Купа с раци и глътка таратор – обядът на Тато

Тодор Живков предпочитал българската кухня, разкри готвачът му
Обновена: 9 сеп 2016 12:53 | 9 сеп 2016 12:52,
36
Купа с раци и глътка таратор – обядът на Тато
Снимка: bgonair.bg

Какъв е бил другарят Тодор Живков, какво е обичал да яде и как се е държал с обслужващия персонал. Тези подробности разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR неговият готвач в продължение на 12 години - Йордан Стоичков.

"Тодор Живков предпочиташе типично българска, домашна кухня, не си падаше по префърцунените неща, по скъпите неща. За него основна храна бяха баницата, качамака, боба... Не предпочиташе, въпреки че имаше възможност, сьомги, разни скъпи неща", спомня си Стоичков.

"Когато оставаше сам, той обядваше една купа речни раци и една чиния таратор - това му беше обядът. За вечеря една фруктиера с плодове и кисело мляко. Нямаше капризи, нямаше разточителство", допълва Стоичков.

Готвачът разказа още, че не са били редки и случаите, в които Тато е събирал целия персонал на кафе и дори е подканял някой да му разкаже виц за него.

"От нас научаваше много, точно дето се казва - от извора някои истини. Много пъти е подхвърлял: "Я, кажете сега някой виц за мен", ама кой ще му каже... Само Ангел Балевски смееше да му разказва вицове и то вицове по негов адрес".

Вижте цялото интервю на Михаела Карабельова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Лъжича на дупки за курбан имал ли е?
25
2
 
4
 
! Отговори
не човек а желязо преди 7 години
горкия другар Живков не стига че е ходил със закърпени чорапи ами и гладен е стоял
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този "готвач" да спре да ни баламосва. Той е бил най-малкото полковник от ДС. Представяте ли си какво доверие трябва да му има тато, за да му позволи да му приготвя и най-вече проверява храната по 3 пъти на ден. Близкото обръжение но ТЖ като тоя готвач бяха абсолютни господари в България. Всеки им се подчиняваше безропотно защото знаеше че с ежедневния си достъп до ТЖ те могат да превърнат живота на който и да е българин в ад или рай, независимо къде по стлбата на йерархията се намира той.
23
0
 
2
 
! Отговори
Костов преди 7 години
До грабежът продължаванамери я тази плажна ивица и тези замъци и ще ги ползваш безплатно докато си жив, ЛЪЖЕЦ ТАКЪВ. То бива, бива да си *** или заблуден, ама чак пък толкова - тези приказки бяха на мода преди 25 години. Който е намерил тогава гореспоменатите неща, до сега мълчи, така ли, ***?
22
8
 
15
 
! Отговори
haha преди 7 години
Най-много плачат сега тези, които се бяха настроили цял живот да си лентяйстват чрез дебелите си комунистически връзки. Такива хора сега плачат за Бай Тошо. И не за друго, а защото свърши лапачката, някой трябваше да плати сметката. Повечето от тях пак се уредиха (герберите, които сега ни управляват-бивши комсомолски секретари и внуци на партизани), но някои останаха зад борда, а бяха свикнали на друго...та заради това сега реват,а ако има парче и за тях от баницата-веднага ще обърнат плочата.
21
9
 
5
 
! Отговори
Византийско иго преди 7 години
Тоя готвач ли е самоук-готвач ли е какъв е заедно с другаря си Тодор Живков като Чаушеску застреляни като кучета , в Румъния може а тука не може
20
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гладен редакторКато нямаш аргументи сипеш закани и обиди. Как да ви обичам вас, феновете на Тато, като само в един коментар си изразил толкова злоба и омраза. С тези разрушителни лозунги и действия дойдохте на власт през 1944 и с тях продължавате още да разяждатебългарското общество. Заради такива като тебе напуснах България защото знам, че докато ви има, няма бъдеще родината ми.
19
15
 
9
 
! Отговори
шофьор преди 7 години
Не ме интересува какво е ял! Не ни баламосвайте! Лукойл да намалят цената на бензина- иначе никакъв газов хъб за руската газ- да си я затварят в буркани и да си я изнасят! Иначе ще стане страшно-ШОФЬОРИТЕ СМЕ ГОЛЯМА СИЛА!!!ШОФЬОРИ СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
18
16
 
9
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
До Гладен редактор СЕГА Търговския баланс м/у България и Русия е 4млрд към 4млн.Всяка година към Русия изтичат 3 млрд и 600млн евро/ти пресметни колко тона злато/ практически хрантум руснаците...Цените на петрола паднаха двойно, а Лукойл постоянно вдига бензина...
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румънците хич не ги еня какво е плюскал Чаушеску
16
11
 
30
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
Следете календара, всички *** от ГЕРБ, следете календара, защото идва денят в който всички вие ще си отидете и ще спрете да крадете. Достатъчно окрадохте, стига ви толкова. И спрете да се правите на много големи. Това направили, онова направили... а колко съсипахте? Що не казвате, а? Колко неща съсипахте, включително и целия народ. Младите бягат навън, старите които нямат възможност да са навън, тънат в мизерия и изнемогват. Нямат пари за хляб... гадни, долни, мръсни същества сте вие. ***...
15
5
 
17
 
! Отговори
лъжа и пропаганда преди 7 години
Тя може та направи:1.От убийци и престъпници-национални герои.2.От крадци и борци против капитализма - фабриканти и милионери -съратници на Нинова.3.От национални предатели-московски мекерета- патриоти4....и т.н....
14
6
 
21
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
До истинатаМного разбираш, много знаеш. Изнесъл тонове еднократно. А знаеш ли че сега, по времето на управлението на тиквата и сбирщината от мaлоумници, се изнасят по 8 тона злато на година? Знаеш ли,м? 8 тона злато на година се изнасят от държавата ни а теглиме заеми в размери на милиарди??? Защо бе, отворко, нали знаеш истината, я кажи да видим. Защо от България се изнасят 8 тона злато на година, на година.... а се теглят заеми в размери на милиарди. Аре кажи да те видим??? Знаел той........
13
6
 
13
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
До до Гладен редакторИмало ги е преди него, да.Но той не се е заинатил като сeляндура борисов и да каже - това няма да го ремонтирам,това няма да го поддържам, защото не е мое и е правено от власта преди мен, разбираш ли разликата?Зaдника борисов и компания нищо не искат да правят, нищо не искат да запазят, нищо не искат да ремонтират, защото видиш ли, това било направено от някой който преди е бил на власт.Ти, борисов и цялата *** сте едни мaлоумници и нищо повече.Разсипахте ни, лaйна такива
12
20
 
11
 
! Отговори
истината преди 7 години
Живков товарил златния резерв след 9.септември 1944г. и изнесят ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ /десетки тонове ЗЛАТО/ на българите, "на съхранение в Русия"??? И още го съхраняват, както Цветан Василев и Борисов съхраняваха КТБ!!!
11
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, а можете ли да посочите някой по-добър държавен ръководител от Живков в по- новата ни история?! Няма такъв! Живков гледаше държавните интереси и това, че нещата се обърнаха в световен мащаб заради измислената "перестройка" на Горбачов, не е негова вина. Впрочем Горбачов напоследък започна да съжалява за "перестройката", явно му дойде акъла на дърти години.
10
20
 
8
 
! Отговори
грабежът продължава преди 7 години
Фамилия Живкови оградила плажна ивица и си построили замъци. Нали дядо им уж го съдиха за някаква одеяло и някакви кърпени чорапи...
9
16
 
19
 
! Отговори
до Гладен редактор преди 7 години
Тези положителни неща, които споменаваш ги е имало и преди най Тошо.Нещо повече-България е била икономическото чудо на Европа през 30-те години на миналия век, но най-важното е, че тогава е имало култура, възпитание, вяра, инициативност и добродетели, които за съжаление с идването на комунистите са опустошени! Цвета на нацията ни е бил или унищожен или захвърлен в затвори и лагери, за да могат крадливите и мързеливи комунисти да се възползват от всички блага на уж лошата буржоазия. Окрадоха ги!
8
15
 
61
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
Бай Тошо, стани да видиш в какво се превърна държавичката ни....Много хора плюете, но когато бай Тошо беше жив и управляваше - Имаше сигурност, нямаше *** да вилнеят свободно и безнаказано, имаше полиция, нямаше гладни и бездомни хора, имаше работа за всички, пиле не можеше да прехвръкне през границата ни. А сега? Сигурност няма, работа няма, гладни и бездомни колкото искаш по улиците, полиция няма, *** вилнеят. А границата ни - разграден двор, който когато иска - влиза. Ето ви демокрация
7
19
 
23
 
! Отговори
Червен боклук преди 7 години
една сълза ми се отрони неусетно докато четях.... незабавно референдум за връщане на мавзолея и изкопаване на Тато от гроба !