които не заслужават друга съдба и отношение!И така се получава,когато държавата не може да осигури безопасността на гражданите си!
17
15
 
12
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Правосъдие за всичкиДа, отървала е света от един.... До тук добре, ама какво прави младо момиче в дома на възрастен мъж... Да се запознава с дъщеря му... Айде бе,... и какво очакв да се случи та, д ай сервира кафе и курабийки???
16
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли ще разберем точната истина какво е станало,ама да е чак невинна не се съгласявам.
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ,,правосъдие за всички''Вашата истерия, няма нищо общо с правосъдието... По-скоро с ,,ескадроните на смърта''... И шериата, разбира се...
14
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко щастлив ще е тоя,дето ще я вземе за женаЩе случи и семейството му
13
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо до сега не доказва, че е невинна.И винаги ще си остане тая,дето е убила.
12
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асега съдът ще отърве обществото от една убийца
11
14
 
36
 
! Отговори
СЛУЧАЕН ПОЛЕТ преди 7 години
ДЕТЕТО Е НЕВИННО!!!!! ЕДИН ГАД ПО-МАЛКО!!!!!!!
10
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отървала е обществото от един ***! Това което трябваше да свърши полицията и съда.
9
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИЖТЕ Й ХИТРАТА УСМИВКА КАТО ИЗЛИЗА ОТ АРЕСТАЕТО ТАКА ИЗГЛЕЖДА НЕВИНЕН ААА?И ОЩЕ КОЛКО УДОБНО ЩЕ Е В СТРЕС?ЗА ДА ОТЛАГА СЛЕДСТВЕН ЕКСПЕРИМЕНТ?
8
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сливенския я чака